Wakeboarding

Wakeboarding eli vesilautailu on vesihiihdon sukulaislaji. Se muotoutui vesihiihdon, lumilautailun ja surffauksen pohjalta. Wakeboardingissa hiihtäjää vedetään veneen perässä järvellä tai merellä veneen perässä aivan kuin vesihiihdossa, erona on suksien sijaan käytettävä wakeboard, eli vesilauta. Aivan kuten lumilautailussa, hiihtäjä seisoo laudalla lähes poikittain veneen kulkusuuntaan nähden.

Veneet

Wakeboardingissa käytettävä vene on hyvin samanlainen vesihiihtoveneeseen verrattuna. Erona on köyden kiinnitys - wakeboardingissa köysi kiinnitetään yleensä tolppaan tai torniin jonka huippu on noin 2 metrin korkeudella veden pinnasta. Veneessä on yleensä myös painolastia jonka tarkoituksena on luoda suurempi peräaalto kuin vesisuksilla hiihtäessä. Wakeboardingia voi harrastaa myös aivan tavallisella vesihiihtoon kelpaavalla veneellä, joskaan korkeammat hypyt eivät onnistu ilman edellä mainittuja muutoksia.

Veneen kulkunopeus (29-37km/h) on yleensä hitaampi kuin vesihiihdossa. Aloittelijat voivat lähteä liikkeelle 30km/h nopeuksista käyttäen lyhyempiä vetoköysiä (18-20m), kun taas kehittyneemmät harrastajat voivat hiihtää lähes 40km/h nopeuksissa käyttäen jopa 24m pitkiä vetoköysiä.

Wakeboard

Wakeboard on yleensä valmistettu kelluvasta materiaalista, ja ne ovat tyypillisesti 120 - 150 cm pitkiä, ja leveydeltään 45cm asti (eli lyhyempiä ja leveämpiä kuin keskimääräinen lumilauta. Wakeboardin siteet ovat tukevampia kuin vesisuksien, eivätkä ne irtoa jaloista aivan helposti kaaduttaessa.

Hiihtäjä pystyy lautaa kääntämällä ja kallistamalla ohjaamaan itsensä peräaallon ulkopuolelle josta hän vauhtia ottamalla pystyy hyppäämään peräaaltoa hyväksikäyttäen erilaisia temppuja.

Katso lisää

Henkilökuntamme blogipostaukset aiheesta wakeboarding:
Wakeboardingia käsittelevät blogipostaukset

Wake me up!

Haastan itseni olemaan pitkästä aikaa se, jota kädestä pitäen opastetaan, kannustetaan ja motivoidaan nousemaan uudelleen ja taas uudelleen uuden taidon niskan päälle kunnes jutun jujusta saa kiinni.