Melkein kuin paljain jaloin

Barefoot-kengät, paljasjalkakengät tai ohutpohjajalkineet - rakkaalla lapsella on monta nimeä.
Paljasjalkajalkineissa on todella ohut pohja, joka simuloi paljain jaloin kulkemista. Paljasjalkajalkineen hyödyt pääsevät totisesti esiin, kun valkataan omalle jalalle sopiva jalkine: idea on se, että varpaat saavat hilliä & lilliä täysin vapaana.
Kengän tulisi istua kuitenkin nätisti kantapään ja jalkapöydän kohdalta.

Paljasjalkajalkineiden suosio on ollut alati kasvavaa, ja todella suosittua puuhaa mm. polkujuoksijoiden sun muiden maastomielisten keskuudessa. Jos siirryt paljasjalkajalkineisiin ihan ekaa kertaa niin kannattaa vähän perehtyä ideaan ja siihen, mikä olisi itselleen se sopivin malli.

AINUTLAATUINEN TILAISUUS! Juhlimme täällä Varuste.netissä lauantaina 18.5.2019 paljasjalkajalkinepäivää. Se meinaa sitä, että parhaiden PJ-jalkinemerkkien edustajat ovat täällä tavattavissa ja esittelemässä omia mallejaan.

Klo 12.00 alkaa tiloissamme fysioterapeutti Hanna Jungmanin intensiivinen starttikoulutus paljasjalkajalkineiden maailmaan.
Minikurssi alkaa klo 12.00 ja kestää kaikkineen n. 20 minuuttia yleisön kysymyksistä riippuen. Tilaisuus on maksuton, mutta sitovaa ilmoittautumista pyydetään alla olevan linkin kautta. Lämpimästi tervetuloa - luento on hyödyllinen, vaikka olisi vähän paljasjalkakenkiin jo tutustunutkin.

Keitä muita täällä sitten on? Natural Movement edustaa olemassa- ja läsnäolollaan Joe Nimble">Joe Nimbleä ja Freet">Freetiä.
VivoBarefoot">VivoBarefootin asiantuntija on paikalla esittelemässä heidän erittäin kattavaa mallistoaan, ja mitä olisikaan paljasjalkapäivä ilman Feelmax">Feelmaxia? Itsestäänselvästi hekin ovat menossa mukana. Merrell">Merrellin uutuudet ovat saapuneet ihan tuoreeltaan tällä viikolla hyllyyn, joten nekin ovat nähtävissä, ja asiantuntevan henkilökuntamme opastuksella löydätte varmasti heidänkin valmistamista malleista sopivia ehdokkaita.

Ja mikä parasta: Paljasjalkajalkinepäivän kunniaksi lähestulkoon kaikki valikoimamme paljasjalkajalkineet paistattelevat -10% alennuksessa koko loppuviikon alkaen hetinyt, ja päättyen sunnuntain 19.5.2019 viimeiseen sekuntiin.

Naisten
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Paljasjalkakengät‪»
Naisten
Miesten
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Paljasjalkakengät‪»
Miesten
Vaelluskengät
Lajit‪»Ulkoilu‪»Kengät‪»Paljasjalkakengät‪»
Vaelluskengät


Joe Nimble">Joe Nimble
Joe Nimble -kengät erottuvat edukseen useista sysitä useista muista paljasjalkakengistä.
Joe Nimble keskittyy jalkineissaan luomaan pohjan ohuudella parhaan mahdollisen maatuntuman, joustavuuden liikkeen vapauden ja taipuisuuden muodossa.

Ohuus ja joustavuus ovat paljasjalkajalkineissa tärkeitä hyötyjä, jonka lisäksi Joe Nimblen kengät painottavat varpaiden hyvinvointiin ja niiden vapaaseen, tilavaan liikkuvuuteen. Joe Nimblen manifesti kuuluu jotakuinkin näin: "jalat ovat kehomme erittäin tärkeä voimavara, joka mahdollistaa tehokkaan, luonnollisen liikkeen ja kroppamme optimaalisen toiminnan" Se mielessä ovat nämä jalkineensa muotoilleet, ja hyvää duunia ovat tehneetkin.

Lestimielessä Joe Nimblet käyvät aika laajalle yleisölle, sillä ovat leveytensä puolesta suunniteltu aikalailla normaalille jalalle.Freet">Freet
Freet valmistaa kahdenlaisia jalkineita: 4+1 mallisia, joissa isovarvas on eristetty muiden varpaiden hilluessa vapaana, sekä perinteisiä 'kaikki varpaat yhdessä'-kenkiä. Molemmilla kenkätyypeillä saavutetaan erittäin 'paljasjalkamainen' tuntuma ja lopputulos. Henkilökohtaiset mieltymykset ratkaisevat, kummasta kenkätyypistä nyt sitten tykkää enemmän.

Freet on erikseen keskittynyt kehittämään pohjamateriaalin vaimennusta mahdollisimman pitkien matkojen tallaamisen mahdollistamiseen kuitenkaan haalistamatta paljasjalkafiilistelyn tuntua. Nämä passaa siis vaikka vähän kovemmillekin alustoille pidemmillekin matkoille, jos sikseen.

Freetin jalkineet passaavat malliltaan mainiosti, vaikka olisi vähän rintavampikin jalka.Feelmax">Feelmax

Feelmaxeissa kenkien pohjien ohuus vaihtelee 1,3 -2,5 mm välillä, eli aikas ohkaset ovat. Eikä ulkopohjaa valmista mikään turha kumitassunvalmistaja, vaan itse kuuluisa saksalainen rengasvalmistaja Continental® itse.VivoBarefoot">VivoBarefoot
Jalkineiden patentoitu, erikoisohut ja pistosuojattu pohja tarjoaa normaalin kengän suojan, mutta tarjoilee jalalle luonnollista liikettä ja paljasjalkaista tunnelmaa. VivoBarefootin jalkineilla tunnet jalkapohjillasi alustan joutumatta kuitenkaan pelkäämään jalkojesi vahingoittumista esim. ärsyttävän terävistä kivistä.

Yhdessä pediatrien, biomekaanikkojen ja liikkumisen spesialistien kanssa kehitetty VivoBarefoot auttaa herättämään aisteja jalkapohjissa ja kannustaa ihmisiä liikkumaan kuten oikeasti pitäisi – paljain jaloin. Jalkineiden anatominen muotoilu sallii varpaiden liikkumisen – tämä on tärkeää jalan oikean liikkeen kannalta. VivoBarefootin jalkineet passaavat erityisen hyvin sopusuhtaiselle räpylälle.
Merrell">Merrell
Merrellillä on aiva erityisen laaja valikoima paljasjalkafiiliksellä varustettuja juoksukenkiä.
Merrellin tossukat istuu parhaiten sutjakkaan tahi sopusuhtaisen jalan omaaville tallaajille - näissäkin on mallien kesken vaihtelua, joten oikotieä onneen ei oikein ole: sovittamalla se selviää, mikä itselle tuntuu parhaalta.
Eikä tässä vielä kaikki

10% alennusta? Jospa lyödään vähän lisää löylyä: yksittäisiä malleja, -kokoja, -värejä huimemmalla alennusprossalla. Eli malliston hännät sun muut myydään aivan poistohinnoin pois. Katso myös muut valikoimamme poistotuotteet, jota on kyllä ihan hyvä määrä - eli suurella todennäköisyydellä tekee erinomaisia löytöjä.
Poistohintaiset kevytjalkineet »


Kaikki poistohintaiset tuotteet

Sukkahommii

Jotkut käyttää, jotkut ei. Niille, jotka käyttää, niin tiedoksi muutamia hyviä sukkavaihtoehtoja monipuoliseen sporttailuun. Hyvät sukat tunnistaa siitä, että ne istuvat hyvin, materiaali on joustavaa eikä rajoita jalan luonnollista toimintaa.

Tuossa on noiden sporttisukkien lisäksi alimmaisena Feelmaxin legendaariset varvassukat, joilla saa pidettyä viidet pienet porsaat omissa karsinoissaan jotta eivät litskaannu yhteen sukassa, jos se on ollut se ongelma.

-15%
Inov-8 Speed Sock Low 2-pack
Lajit‪»Ulkoilu‪»Vaatteet‪»Sukat‪»Urheilusukat‪»
Inov-8 Speed Sock Low 2-pack
Kampanjahinta 18,62 €
(12)
Heti saatavilla
Urheilusukat
Lajit‪»Ulkoilu‪»Vaatteet‪»Sukat‪»
Urheilusukat


Viimeismpänä, mutta eipä vähäisimpänä.

Harjoittelun tekee mielekkääksi, kun ottaa kaveriksi oman personal trainerin ranteeseen. Siihenhän Garminin uusi Forerunner -sarja on aivan omiaan. Juoksuun ja muuhunkin urheiluun monipuolisesti toimiva Forerunner sisältää nyt enemmän ominaisuuksia kuin koskaan. Nämä ovat nyt saapuneet hyllyymme, joten tilaa heti,ja varmista omasi ensimmäisten joukossa. Tikistä juoksustasi ja uusista paljasjalkineistasi kaikki hyöty irti järkevällä harjoittelulla (ja jaa tuloksesi kavereille, tietty!)

Uutuussarjaan kuuluu:
-10%
Garmin Forerunner 45
Lajit‪»Ulkoilu‪»Elektroniikka‪»Urheilukellot‪»Garmin‪»Forerunner‪»
Garmin Forerunner 45
Kampanjahinta 143,52 €
(2)
-11%
Garmin Forerunner 245
Lajit‪»Ulkoilu‪»Elektroniikka‪»Urheilukellot‪»Garmin‪»Forerunner‪»
Garmin Forerunner 245
Kampanjahinta 239,81 €
(8)
Heti saatavilla
-10%
Garmin Forerunner 245 Music
Lajit‪»Ulkoilu‪»Elektroniikka‪»Urheilukellot‪»Garmin‪»Forerunner‪»
Garmin Forerunner 245 Music
Kampanjahinta 286,10 €
(38)
Heti saatavilla


Lue lisää uutuuksista:
Garmin Forerunner 45 -sarja Garmin Forerunner 245 -sarja Garmin Forerunner 945 -sarjaNyt kaikki innostumaan paljasjalkajalkinetouhuista, ja jos yhtään arveluttaa, kiinnostelee tai innostuttaa, niin uskallamme varauksetta suositella osallistumaan lauantaisille Paljasjalkajalkinepäivillemme, ja ennen kaikkea klo 12.00 alkavaan inserttiin ja tietoiskuun paljasjalkajalkineiden käytön aloittamisesta (sopii myös jo hieman lajia harrastaneillekin) Luento tosiaan on maksuton, mutta ilmoittautumista pyydetään.
Voit ilmoittautua mukaan tästä linkistä.

Nähdään viimeistään lauantaina 18.5. täällä meillä Konalassa.

Ystävällisin terveisin,
Varuste.net
lisäksi Natural Movement (Joe Nimble & Freet), VivoBarefoot & Feelmax