Wake me up!


Surffaus, Wakeboarding, Vesiurheilu by Nina P., 17.07.2017
Eli itsensä haastamista uusiin juttuihin.

Monesti fakkiutuu omissa harrastuksissaan siihen että keskittyy siihen, minkä taitaa parhaiten. Ja miksei tosiaan. Sitoutuminen jonkin asian tekemiseen, jota todella rakastaa on palkitsevaa ja motivoi kehittymään aina vaan paremmaksi. Omalla kohdallani se on ehdottomasti sukellus.

Vedän paljon sukelluksen saralla kursseja ja näen viikottain, kuinka ihmiset pääsevät joko kokeilemaan itselleen jotain aivan uutta, tai tulevat opettelemaan sinänsä tutun harrastuksen sisällä uusia taitoja ja treenaamaan uusien varusteiden kanssa. Opettelun ja lopulta oppimisen riemu on aina käsin kosketeltavan iso hetki sekä oppijalle, että opettajalle.

Siispä tuumasta toimeen: haastan itseni olemaan pitkästä aikaa se, jota kädestä pitäen opastetaan, kannustetaan ja motivoidaan nousemaan uudelleen ja taas uudelleen uuden taidon niskan päälle kunnes jutun jujusta saa kiinni.

Tällä kertaa tämä uusi asia oli Wakeboardaus.

Espoon Keilaniemeen on avattu tänä kesänä ihan huippumakea uusi weikkipuisto, Laguuni. Laguunissa oli ilokseni tarjolla ihan tällaiselle perus pertti-nobodylle kädestä pitäen alkeisopetusta helppojen tehtävien parissa. Koska ennestään kokemusta lajista ei ole, ja lumilautailijan saatika skeittarin ura on kaatunut täydelliseen lahjattomuuteen, aloitettiin ihan helpoista muuvseista hiljaisella vauhdilla.

Oikeilla opeilla, helposti ymmärrettävillä neuvoilla sukellusmärkkäriini pukeutuneena pystyin kuin pystyinkin lopulta ajamaan laudalla radan päästä päähän. Pääsin toki kokemaan, että miltä tuntuu myös pannuttaa oikein huolella (ja ymmärsin, miksi weikkaajat käyttävät kypärää...)

Jos olet jo kokeneempi harrastaja, niin tuolla on erinomaiset harrastusmahdollisuudet myös taitaville mestareille - joskin yhtälailla täysille tumpeloille, joille osaavat ohjaajat taikovat hyvin neuvoin koko kesän kestävän voittajafiiliksen.

Postaukseen liittyvät tuotteet / muuta


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Harppuunan valinta

Mitä pidempi kuminauhaharppuuna sen tarkempi se on kauas kaloille, jotka ovat säikkyjä. Lyhyemmällä pääsee toisaalta esim. kaislikossa liikkumaan mukavammin. Komposiittirunkoiset ovat hyvin vakaita ja tarkkoja. Putkirunkoinen on myös varsin vakaa, muttei saavuta kompo...

Neopreenin korjaaminen

1. Puhdista liimattavat pinnat alkoholilla. (Ei kossulla) 2. Levitä liimauspinnat auki teipillä, yms, jotta pääset levittämään neopreeniliimaa ja antamaan liimalle aikaa hengittää. 3. Levitä ohut kerros liimaa pinnoille ja anna kuivua pari minuuttia. 4. Levitä uusi kerros liimaa ...

Opas pelastuspuvun valintaan ja hoitoon

Vesillä liikuttaesa ollaan aina riskien kanssa tekemisissä. Kertoimet nousevat kun olosuhteet ja vesi ovat kylmää. Täytyy muistaa, että myös kesällä vesi kylmettää veden varaan joutuneen etenkin pidemmillä altistusajoilla. Monille pelastuspukua harkitsevalle tulee hankintap...