Lajit‪» Vaellus‪» Teltat ja majoitteet‪» Leiriteltat‪»

Savotta Hawu 4 -teltta

Hawu 4:n perusversio, jossa ovipala ja seinäpala on yhdistetty Hawu 4 teltaksi.

Hawu 4:n perusversio, jossa ovipala ja seinäpala on yhdistetty Hawu 4 teltaksi.
Hawu 4:n perusversio, jossa ovipala ja seinäpala on yhdistetty Hawu 4 teltaksi.
Savotta Hawu 4 -teltta
Ovipala on rullattu kasaan ja seinäpala seisoo keskisalon varassa ikäänkuin päivälaavuna
Kätevä ovipalan oviaukko vetoketjulla
Hawu 4:n sisätilat ovat avarat, mutta aikuinen mies viihtyy sisällä kuitenkin paremmin korpossa kuin seisoviltaan
Savutorven saa suljettua kätevästi, mikäli kamiina ei ole käytössä
Savotta Hawu 4 -teltta
Savotta Hawu 4 -teltta
Savotta Hawu 4 -teltta
Savotta Hawu 4 -teltta
Savotta Hawu 4 -teltta
Savotta Hawu 4 -teltta
Savotta Hawu 4 -teltta
Materiaali: Hawu -telttojen materiaalia etsittiin todella pitkään. Viimein löytyi riittävän kestävä erikoiskangas, jonka ominaisuudet ovat kaikin puolin kohdallaan. Hawu -kangas on sekä hengittävä, että riittävän vedenpitävä. Erillistä sadesuojaa ei tarvita. Kangas on myös paloa edistämätön ja homesuojattu. Hawu- kangas koostuu neljästä eri kuidusta, joista kaksi on valmiiksi paloa edistämättömiä, eli kangasta ei tarvitse erikseen palokyllästää kemikaaleilla. Yksi kankaan kuiduista on puhdasta luonnonkuitua, puukuitua, joka kostuessaan turpoaa ja tiivistää kankaan sadetiiviiksi. Kankaan pinta tuntuu miellyttävälle ja kankaan paino on kohtuullinen.
Huippulenkki: Teltan yläkiinnitys, josta teltan saa kiinnitettyä puuhun, roikkumaan tai tolpan nokkaan. Kahden telttapuoliskon huippulenkit istuvat sisäkkäin ja muodostavat kupin keskisalkoa varten.
Sivukiristys: Hawu -teltan saumat jatkuvat joka kulmasta löytyvään pikakiristimeen. Kulman muoto, kulmapala, pikakiristin ja kestävä kiristysnauha mahdollistavat Hawu teltan nopean ja kätevän pystytyksen. Teltassa ei ole sivusalkoja, eikä tukikaaria, vaan teltta pysyy muodossaan huippulenkin ja kireäksi pingotettujen kulmien varassa. Voidaan sanoa, että Hawu teltta kelluu irti maasta. Kulmien muotoa ja pikakiristyssolkea on tuotekehityksessä hiottu viimeisen päälle, jotta sivukiristys on varma ja toimiva.
Tuuletus ja sulku: Teltan huippuun jätettiin sen verran kangasta, että keskisalon kanssa huipun saa tarvittaessa kokonaan umpeen. Huipun voi myös jättää kokonaan auki, tai sulkea vain toisen puolen tuulen suunnan mukaisesti. Näin teltan tuuletus ja kosteudenpoisto on säädettävissä olosuhteiden mukaan. Esimerkiksi kamiinaa käytettäessä tuuletus kannattaa pitää avoinna, jolloin kamiinan lämmin ilmavirta poistaa huipun kautta kosteutta teltan sisältä.
Oviaukko: Oviaukko on kaaren mallinen, jolloin avaus ja sulku onnistuu yhdellä luonnollisella käden liikkeellä. Oviaukon vetoketju on jämäkkä ja kestävä. Oven läppä taittuu alas, jolloin vetoketju ei jää jalan alla tulilinjalle. Vinkki: Jos haluat oviaukon vetoketjuun lisää käyttömukavuutta, laita vetimeen pätkä narua. Tällöin avaus helpottuu vaikka olisi rukkaset käsissä. Oviaukko on korotettu maasta ja siihen on jätetty tarkoituksellisesti kynnys. Hawu telttaan astutaan sisälle, eikä kontata märässä sammalikossa.
Kamiinamahdollisuus: Lisävarusteena saatava kamiina lämmittää telttaa ja pitää kosteuden loitolla. Kaikissa Hawu teltoissa on kamiinan savutorven ulostulo. Kamiinan käyttö parantaa teltan mukavuutta ja nostaa majoittujien ”taisteluvalmiutta” merkittävästi kylmissä ja karuissa olosuhteissa.
Oven lämpösulku: Oviaukossa on sisäpuolella liepeet, jotka yhdessä kynnyksen kanssa pitävät teltassa olevan lämpimän ilman sisällä. Tämä ”tuulikaappi” on myös erinomainen väijypaikka kipinävahdille.
Teltan liitos: Kahtiajakoisuus tekee Hawusta ainutlaatuisen. Koska teltta koostuu kahdesta erillisestä palasta, voidaan myös taakka jakaa tasaisesti marssijoiden kesken. Leiripaikalla puoliskot liitetään yhteen ja Hawu on valmis asuttavaksi. Isommalle porukalle mukaan voi ottaa vielä jatkopalan, jolloin Hawuun mahtuu 50% enemmän jääkäreitä. Liitos on toteutettu vahvalla vetoketjulla ja kangasliepeillä. Rullattuna kangasliepeet muodostavat tiiviin ja säänkestävän sauman, joka lukitaan paikoilleen Savotan ja Hawun tuotekehityksen yhteistyössä suunnittelemilla nauhasoljilla.
Evakuointi: Telttojen liitossauman rakenne on sellainen, että hätätilanteessa teltasta voi tulla puskemalla ulos. Vetoketju on suuri ja lukkiutumaton ja nauhalenkit napsuvat auki, kun massa kohtaa materian. Tämä ominaisuus on kiva myös telttaa purettaessa. Jos kiire ei ole ihan älytön, suosittelemme vetoketjun hallittua avaamista ja hieman hillitympää ryntäystä, jotta kamppeet säilyvät ehjinä pidempään. Hätäuloskäynti on HÄTÄuloskäynti.
Savotta Hawu 4 -teltta

Hinta


Määrä
pakkaus(ta)Savotta Hawu 4 -ovipala


Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa heti0 kpl

Tilauskoodi
0179732
Viivakoodi
6419134197328


Savotta Hawu 4 -seinäpala


Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa heti0 kpl

Tilauskoodi
0179734
Viivakoodi
6419134197342


Savotta Hawu 4 -jatkopala

Savotta Hawu keskisalko

Määrä: kpl +71.85 $/kpl (0 kpl Sisältyy hintaan)Savotta Hawu Puukamiina WS-400

Savotta Hawu Rullapiippu 2000

Savotta Telttakamiina

Savotta GS40 Maakiilasarja

Määrä: pakkaus(ta) +71.85 $/pakkaus(ta) (0 pakkausta Sisältyy hintaan)

Koko
8 kpl
12 kpl +26.23 $
Savotta GS30 Maakiilasarja

Määrä: pakkaus(ta) +40.53 $/pakkaus(ta) (0 pakkausta Sisältyy hintaan)

Koko
6 kpl
8 kpl +13.54 $
10 kpl +22.00 $
Savotta Pohjavaate FDF 10, SA-10, JSP ja Hawu-telttaanArvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus
Perushinta sisältää Savotta Hawu 4 -ovipalan ja Savotta Hawu 4 -seinäpalan. Muut lisäosat valittavissa lisähintaan. Hawu teltta koostuu kahdesta (tai kolmesta) erillisestä palasta ja valittavista lisätarvikkeista kuten kamiina ja piippu, keskisalko, pohjasuoja, telttakiilat:

1. Savotta Hawu 4 -ovipala, jossa nimensä mukaisesti on vetoketjullinen ovi. Oviseinässä on myös savutorven ulostulo, jota Savotalla tuttavallisesti kutsutaan pöröpelliksi.

2. Savotta Hawu 4 -seinäpala, joka on yhtenäinen suojaava kangas ilman ovia tai ikkunoita.

(3. Savotta Hawu 4 -jatkopala ostettavissa lisähintaan ja kasvattaa Hawu teltan kokoa ja kapasiteettia. Jatkopalan leveys on 1,5m ja sen kanssa Hawu 4 teltasta tulee 6 hengen teltta.)

2-4 hengen porukalle suunniteltu HAWU 4 -teltta, HT-4 edustaa liikutettavissa majoitteissa täysin uutta ajattelua. Perinteisen keskisalon lisäksi Hawun voi pystyttää myös puun ympärille tai vaikka oksasta roikkumaan, eikä sivusalkoja edes tarvita. Hawu -teltan puolikkaita voi käyttää myös erillisinä laavuina. Hawu 4 -teltta on kokoluokkansa pienin erämajoite, joka on lämmitettävissä myös kamiinalla. Hawu on suunniteltu siten, että sillä selviydytään todellisissa ääriolosuhteissa, oli sitten kyseessä viranomaiskäyttö tai eräretkeily. Tämän sissimpää telttaa ei maailmasta löydy.

Hawun rakenteessa on kiinnitetty erityisesti huomiota teltan pystyttämisen helppouteen ja pystytystapojen monipuolisuuteen. Teltta koostuu kahdesta puoliskosta, joita kumpaa tahansa voi käyttää erillisenä kahden hengen loue -laavuna. Telttapuoliskojen yhdistäminen tapahtuu vetoketjuilla ja saumakohta tiivistetään rullaamalla kangasliepeet tiiviiksi paketiksi, sekä kiinnittämällä ne paikoilleen nauhalenkkien avulla. Yhdistettynä puoliskot muodostavat teltan, jonka voi pystyttää kolmella eri tavalla:

1. Normaalisti keskisalolla.
2. Puun ympärille, jolloin puu toimii keskisalkona. Jokaisen telttapakan mukana tulee kestävä SA-mallinen irtohihna, jolla kiinnitys on helppoa.
3. Ripustettuna roikkumaan puun oksasta.

Sivusalkoja ei tarvita, vaan reunat vedetään tiukalle ja kiristetään erikoissoljilla, jolloin teltta ”kelluu” vakaasti muodossaan. Pystytys on uskomattoman helppoa ja nopeaa, eikä yksinäinen sissi ehdi edes kaveria kaivata. Erityisen rakenteensa vuoksi Hawu -teltan voi ostaa haluaminaan palasina. Perustelttaa varten riittää HAWU 4 -ovipala, HD-4 ja HAWU 4 seinäpala, HW-4. Hawu -teltan pystytykseen tarvitaan myös telttakiiloja, sekä pystytystavasta riippuen mahdollisesti keskisalko. Kiiloja ja keskisalkoja voi toki askarrella itsekin, mutta helpointa ne on hankkia valmiina ja tarkoitukseen varmasti sopivina lisätarvikkeina.

Valmis Hawu -teltta tarjoaa suojaa pahalta säältä ja karulta luonnolta. Joskus kuitenkin käy niin, että aurinko paistaa ja linnut laulavat jopa täällä Suomessa. Tämmöisissä poikkeus tilanteissa voi Hawu -telttaa muokata ja avata mielin määrin, jolloin teltasta saa haluamansa mallisen avokatoksen tai laavun. Pahemman kelin sattuessa voi sitten räppänät sulkea ja varustaa telttansa kamiinalla, sekä kuivatusnaruilla. Näitä varten Hawussa on savutorven ulostulo sekä kuivatuslenkit valmiina. Tilan tarpeen kasvaessa on Hawuun hankittavissa HAWU 4 -jatkopala, HE-4, jolla väkeä mahtuu enemmänkin majoittumaan.

Jos haluat eksyä Hawun kanssa metsään, niin ei hätää, pystytä Hawu teltta puun juurelle ja sinua ei havaita edes helikopterista. Jos taas karhu tulee ovelle, tai kamiinan päälle fiksusti asetettu takki leimahtaa tuleen, voi Hawusta evakuoida itsensä sivujen kautta nopeasti. Sivuseinien liitos on suunniteltu siten, että hätätilanteessa siitä pääsee puskemalla ulos. Itse teltan leimahtamista ei onneksi tarvitse pelätä, sillä Hawu on tehty paloa edistämättömästä kankaasta, jota ei vaan saa syttymään millään. Älä silti kokeile, kyllä Hawu telttaankin reiän saa poltettua kun oikein yrittää, eikä takuu sitä kata. Kangas vaan ei edistä palamista, eli sammuu itsestään heti kun ulkoinen tulenlähde poistuu paikalta.

Mitat ja painot:
Pohjapinta-ala: 10m2
Pohjan halkaisija: 3,5 m
Harjakorkeus: 150cm – 165cm
Pohjapinta-ala jatkopalan kanssa: 15,25m2

Ovipala: 4,5kg
Seinäpala: 3,5kg
Jatkopala: 3,8kg (ostettavissa lisähintaan)

Lisävarusteina suositellaan telttakiiloja seuraavin määrin (ostettava erikseen):
Laavuun: 5 kiinnityskiilaa + 5 lievekiilaa.
Telttaan: 8 kiinnityskiilaa + 8 lievekiilaa.
Laajennettuun telttaan: 10 kiinnityskiilaa + 10 lievekiilaa.

Materiaalit: Hengittävä, sateenkestävä, homesuojattu ja paloa edistämätön erikoiskangas.

Tämä on suomalainen Avainlipputuote ja se valmistetaan Savotan tehtaalla Karstulassa.

Savotta Hawu 4 -ovipala:

Savotta Hawu 4 ovipala, jossa on nimensä mukaisesti vetoketjullinen ovi. Oviseinässä on myös savutorven ulostulo. Ovipala + Savotta Hawu 4 -seinäpala muodostavat simppelin Savotta Hawu 4 -teltta

MATERIAALI: Hengittävä, sateenkestävä, homesuojattu ja paloa edistämätön erikoiskangas.
Savotta Hawu 4 -seinäpala:

Hawu 4 -seinäpala on yhtenäinen suojaava kangas ilman ovia tai ikkunoita. Seinäpala + Savotta Hawu 4 -ovipala muodostavat simppelin Hawu 4 perusteltan. Seinäpala toimii yksinään myös laavukankaana. Ei sisällä kiiloja, karabiinihakaa tai keskisalkoa.
Savotta Hawu 4 -jatkopala:
Voit ostaa jatkopalan lisävarusteena ja kasvattaa näin Hawu teltan kokoa ja kapasiteettia. Jatkopalan leveys on 1,5m ja sen kanssa Hawu 4 -teltasta tulee kuuden hengen teltta.
Savotta Hawu keskisalko:

Hawu – teltan keskisalon virkaa toimittaa useimmissa tilanteissa sopivan paksuinen puu. Hawu – teltat eivät moniosaisia salkosarjoja rakenteensa vuoksi kaipaa, mutta esimerkiksi puuttomassa maastossa perinteinen metallinen keskisalko on kätevä ratkaisu.

Hawu keskisalko on säädettävissä pykälittäin välillä 70cm – 184cm. Säätö tapahtuu metallisilla säätötapeilla, jotka kulkevat salon mukana naruihin kiinnitettyinä, eivätkä näin ollen ole ensimmäisessä mättäässä ja sitä myöten hukassa.
 • Salko on kolmiosainen ja mallia teleskooppi
 • Osat sisäkkäin kuljetuskunnossa mitta on kompakti 70cm
 • Painoltaan salko on 1,2kg.
Hawu keskisalko käy sekä Hawu 4 että Hawu 8 – telttaan. Tottahan tällä saa myös muut Savotan keskisalolliset teltat pystyyn.
Savotta Hawu Puukamiina WS-400:
HAWU Puukamiina on tehokas, kevyt, kestävä, pitkäikäinen ja myös nykyaikaisen tyylikäs. Piippu Savotta Hawu Rullapiippu 2000 ostettava erikseen.

HAWU Puukamiina on osa kasvavaa Hawu-tuoteperhettä, jonka suunnittelusta vastaavat Hawulaiset. Kamiinan pääsuunnittelija Tommi Vahtera liittyi Hawu-tuotekehitykseen vuonna nyrkki ja vasara, jonka jälkeen hän on keskittynyt uudenlaisten lämmitinlaitteiden suunnitteluun. HAWU Puukamiinaa on kehitetty tinkimättömällä Hawu-filosofialla, jossa vannoutuneet eräharrastajat kehittävät ja testaavat tuotteita harkiten ja hartaudella. Nyt jokainen itseään kunnioittava eräilijä voi olla osa Hawun tarinaa.

Hawu WS-400 puukamiinan lähtökohtana oli havainto, ettei mikään markkinoilla olevista eräkamiinoista ollut kovinkaan hyvä siinä, mihin ne on suunniteltu. Tommi kumppaneineen otti haasteeksi luoda sellaisen puukamiinan, joka olisi kevyempi, kestävämpi, tehokkaampi, puhtaampi ja käytettävyydeltään ylivertainen verrattuna olemassa oleviin ratkaisuihin. Suunnittelu keskittyi pitkään ainoastaan palotapahtuman optimointiin. Lopullinen ulkomuoto ja materiaalit päätettiin, kun huomioitiin vielä käyttöön liittyvät vaatimukset.

Kamiinan ovaali muoto on helppokäyttöinen, taloudellinen ja energiatehokas. Lämmönluovutuspinta on suuri suhteessa painoon, joka on alle kolmanneksen perinteisen Savotta telttakamiinan painosta. Ovaali muoto tekee rakenteesta myös tukevan. Rakenteensa ansioista kamiina kestää lämpölaajenemista, eikä vääntyile tai mene lommoille edes punahehkuisena. Kamiinan ylä- ja alapuoli on typistetty, jotta kamiinan alle tulee riittävä maavara ja kamiinan päällä saa lämmitettyä ruokaa tai keiteltyä kahvia. Savuhormin lähtö sijaitsee poikkeuksellisesti kamiinan keskellä, mikä antaa tilan kahdelle tehokkaalle keittolevylle hormin molemmin puolin.

Kamiinassa on tarkkaan hiottu palotapahtuma. Ensiöilma tulee sisään sekä kamiinan etu- että takaosasta suoraan arinan alle. Tämä mahdollistaa nopean syttymisen ja tasaisen palotapahtuman. Esilämmitetty toisioilma tuodaan kamiinan yläosaan ovessa olevan liekkilevyn välistä. Toisioilma nostaa palokaasujen lämpötilaa ja tuottaa puhtaamman ja korkeampilämpöisen palamisen. Kaasupalon sijainti keittolevyjen alla myös nopeuttaa ja parantaa keittolevyjen tehoa.

Taittuvien jalkojen ansiosta kamiinan saa pakattua pieneen tilaan, ja se on kompakti kuljettaa mukana. Käytössä jalat taitetaan levälleen ja ne korottavat kuuman kamiinan turvallisesti irti maasta. Jalkojen laserleikattu profiili on tukeva mutta kevyt. Alimmat leikkuukuviot sallivat kamiinan istuttamisen pitkoksille, jos talvella on tarvetta polttaa kamiinaa hangella.

Kamiinassa on irtonainen arina, joka voidaan poistaa kamiinan sisältä ja puhdistaa ravistamalla. Helppo tapa tyhjentää kamiina on kääntää kamiina ylösalaisin ja taivuttaa jalat toisiinsa kiinni. Kamiinan jaloista muodostuu kahva. Kahvasta kiinni pitämällä ja ravistamalla kamiinasta saa helposti tuhkat pois. Ennen seuraavaa sytytystä arina pitää asettaa oikealle paikalleen.

Materiaali: Tulenkestävä ruostumaton teräs
Paino: 5,4kg (josta arina 0,7kg)
Kokonaispituus: 39cm (pakkauspituus 42cm, koska ovessa kahva)
Kokonaiskorkeus jalat auki: 37cm
Kokonaiskorkeus jalat kiinni: 31cm (pakkauskorkeus)
Jalkojen leveys käytössä: 33 cm
Palotilan pituus: 36,5cm, suositeltu polttopuun pituus maks. 35cm
Palotilan muoto: Päistä typistetty pystyovaalilieriö
Palotilan leveys leveimmästä kohdasta: 22cm
Palotilan korkeus: 25cm
Palotilan aukko: leveys 12cm, korkeus 17cm
Piipun holkin korkeus: 4cm
Piipun holkin halkaisija: 8cm
Kamiinan pohjan etäisyys maasta: 8cm

Tuotteella on yhden vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu.
Tämä tuote on valmistettu Suomessa.
Savotta Hawu Rullapiippu 2000:

Helposti mukaan pakkautuva ja kevyt rullapiippu kaikenlaisiin telttakamiinoihin. Piippu on kevyempi, pienempi ja käytettävyydeltään ylivertainen verrattuna olemassa oleviin ratkaisuihin. Piipun materiaalin valittiin perusteellisen vaihtoehtoihin perehtymisen pohjalta, minkä seurauksena löytyi täysin uudenlainen piippumateriaali ja muotoilu.

Kamiinan savuhormi on keksitty uudelleen. Perinteisten, useasta osasta koostuvien peltiputkien sijaan HAWU Rullapiippu kulkee yhtenä pakettina. HAWU Rullapiippu on tulenkestävää terästä, joten se on pitkäikäinen. Piipun materiaaliin kylmävalssataan kohokuvio, joka tuplaa piipun pinta-alan ja jäykistää piipun. Suurempi pinta-ala lisää säteilylämpöpintaa, jolloin piippu toimii tehokkaammin lämmityksessä. Kohokuvio piipun sisäpuolella tuottaa mikropyörteitä savukaasuihin lisäten vetoa ja vähentäen noen tarttumista materiaalin pintaan. Lukitusrenkaat (pannat) on valmistettu jousiteräksestä, joka liukuu tarvittaessa hormin pinnalla mahdollisimman hyvin, kun piippua kasataan tai pakataan.

Kuljetusasentoonsa rullattuna piippu on vain kilon painoinen ja 30cm mittainen rulla, joka kulkee mukana joko kamiinan sisässä tai repun taskussa. Avattuna rullapiippu on kaksi metriä pitkä savuhormi, joka käy HAWU telttojen lisäksi todella hyvin esimerkiksi Savotan saunatelttaan. Rullapiippuja voi myös ketjuttaa pidemmäksi piipuksi rullaamalla niitä sisäkkäin. Parista pätkästä ketjutettu rullapiippu käy korkeammankin majoitteen savuhormiksi.

Rakenteensa ja jousesta valmistetun kiristyspantansa ansiosta rullapiippu sopii halkaisijaltaan 70mm – 90mm hormilähtöihin. Rullapiiput käyvät siis muihinkin kamiinoihin kuin Hawun omaan, koska piipun suun saa kiristettyä pannoilla tiiviiksi. Sopii myös vaikkapa SA-20 telttaan, jolloin rullapiippuja tarvitaan 2 kpl.

Materiaali: Valssattu tulenkestävä teräs (materiaalivahvuus 0,13mm)
Paino: 1kg (pantoineen)
Pituus rullattuna: 30cm
Halkaisija: 70-90mm
Pituus avattuna piipuksi: 2m
Rulla kiinnitetty teräsjousipannoilla: 6kpl, paino á 50 g

Varoitus! Varo teräviä reunoja! Huom! Käytä aina hanskoja käsitellessäsi rullapiippua. Koska rullapiippu on suunniteltu mahdollisimman kevyeksi, materiaali on ohutta. Ohut teräs on puolestaan erittäin teräväreunaista.

Savotta Telttakamiina:

Savotta Kamiina tuo lämpöä Savotan telttoihin ja kiviritilän avulla kamiina toimii myös kiukaana Savotan pienessä saunateltassa. Kamiina soveltuu erinomaisesti myös ruualaittoon ja sen päällä on todella helppo keittää esimerkiksi kahvit. Kamiinan mukana tulee 7-osainen savutorvi (sisältää kipinäsuojan), joka kuljetettaessa kulkee kätevästi kamiinan sisällä. Kamiinan mukana tulee putket. Kamiinan mukana tulevien putkien pituus on riittävä SA-20 telttaan. Mikäli kyseessä on korotettu telttamalli otathan huomioon lisäputkien tarpeen.

Savotta kamiina 10 ja 20 hengen telttoihin sekä telttasaunan kiukaaksi. Kamiinaa voi käyttää kiukaana, kun hankit lisäksi Savotta Kivitelineet kamiinan sivuille.

Materiaali: teräs

Koko:
Paino: n. 18,5 kg
Korkeus: 30cm (+4,5cm savutorven paikka)
Korkeus jalkojen kanssa noin 55 cm.
Leveys: 28cm
Pituus: 42cm

Kamiinan palopesän koko:
Palopesän aukko: leveys 23cm, korkeus 10cm
Palopesä: Korkeus 17cm, leveys 27cm ja syvyys 41cm

Voidaan käyttäa myös Savotta Hawu-sarjan teltoissa tuotteen Savotta Hawu puukamiina rullapiipulla sijaan.

Huom. Kamiinan mukana tulevien putkien pituus on riittävä SA-20 telttaan. Mikäli kyseessä on korotettu telttamalli otathan huomioon lisäputkien tarpeen.

Savotta GS40 Maakiilasarja:

Savotan perinteikkäät, Suomessa valmistetut 3-4mm galvanoidusta teräksestä tehdyt maakiilat isojen telttojen erittäin tukevaan kiinnitykseen! Nämä kiilat on suunniteltu kestämään armotonta käyttöä armottomissa oloissa. Kevyitä ne eivät siis ole, mutta sitäkin kestävämpiä! L-profiili pitää tukevasti kiilan tontissa.

GS40-kiilat ovat niitä vanhoja tuttuja Savotan sotilastelttoihin suunniteltuja kiiloja, jotka ennen kulkivat ihan vaan maakiilasarja-nimellä. Nyt tätä settiä saa sekä 8kpl että 12kpl pakkauksissa. Lisäksi GS40-kiilasarja on saanut kaverikseen astetta pienemmän, 30cm pitkillä kiiloilla varustetun GS30-kiilasarjan, joka on suunniteltu erityisesti esimerkiksi Hiisi 4 -telttasaunan ja Hawu-teltan pystytykseen.

 • Ainevahvuus välillä 3-4 mm
 • Kiilat pakattu kestävään 1000D Cordura -kuljetuspussiin
 • Suunniteltu esim. FDF 10/20 ja JSP/HQ -teltoille
 • 8 kiilan setillä pystyttää edellämainitut teltat

Kiilan pituus GS40: 40cm
Paino per kiila GS40: n. 555 g
Paino kiilasetti GS40 x8: 4.50 kg
Paino kiilasetti GS40 x12: 6.70 kg

Materiaali – kiilat: galvanoitu teräs
Materiaali – pussi: 1000D Cordura (100% polyamidi)

Savotta GS30 Maakiilasarja:

Savotta GS30 -maakiilat ovat erityisesti Savotan Hiisi 4 -telttasaunalle ja Hawu 4/8 -teltoille suunnitellut, perinteisiä Savotan maakiiloja 10cm lyhyemmät kiilat. Eli siinä missä vanha kunnon puolijoukkuekiila (GS40) on 40 senttimetriä silkkaa galvanoitua teräksistä upeutta, GS30-sarjan kiilat ovat hieman lyhyempiä, mutta muuten samaa galvanoitua teräksistä parhautta. Aika paljon kevyemmät kuljettaa ja sopivat paremmin käyttötarkoitukseen. Kuten isompi sisarensa, tälläinen GS30-kiila ei ole silti kevyt, mutta on se jukopliut kestävä! Saa murjoa tonttiin ja siellä se lepää tukevasti L-profiilinsa ansiosta.

 • Ainevahvuus välillä 3-4 mm
 • Kiilat pakattu kestävään 1000D Cordura -kuljetuspussiin
 • GS30 x6 (esim. Hiisi 4 -saunateltalle)
 • GS30 x8 (esim. Hawu 4/8 -teltoille)
 • GS30 x10 (esim. Hawu 4/8 -teltoille kun puolikkaita halutaan käyttää yksinään)

Kiilan pituus GS30: 30cm
Paino per kiila GS30: n. 255 g

Paino kiilasetti GS30 x6: 1.55 kg
Paino kiilasetti GS30 x8: 2.05 kg
Paino kiilasetti GS30 x10: 2.55 kg

Materiaali – kiilat: galvanoitu teräs
Materiaali – pussi: 1000D Cordura (100% polyamidi)

Savotta Pohjavaate FDF 10, SA-10, JSP ja Hawu-telttaan:

Kunnollinen teltan maavaate suojaa teltan majoittujia, sekä heidän varusteitaan maan kosteudelta ja parantaa myös kylmyyden eristystä. Savotta Pohjavaatteen päälle voit huoletta laskea reppusi ja kamppeesi ilman pelkoa että ne kastuisivat tai likaantuisivat. Vaaleanharmaa pohjavaate lisää myös teltan valoisuutta ja viihtyvyyttä.

Tekniset tiedot:
 • Halkaisija: 4m
 • Paino: 6,5 Kg
 • Materiaali: Polyester 600D, kumitettu
 • Väri: vaaleanharmaa
Savotta Pohjavaateet on valmistettu vahvasta 600D Polyesterikankaasta, joka on kumitettu vedenpitäväksi toiselta puolelta. Pohjavaatteessa on halkio yhdestä laidasta pohjavaatteen keskelle saakka, joten pohjavaatteen voi asentaa telttaan vaikka teltan keskisalko olisi jo tiukattu. Halkion avulla pohjavaatteen saa myös käännettyä pois kuuman kamiinan alta, jossa pohjavaatetta ei koskaan tule käyttää.

Savotta pohjavaatteet on leikattu kahdeksankulmioksi kokoluokkaansa mukaisesti, joten yhteensopivuus saman kokoluokan Savotta leiritelttojen kanssa on taattu.

Takuu
Tuotteella on yhden vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu.

Tämä tuote on valmistettu Karstulan tehtaalla Suomessa.


Ostamalla tämän tuotepaketin säästät 0.68 $ verrattuna siihen, jos ostaisit tuotteet yksitellen.

Henkilömäärä
2, 3, 4


Majoitetyyppi
Leiriteltta


Liitetiedostot
Savotta_Hawu_kasausohje_a6_web.pdf

Kommentit
Anonyymi 15.3.2022
Yleisarvosana
Helppo kasata. Hieman raskas kokonaisuus, ja pakattuna suurikokoinen. Kulkee kuitenkin rinkassa. Laadukkaat vetoketjut ja materiaalit. Kiinnitysnarut hieman lyhyet, paksua muovinarua. Ne voi aikanaan korvata paracordilla. Pakkauksesta puuttuu kasausohje, sekä seinäpalasta karabiinihaka. Kallis.
Victoria S. 6.3.2022
Yleisarvosana
Olen innoissani, ostin kaiken valmiina, teltan kaksi puoliskoa, pohjalevy ja keskitanko, ei ole parempaa, jos vietät paljon yötä metsässä, tämä on juuri oikea asia, menin mukaan telttakiuas heti Se on iso investointi, mutta saat erittäin kestävän laadun.
Anonyymi 18.11.2021
Yleisarvosana
Se on raskasta. Se on kallis. Ei ole haittaa. Ainoa huono puoli on, että minulla ei ole pussia.
Kari V. 20.6.2020
Yleisarvosana
Helppo pystyttää.Laadukkaat materiaalit.
bo r. 11.1.2022
Olen tehnyt tämän kalliin tilauksen Kiinaan, toivottavasti näen sen pian! 🥰😍🥰 Toivottavasti henkilökunta voi auttaa minua suojelemaan sitä. Paketti on tiukka ja erittäin turvallinen.
Nimimerkki kazuki 5.2.2021
Voidaanko HAWU4 toimittaa Japaniin? Kiitos, kazuki
Asiakaspalvelija Eero L. 19.2.2021
Kyllä, mutta ei yhdessä suuressa erässä, joten sinun on tilattava joitain osia erikseen.
Lisää kommentti

Tuotemerkki

Blogi

Varustelista retkelle

Esimerkkilista, josta voi helposti tarkastella mitä kaikkea voi / kannattaa ottaa retkelle mukaan. Varusteiden määrä riippuu kovasti, että minkä pituista retkeä ollaan suunnittelemassa ja millaisiin olosuhteisiin, mutta laatimamme lista on sen verran kattava, että voit arvioida o...


Vinkkejä talviretkeilijälle

Talvivaellus on loistava tapa kokea luonto uudenlaisessa elementissä. Metsät, kalliot ja järvet näyttävät lumi- ja jääpeitteiden alla huomattavan erilaisilta kuin sulan maan aikaan. Talvivaelluksen hyvänä puolena on se, että talvella ei tarvitse myöskään pelätä hyttysiä tai punkk...