Packraft avaa uusia ulottuvuuksia retkeilyyn

Packraftit ovat nyt uusinta uutta valikoimissamme ja voi jummijammi, että ollaan asiasta  innoissamme.
Eikä muuten ole nämä lautat mitään pilipalikamaa, vaan kenties maailman parhaita omassa sarjassaan. Aivan huikea homma.


Mikä packraft?

Packraft avaa retkeilijälle valtavan määrän uusia reittivaihtoehtoja. Kun osan matkasta voi taittaa melomalla jokea, koskea tai järveä pitkin, voi saavuttaa paikkoja, joihin jalkaisin ei pääse lainkaan. Myös reittivaihtoehdot kasvavat, kun järvet tai muut jalkaisin ylitsepääsemättömät vesistöt eivät enää katkaise retkeilijän matkaa.

Useat suomalaiset kansallis- ja luonnonpuistot tarjoavat mainiot puitteet Packraftin hyödyntämiseen vaelluksen ohessa. Vaikkapa Oulangan kansallispuistossa Karhunkierroksen voi taittaa osaksi jalkaisin ja osaksi Oulankajokea pitkin melomalla. Isojärven kansallispuistossa voi puolestaan vaeltaa ensin haluamansa mittaisen lenkin ja meloa lopuksi Renusaareen yöksi. Näin samalla retkellä voi nauttia sekä vaeltamisesta että vesillä kulkemisesta.

Jos aihe kiinnostaa laajemmin,  käy lukemassa packraft-retkeilyä ja -varusteita käsittelevä artikkeli sivuiltamme 


Valikoimassamme olevat mallit:

MRS Microraft on ilmalla täytettävä, erittäin kestävästä materiaalista valmistettu helposti liikuteltava ja varastoitava kajakin kaltainen lautta. Tämä malli painaa koosta riippuen 3–3.5 kg, aukkopeite mukaan lukien – eli melko lailla normaalin kahden hengen teltan verran. Microraftia voi pitää näppäränä yleismallina.

Keveydestään ja uskomattomasta liikuteltavuudestaan huolimatta Microraftin kantavuus on noin 150 kilogrammaa – mukaan mahtuu siis melojan lisäksi vaikka täyspakkaus, koira tai fatbike. Packraftit on kehitetty nimenomaan pitkäaikaiseksi retkikumppaniksi ja kestämään käyttöä, eli jokien ja koskien laskua sekä toistuvaa kokoon rullaamista ja vaihtuvia sääoloja. Kaikki MRS-packraftit on valmistettu lujatekoisesta ja notkeasta materiaalista.

1049.00 €

MRS Adventure X2 on Microraftin kahdenistuttava isoveli.

Lautasta löytyy luonnollisesti yhden hengen mallia enemmän lattiapinta-alaa ja kantavuutta, vaikka painoa laitteella on vain alle neljä ja puoli kilogrammaa. Tämä lautta on omimmillaan kahdestaan melottaessa ja pysyykin todella jämäkästi kasassa kahden henkilön ollessa kyydissä.

Lauttaa voi käyttää myös äärimmäisen tilavana yhden hengen lauttana, jossa kulkee helposti mukana esimerkiksi isommat matkatavarat, lapset, polkupyörä, koira tai suurikokoisemmat metsästys- ja kalastusvälineet.

MRS Adventure X2
1099.00 €


MRS Nomad S1 D (aukkopeitteellinen versio) soveltuu suhteellisen pitkän ja kapean muotonsa ansiosta erityisen hyvin pitkille matkoille tasaisilla vesillä, mutta toimii myös koskissa. Matkavauhtia löytyy hieman enemmän kuin esimerkiksi Microraftista, lisäksi kiinnitettävä evä tekee matkanteosta vielä vakaampaa. 

MRS Nomad S1 D
1349.00 €


Eikä tässä vielä kaikki: 

Rodrig vapateline on helppo ja kevyt ratkaisu packraftaaville kalastajille; vapatelineen rimat asetetaan packraftin keulasta vakiona löytyvien kiinnityslenkkien läpi tuotekuvan mukaisesti.

Vapateline sopii kaikkiin MRS-packrafteihin siitä huolimatta, että lenkkien asettelu poikkeaa jonkin verran eri mallien välillä.

149.00 €

Melomo-melaa on saatavilla 220 cm mittaisena. Painoa melalla on 950 g, eli mela sopii varsin mainiosti packraftin kera retkeilymelontaan. 
Neljään osaan purkautuva keveä mutta jämäkkä hiilikuituvartinen mela kulkee näppärästi mukana vaikka autossa tai repun sisällä/ulkona kiinnitettynä.

Melomon melaa tulee runsain mitoin varastoon ihan näillä näpysköillä, joten ei pitäisi toimitusten kauaa kestää.


All-in-one -mela!

Melomo-multimelasta saat joko yhden kajakkimelan (220 cm /950 g), yhden SUP-melan (195 cm /700 g) tai kaksi kanoottimelaa (150 cm / 570 g / mela).

Kokonaisuutena koko melapaketti varsineen, lapoineen ja jatkopaloineen painaa 1130 g. Melan vahvuuksiin kuuluvat keveyden lisäksi tuplalapa ja jämäkkä hiilikuituvarsi sekä kuuteen osaan taittuva rakenne.

Melomo Multimela on täydellinen tuote MRS Adventure X2:lla liikkuvalle parivaljakolle ja yksin meloessa siitä saa yhden hengen melan.

209.00 €
Vaikka packraftit ovatkin erittäin kestäviä ja yleensä niitä on hyvin vaikeaa saada rikki, hyvin varautunut retkeilijä pitää aina vahingon varalta paikkaustarvikkeita mukana. Puhjennut reppulautta ei keskellä korpea paljoa naurata. Stormsure on valmistanut kätevän paikkaussarjan joka on helppo ottaa mukaan, ja jolla korjaat monenlaiset vauriot packraftissa.
Melomo Packraftin paikkaussarja
15.90 €

Flextailgear Max Pump on jokaiselle packraftin omistajalle suosittelemamme taskuun mahtuva USB:llä ladattava pumppu, jolla täyttää testiemme mukaan ainakin tusinan verran yhden hengen packrafteja.
Valmistajan ilmoituksen mukaan pumpun mallista riippuen sillä täyttää esimerkiksi kumiveneen noin 8-10, uimarenkaan n. 30-50 ja puhallettavan retkipatjan noin 12-20 kertaa.

Flextailgear Max Pump Plus29.00 € 

Melontaliivit on välttämätön varuste vesillä. Vaikka käytät pelastuspukua tai märkkäriä on lisäkelluttavuus omiaan etenkin, jos pulahtaa veteen kesken melonnan. Suppailuun ja melontaan ja muuhun vastaavantyyppiseen vesiurheiluun kannattaa valita laadukas kellutin ja sillä ajatuksella, että se sallii hyvin raajojen liikkuvuuden ja pään kääntymisen.
Baltic Canoe -melojan kelluntaliivi (40 - 130 kg)
39.00 €


Baltic Dinghy Pro (25 - 90+ kg) kelluntaliivi
alkaen 62.90 €
KAIKKI KELLUNTALIIVIT

Vesillä liikuttaesa ollaan aina riskien kanssa tekemisissä. Kertoimet nousevat kun olosuhteet ja vesi ovat hyytävät. Packraftilla kikkailu nyt on onneksi kohtuu vakaata puuhaa.

Veden varaan joutuminen on vuodenajasta riippumatta kylmää, ja sitä myöten pahimmillaan vaarallistakin puuhaa. Tässä alla muutama todella monipuolinen pelastautumispuku, joista tuo MPS on kyllä vesiurheilijan (ja jäällä monipuolisesti liikkuvan ja harrastavan) ykkösvermes. 
MPS (Multi Purpose Suit) on erittäin kevyt uloimman vaatekerroksen alle puettava kuivapuku. Puvun alle puetaan vähintään lämmin aluskerrasto. Puvun vesitiivis Gore-Tex® -kangas pitää aluskerraston ja ihon kuivana, vaikka päällysvaatteet pääsisivätkin kastumaan.

Katso myös muut monipuoliset ja mainiot pelastuspukumallimme!

Ursuit Gemino Action
1299.00 €


ION Fuse Lightweight Drysuit FZ 2021
739.00 €


Sitten vaan huikeita retkiä suunnittelemaan. 

Hyvillä kamoilla on hyvä retkeillä, ja kaikenmaailman ihanat varusteet mahdollistavat monipuolisia seikkailuja.

Konalan myymälämme on avoinna tavallisesti (arkisin 10-20, lauantaina olemme avoinna 10-18, ja sunnuntaina 12-18)
Puhelin- ja sähköpostiasiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 9-18 ja lauantaisin klo 10-14 numerossa 09 454 0707


Mahtavia kevätseikkailuja kaikille!

Ystävällisin terveisin,
Varuste.net


[uutiskirje_poistu]