Lajit‪» Vaellus‪» Teltat ja majoitteet‪» 2 hengen teltat‪» Hilleberg Nallo 2‪»

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Atsushi W. 17.9.2020
Yleisarvosana
Vastaukset kysymyksiin ja toimitus olivat nopeita ja hyödyllisiä.
Tommi L. 8.5.2020
Yleisarvosana
nuu...@...om 28.3.2020
Yleisarvosana
chantal G. 26.2.2020
Yleisarvosana
Helppo koota, tilava. Markiisi on riittävän suuri ruoanlaittoon huonolla säällä. Toistaiseksi en ole vielä kokeillut sitä sateessa. Olla....
Eemeli L. 24.7.2019
Yleisarvosana
Kahden kesäyön käyttökokemuksella vastannut odotuksiani. Pidemmillä vaelluksilla teltan vähäistä painoa arvostaa. Takaliepeet aukaisemalla/nostamalla, sekä kaikki muutkin tuuletusräppänät teltasta, saa nukkumiseen oivat olosuhteet lämpiminä kesäöinä. Tila riittää 190 cm pitkälle ihmiselle, mutta sitä pidemmille tila käy ahtaaksi. Absidi melko niukan kokoinen kahden ihmisen varusteille.
Heikki V. 18.6.2019
Yleisarvosana
Erinomainen teltta ja monipuoliset ominaisuudet. Teltan pystytys tapahtuu nopeasti ja se kestää tuulen. Yhden sadeyön jälkeen ulko- ja sisäteltan ollessa kosketuksissa vesi pääsi sisäteltan sisäpuolelle. Kosteuden pääsemisen olisi kai voinut estää kiristämällä telttakangas paremmin pystytysvaiheessa.
Tom W. 28.6.2017
Yleisarvosana
Kevyt ja helppo pystyttää. Reilusti tilaa kahdelle. Tuuletuksessa toivomisen varaa jos kohdalle osuu lämmin päivä.
Nimimerkki Tamppaaja 13.8.2021
Todella laadukas ja kevyt teltta. Nallo 2 toimii loistavasti yhdenhengen majoitteena. Onhan se hieman Aktoa painavampi, mutta vastaavasti tilaakin on sitten todella paljon enemmän tarjolla -- suorastaan ruhtinaallisesti. Kyllähän siinä kaksikin varmasti nukkuu, mutta kahta 70-100 litraista rinkkaa ei kyllä absidiin oikein kätevästi saa. Jos vaimo ja koirakin lähtevät vaellukselle mukaan, vaihtuu teltta silloin Nallo 3 GT malliin, jossa on kunnollisen absidin myötä reilusti enemmän tilaa. Nallo 2 telttani on "uudempaa" vetoketjullisella takahelmalla varustettua mallia (toisin kuin huomattavasti vanhempi Nallo 3 GT telttani). Mielestäni tuuletus toimii nyt varsin hyvin ja kondensio ei muodostu ongelmaksi, kunhan räppänät pitää auki. Teltan asemoiminen tuulensuuntaisesti parantaa luonnollisesti ilmankiertoa merkittävästi. Toisin kuin jossain aiemmassa kommentissa annettiin ymmärtää, teltan päällikangas ei laske vettä läpi vaikka sitä sisäpuolelta kosketteleekin. Itselläni usein rinkka tai kengät olleet yöllä absidissa teltan kangasta vasten, mutta pysyneet kyllä täysin kuivana kovasta sateesta huolimatta. Veikkaisin kommentoijan tapauksessa kyseessä olevan yöllä teltan ulkokankaan sisäpintaan kertynyt kondenssivesi, jota kyllä tuulettomalla kelillä herkästi muodostuu. Nallo 2 on erittäin nopea kasata ja purkaa. Tätä ominaisuutta osaa arvostaa eritoten sateisella kelillä. Myrskynkestävyys on todella hyvä, kunhan ankkuroi telttansa käyttäen kaikki kiilat. Varsinaisia lumiliepeitä Nallossa ei ole, mutta kangas ulottuu kuitenkin maahan asti, tehden teltasta soveltuvan myös talvikäyttöön (toisin kuin Anjan). Talvella kannattaa kuitenkin laittaa lunta teltan reunoille, jotta tuiskuava lumi ei pääse puhaltelemaan liepeiden alta. Telttani on edelleen kuin uusi, vaikka se on jo monta vuotta vanha ja nähnyt pitkälti päälle 20 reissua. Lyhimmillään reissuni ovat olleet kestoltaan viikon, mutta useimmiten lähempänä kahta. Telttaa on pääasiassa käytetty ympärivuotisesti Lapissa, mutta jonkin verran myös kesäreissuilla Saimaalla. Iso kustannuserähän tämmöinen majoite on, mutta jos haluaa todellisen huipputeltan, joka kestää niin Lapin myrskyt kuin ajan hampaan, ja on myös suorituskykyynsä nähden kohtalaisen kevyehkö kantaa, niin Nallo 2 on taatusti loistava valinta. Päivääkään en ole hankintaani katunut.
Nimimerkki Teltta-addikti 20.9.2018
Nalloon saa hyvällä säällä lisää tuuletusta, kun irrottaa ulkoteltan sisäteltasta jalkopäässä ja käärii ulkoteltan ylös takimmaisen kaaren päälle. Tarvittaessa voi käyttää narua, jos ei meinaa pysyä. Sidöteltan voi sen jälkeen tarvittaessa taas laittaa takanurkasta kiloilla maahan. Näin saadaan samanlainen tuuletus kuin Anjanissa. Toimii.
Nimimerkki hille 26.10.2010
Monipuolisin teltta, jota olen käyttänyt. Kestänyt monta vuotta käyttöä aavikon hiekkamyrkystä vuorille viiteen kilometriin ja melontareissuille saaristoon. Kevyt kantaa mukana, ja kuitenkin turvallisen tuntuinen huonollakin säällä. Ollut aina vesitiivis, ja tuuletus toimii hyvin kun jättää tuuletusaukon riittävän auki, ja huolehtii että takahelma ei ole aivan maata vasten. Itse katkon yleensä pienet kepit, joilla takahelman korkeuden saa säädettyä (itselläni vielä vanha malli, jossa ei ole vetoketjua kuten uudemmissa malleissa).