Garmin inReach -laitteiden hyödyt ja käyttötarkoitukset


Ulkoilu, Geokätköily, Kalastus, Talviurheilu, Vapaalasku, Leijasurffaus, Metsästys, Retkeily ja vaellus, Leijahiihto, Lumikenkäily, Erähiihto by Ilari H., 07.03.2022

Garmin inReach -laitteet tuovat turvaa ja yhdistää sinut läheisiisi seikkailulla kuin seikkailulla

Parhaat seikkailut koetaan yleensä kaukana sivistyksestä. Vuoren rinteillä kiipeiltäessä, syvällä metsässä vaellettaessa tai merellä melottaessa voi kokea olevansa rauhassa luonnon helmassa ilman häiriötekijöitä. Valitettavasti sivistyksen ulkopuolella myös puhelimen verkko heikkenee, mikä tekee yhteydenpidosta kotiin jääneisiin läheisiin hankalaa. Mikäli puhelimessa ei ole kenttää, on myös hädän hetkellä avun soittaminen paikalle mahdotonta.

Mikäli haluaa säilyttää yhteyden muuhun maailmaan myös keskellä ei mitään, on paras ratkaisu ottaa mukaan satelliittiviestin. Iridium-satelliittiverkkoon pohjautuva viestintä ei ole riippuvainen puhelimien verkosta, ja viestit sekä hätäkutsut toimivat näin missä tahansa maapallolla, kunhan laitteella on riittävä näkyvyys taivaalle. 

Garminin inReach-teknologiaa tukevien GPS-laitteiden avulla voi lähettää tekstiviestejä sekä oman olinpaikkansa läheisille. Hätätilanteessa inReach-laitteiden SOS-painiketta painamalla paikalle voi pyytää apua hätäkeskuksesta. Myös tällöin kaksisuuntaisesta viestinnästä on hyötyä, sillä tekstiviestien avulla pelastajille voi kertoa, onko kyse vaikkapa pahasti nyrjähtäneestä nilkasta tai kenties jostain vakavammasta. Kaikkien viestiominaisuuksien käyttäminen vaatii erillisen liittymäsopimuksen tekemistä.

inReach-mallistoon kuuluu useita eri laitteita. Satelliittiviestinnän ohella inReach-laitteet tarjoavat myös kattavat mahdollisuudet GPS-paikannukseen ja sen avulla suunnistamiseen, ja mallista riippuen myös muita luonnossa liikkumista helpottavia toimintoja.

inReach Explorer- ja inReach Mini -laitteiden ohella inReach-teknologia löytyy myös muista Garminin GPS-laitteista, kuten esimerkiksi Garmin Montana 750i ja 700i- sekä GPSMAP 88i- ja 66i -malleista. Omaan käyttöön sopiva laite määräytyy muun muassa sen perusteella, kuinka kattavalle GPS-suunnistukselle itsellä on tarvetta. 

Kenelle inReach-laitteet sopivat?

inReach-satelliittiviestimet sopivat kaikille ulkoilmassa viihtyville ihmisille. Puhelimien kuuluvuus heikkenee nopeasti kaupunkiympäristön vaihtuessa luontoon, ja hätätilanteessa on tärkeää, että yhteyden pelastajiin saa nopeasti ja varmasti. Mikäli hädän hetkellä puhelimessa ei ole kenttää hätäpuhelua varten, voi tilanne muuttua pahimmillaan hengenvaaralliseksi. 

Laitteen ja siihen sopivan liittymän hankinnan voi mieltää vakuutukseksi, joka antaa turvaa hätätilanteisiin. Lisäksi satelliittipaikannin tuo mielenrauhaa kotiväelle, jotka näkevät, missä laitteen käyttäjä liikkuu, ja saavat tarvittaessa yhteyden retkeilijään paikasta riippumatta.

Erityisesti inReach-laitteita voi suositella esimerkiksi soolovaeltajille tai sellaisille patikoijille, joiden retket ulottuvat alueille, joilla ei liiku juurikaan muita retkeilijöitä. Lisäksi inReachit antavat turvaa talvivaellukseen, jossa vaikkapa loukkaantuminen on usein vakavampi ongelma kuin kesäkeleillä. inReach-laitteet sopivat loistavasti myös vaikkapa kallio- ja jääkiipeilijöiden, alppinistien, melojien, vapaalaskijoiden ja muiden luonnossa liikkujien varusteisiin. 

inReach -teknologiaa hyödyntäviä laitteita valikoimastamme:

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Fjällräven x Specialized: Exchange Project

Hiking, biking & bikehiking!Ajattomuutta, toiminnallisuutta ja kestävyyttä – retkeilyn ja pyöräilyn maailma tarjoaa nyt entistä enemmän, kun Fjällrävenin ja kalifornialaisen pyörämerkki Specializedin kunnianhimoisen yhteistyömalliston kaikki tuotteet löytyvät meiltä.Tutust...

Craghoppersin käyttämät teknologiat

Craghoppers on englantilainen, vuonna 1965 perustettu ulkoiluvaatteiden valmistaja, joka tunnetaan nykyään maailmanlaajuisesti vaativiin olosuhteisiin valmistetuista vaatteista.  Craghoppers luo ja jalostaa monia erinomaisia ​​tekniikoita vaatteisiinsa, jotka on suunnitel...

TAKAISINVETO: Optimus Vega kaasukeittimen tuulensuoja

Tuotteen nimi: Tuulensuoja Optimus Vega kaasukeittimeen Mahdollinen riski: Mikäli käyttäjä ei jätä käyttöohjeen mukaista riittävää rakoa tuulensuojan ja padan väliin tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, aiheuttaa suoja riskin hiilidioksidimyrkytyksestä. Pyydämme kuluttajia olem...