Fjällräven telttojen saumat


Retkeily ja vaellus, Korjaus ja huolto by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 30.08.2021
Saamme aina silloin tällöin kysymyksiä ja reklamaatioitakin koskien Fjällräven telttojen (vuotavia) saumoja sekä korjaussarjan silikoniliimaa. 
  • Fjällräven käyttää teltoissaan puuvillakehrättyä polyesterilankaa, joka laajenee kastuessaan, tehden saumoista vedenpitävät.
  • Langan laajentuminen vie kuitenkin jonkin aikaa ennen kuin se tekee saumoista täysin vedenpitäviä.
  • Fjällräven ei käytä teipattuja saumoja johtuen teipin lyhytikäisyydestä verrattuna kastuessaan laajenevaan lankaan.
Fjällrävenin teltat on ommeltu tekniikalla, jota kutsutaan taitelluiksi saumoiksi. Kankaan reunat on taiteltu ja ommeltu yhteen, jolloin neula lävistää neljä kerrosta kangasta kahden kerroksen sijaan. Tämä tekee teltasta äärimmäisen kestävän ja vedenpitävän.

Moni kokenut vaeltaja kasteleekin ulkoteltan kunnolla ennen ensimmäistä käyttöä, jolloin ompelulanka on sopivasti turvonnut ennen ensimmäistä kunnon vaellusta.  Saumavikoja on Fjällräven teltoissa todettu todella vähän, joten mikäli teltan saumat vuotavat ensimmäisellä sadekelillä, ne eivät hyvin todennäköisesti ole vielä turvonneet. 

Fjällräven teltan mukana tulee myös korjaussarja, johon ei kuitenkaan enää kuulu silikonituubia. Tämä siistä syystä, että tuubi ehtii usein kuivua ennen kuin sitä tarvitaan. Retkeilijän kannattaa siis pohtia, ottaako tuoreen saumasilikonituubin varuilta mukaan pidemmille vaelluksille.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vaellus koiran kanssa

Koira on erinomainen vaelluskumppani niin pikaisilla päiväretkillä kuin pidemmillä usean yön vaelluksillakin. Varustautumalla retkeen huolella ennakkoon voi koiran kanssa nauttia luonnosta ympäri vuoden.  Päiväretkillä liikkeelle Vaellusharrastus koiran kanssa on usein järkevää...

Kartta-aineisto ilmaiseksi mukaan muistikorttipaikkaisiin Garmin-laitteisiin

Tarjoamme muistikorttipaikkaisiin Garmin GPS-laitteisiin kaupan päälle microSD-kortin, joka sisältää Maanmittauslaitoksen kartta-aineiston pohjalta laaditun maastotietokannan (Tekijä on Teemu Peltonen. Lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 4.0 Muokkaamaton...

Polttoaineen valintaopas

Kaasua, bensaa, spriitä ja muutama risu. Polttoaineita löytyy jokaiseen tarpeeseen, joten on tärkeää valita oikea energianlähde omaan käyttöön. Seuraavassa lyhyt opas siitä minkälaisia polttoaineita valitaan mihinkin laitteisiin.