Plumpsista

Kesä käy lämpötilasta riippuen kylmänä tai kuumana lomakausineen ja -reissuineen kaikkineen. Asiallisen seesteisen kesäilmaston ansiosta tänä vuonna uimavesissä esiintyy jossain sinilevää, mutta ei suinkaan kaikkialla eikä ainakaan mitenkään ihan sikana!
Katsokaa vaikka täältä, ihan kohtuulliseltahan kai tämä meininki näyttää:
Ympäristö.fi / levätilanne

Luonnonvesissä uiminen on sen verran elämyksellistä ja virkistävää touhua, että kunhan makuun pääsee niin eihän sitä syssymmällä malta edes siirtyä uimahallien kloorinkäryyn ollenkaan. Tässä viestissä on ihan perusuikkaria, uintimärkkäriä (myös swimrun) ja muuta oheistarviketta. Lisäksi olemme sohaisseet SUP -aihetta ja toisaalta myös vähän melontaa ja vesiturvallisuuttakin.

Aiheeseen sopisi nin hyvin myös muut tärkeät vesilajimme, mutta pitä ihmisen ehtiä tehdä muutakin, kuin lukea Varuste.netin asiakasviestiä, joten pidetään tämä "lyhyenä". Sivuiltamme löydätte lisää tietoa snorklaamisesta, laitesukelluksesta ja laitesukelluskursseista, jota kaikkia täältä talosta löytyy.


POISTOJEN POISTO.
Nyt jos sattuu olemaan lähipiirissä 12-14 -vuotiaan kokoisia nuoria ihmisiä, niin olisi todella edullisia uikkareita tarjolla. Sivuiltamme löydätte koko kattavan valikoiman, mutta esille nostettuna tuossa on nyt kahta mallia poikien uikkaria. Nuo hinnathan ovat siis ihan sketsiviihdettä, naurettavat:Myös naisille löytyy ihan hyvä valikoima uikkareita ja biksuja niin urheilutarkoituksiin, kuin rantapummailuun ja makeiluunkin.

Kannattaa ihan rohkeasti penkoa uima-asusivua, sillä siellä on paljon hajakokoja asetettu poistohintaisiksi.
Nyt jos koskaan voi tehdä hyviä löytöjä merkkiuikkareista.


Miehille kanssa! Löytyy ihan lyhyitä, bokserimallisia ja jammerimittasia uimahousuja.


Uimakamoja on kätevä kuljettaa paikasta toiseen hengittävässä verkkokassissa.
Arenalta löytyy näitä nimenomaisia, uikkareiden kuljettamiseen suunniteltuja pusseja monessa eri värissä. Seacsubin kassi sen sijaan on niin iso, että sinne mahtuu vähän pidemmätkin räpylät mukaan.


Jos nyt meinaa lähteä tuonne järville ja merten laineille ihan tosissaan uimaan, niin uimalasit ovat ihan must. Avovesilasit poikkeaa tavallisista hallilaseista siten, että niissä on mm. laajempi näkökenttä ja kokonsa puolesta ovat hieman isommat. Näillä voi siis aivan hyvin uida tietenkin myös hallissa.

Nämä ovat suosituimmat mallimme, emmekä yhtään ihmettele miksi. Headin Horizon on tosiaan yksi himoituimmista, ja se on nykyään saatavilla myös tummennuksella/ peilipinnalla ettei häiki vedenpinta niin paljoa. Näyttäähän ne tottakai myös aika makeilta.
-10%
Orca Killa 180º
Orca Killa 180º (10)
Heti saatavilla
-10%
Head Horizon
Head Horizon (10)
Heti saatavilla
-10%
Cressi Skylight Goggles
Cressi Skylight Goggles (6)
Heti saatavilla
-10%
Head Horizon Mirrored
Head Horizon Mirrored (6)
Heti saatavilla
-10%
Seacsub Vision HD
Seacsub Vision HD (27)
Heti saatavilla


Orcan märkkärit on ihan yksiä parhaimpia näihin uintihommiin ihan harrastajalle kuin kovan tason kisaajillekin.
Mitä eroa näillä nyt sitten on:

Orca S7 Fullsleeve on erinomaisen hintalaatusuhteen omaava uintimärkkäri uintiharrastajalle ja kelpaa mainiosti kehittyneemmällekin triathlonistille harjoitteluun ja kisoihin.

Orca Open Water on perustason märkkäri nimenomaan uintihommiin. Menee myös triathlonkisoissa, varsinkin lyhyemmillä matkoilla. Puku tarjoaa oranssien hihojen ansiosta erinomaista näkyvyyttä ja pitää sinut turvassa avovesitreeneissä.

Orca 3.8 Enduro Fullsleeve on Orcan malliston The Kisapuku. Enduro on tosiaan nopea ja virtaviivainen, optimaalisesti kelluttava mutta silti joustava kisamärkkäri.

Swimrun on vuodesta toiseen yhä suositumpaa ja miksikäs ei, kun se on niin hauskaa.
Swimrun -puvut on muotoiltu siten, että liikkuminen on otettu erityisen hyvin huomioon, sillä nämä päällä on tarkoitus myös juosta juoksuosuudet.
-10%
Orca S7 Fullsleeve
 
Orca S7 Fullsleeve (34)
Heti saatavilla
-10%
Orca Openwater Core Hi-Vis
 
Orca Openwater Core Hi-Vis (3)
Heti saatavilla


Potkua harjoitteluun räpylöillä

Lyhytlapaisilla uintiräpylöillä saat hyvää jalkatreeniä ja keskityttyä potkutekniikan opiskeluun. Lisäksi uimiseen tulee vaihtelua ja mielekkyyttä, kun välillä pääsee paahtamaan eteenpäin vähän kovempaa vauhtia.
-10%
BornToSwim Child Silicone Swim Fins
BornToSwim Child Silicone Swim Fins (7)
Heti saatavilla
Alk. -28%
Seacsub Team
Seacsub Team
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 19.48 $
(5)
Heti saatavilla
-10%
Seacsub Atom
 
Seacsub Atom (5)
Heti saatavilla
-10%
Head Swim Fin Energy
 
Head Swim Fin Energy (8)
Heti saatavilla
-10%
Head Soft Fin
» Head Soft Fin (2)
Heti saatavilla


Jos ei uiminen huvita, niin vesilläolosta voi nauttia myös laudan päällä.
Olemme koonneet alle ihan päällikkötason ehdotelmalistan peruskäyttäjälle niin vaellukselle, mökkihöntsään kuin suppijumppaan & -joogaankin. Paketit sisältävät laudan, melan, käsipumpun, kunnon kantorepun, jalkanarun ja evän. Nämä meidän Joben setit ovat erinomainen valinta ja sikäli helppo, että kaiken tarpeellisen saa kerralla hankittua erittäin asialliseen hintaan.
-17%
Red Paddle Co Ride 10'6" x 32" pakkaus
Red Paddle Co Ride 10'6" x 32" pakkaus
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 861.44 $
Allround-SUP
(8)
Heti saatavilla
-10%
Saimaa SUP Bass 11.0 SUP-lautapaketti
 
Saimaa SUP Bass 11.0 SUP-lautapaketti
Allround SUP
(11)
-13%
Jobe SUP Aero Yarra 10.6 paketti
Jobe SUP Aero Yarra 10.6 paketti
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 634.51 $
Allround-SUP
(6)
Heti saatavilla
-14%
Jobe SUP Aero Duna 11.6 paketti
 
Jobe SUP Aero Duna 11.6 paketti
Poistohinta Captcha$
Matka-Allround-SUP
(8)
Heti saatavilla


Ilmatäytteiset kajakit sopivat melontaan yhtä hyvin kuin muutkin kajakit. Niiden siirtely ja säilytys vaan on huomattavasti helpompaa. Porukka on myös keksinyt ostaa näitä myös isompiin veneisiin yhdysveneiksi veneen ja maan väliin.


Millainen käyttötarkoitus, sellainen liivi.
Vesiurheiluun ja muuhun melomiseen kannattaa valita liivi, jossa on hyvä ja ketterä liikkua. Varsinaiset pelastusliivithän on nimenomaan suunniteltu siihen, että ne kääntävät veden varaan joutuneen selälleen ha pitävät suun ja nenän pinnan yläpuolella niskaa tukien. Koko on myös hyvä katsoa, että nostetta riittää varmasti. Lapsille on omansa jo pienien painojen ja -mittasuhteiden vuoksi - myös vauvoille löytyy omat mallit.

Paukkuliivit on hyvät, ja ne luokitellaan myös ihan pelastusliiveiksi - niissä on muistettavaa pitää huolta, että paukkupatruunat ja sulakkeet ovat timanttisessa kunnossa. Kun paukkuliivit ovat paukahtaneet, täytyy ne toki vaihtaa. Aikain saatossa paukut tulee vaihtaa, vaikka niitä ei ole käytetykään: Ilmapatruuna (hiilidioksidipatruuna) ja laukaisinpatruuna tulee vaihtaa kolmen tai viiden vuoden välein. Paukkuliivien laukaisimeen on yleensä merkitty vuosi ja kuukausi, milloin ne pitää vaihtaa. Yleensä tämä aikaväli on 3-5 vuotta.Jätetään hönöilyt hölmöille.
Kesästä nauttiminen veden ääressä ja muu hilluminenhan on aivan mahtavaa, kun sen tekee viksusti. Dignitan AM 8000 -alkometrissä on laadukas ja luotettava polttokennotekniikka, jota käytetään sekä ammattimaisiin että yksityisiin tarkoituksiin.

Elikäs, jos on ollut lähiaikoina jotain riekkumishommaa, niin kannattaa vislata pilliin ennen kuin hyppää ruoriin/peräpinnaan tai moponkahvaan varmistaakseen, ettei ole kippari itse aivan seilissä.
Toivotamme mukavaa ja reipashenkistä lomailua teille, jotka kesälomastanne parhaillaan nautitte, ja toisaalta tsemppiä teille, jotka olette kesän kunniaksi sorvin ääressä - maistuupahan työn jälkeinen virkistävä pulahdus ja raikas meri-/ järvi-ilma makiammalta.

Kesä on kerran vuodessa vaan, joten iloitaan tästä nyt täysiä.