Se on vehkeistä kiinni


Kalastus by Nina P., 12.06.2017
Kalavehkeet tekee naisen

Jotkut kalastaa taidolla, jotkut kalastaa onnella, jotkut kalastaa ihan millä sattuu. Tai no, ei nyt ihan millä sattuu, mutta visuaalisesti silmää miellyttävillä vehkeillä kuitenkin.

Lukeudun itse sunnuntaikalastajien porukkaan. Tykkään olla mukana kalassa, ja saatan jotain joskus jopa onnistua narraamaankin. Osaan melko näppärästi käsitellä kaloja, ja osaan palauttaa ne hellävaraisesti myös takaisin omaan kotiinsa. Osaan valmistaa myös maittavia haukipullia (vinkki: juju on jauhaa hauki ainakin kahteen kertaan lihamyllyssä, niin taikinasta saa oikein pehmoisan.)

En ole ollut liiemmin mikään älytön Angry Birds -fani, mutta myönnettävä on, että kyllä nuo vihaisen näköiset linnut miellyttävät visuaalisesti aika tavalla. Moni nauraa kalapakissani komeileville Rapalan Angry Birds -vieheille, vaikka vihreässä Rapalan Skitter Pop Bad Pigissä alkaa olemaan jo ihan kunnioitettava määrä jänkhäkoiran hampaanjälkiä.

Voi olla, että vihaiset linnut ja pahat possut ovat myös kalojen mieleen - ja jos satunnainen kalamies pääsee mentaalisesti tietokonepelin sympaattisen grafiikan yli, niin voi todeta, että kyllä ne aika ärhäkän värisiä ja ärsyttäviä saattaa olla kalojen(kin) mielestä.


Änkkärivieheiden lisäksi vaaleanpunaiseen Shakespearin Ugly Stickin värien mukaan valittu mertsarilusikka sattui natsaamaan eräänä Espoolaisena iltamyöhänä myös hyvällä itsetunnolla varustettuun pikkuahveneen. Ahven pääsi kotiinsa kasvamaan tämän kuvaussession jälkeen.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kalastusvarusteet mökille

Millaiset varusteet leppoisaan mökkikalastukseen? Monesti törmää sellaiseen ajatteluun, että “ei niiden kamojen nyt niin pilkun päälle pidä olla, kun en mä mikään ammattilainen ole”  Korjaava mielipide on kylläkin se, että jos nimenomaan ei ole mikään ammattilainen ja te...

Siiman valintaopas

Siima valitaan käytettävien välineiden, vieheiden sekä tavoitellun kohdekalan oletetun koon mukaan. Siiman valitsemisessa ohjenuorana voisi pitää, että nykyään perinteistä monofiiliä käytetään sen joustavuuden ja helpon solmittavuuden johdosta pääsääntöisesti vetou...

Harppuunan valinta

Mitä pidempi kuminauhaharppuuna sen tarkempi se on kauas kaloille, jotka ovat säikkyjä. Lyhyemmällä pääsee toisaalta esim. kaislikossa liikkumaan mukavammin. Komposiittirunkoiset ovat hyvin vakaita ja tarkkoja. Putkirunkoinen on myös varsin vakaa, muttei saavuta kompo...