Lunta tupaan

On lunta tulvillaan ja raikas talvisää aikalailla koko maassa. Nyt saadaan kaikki nauttia lumisista iloista ja hankeen pääsee kikkailemaan kivoilla vehkeillä. Lumikenkäily on hauskaa hommaa ja niin on myös hiihto. Voi kunpa nämä kaksi suosikkilajia saisi jotenkin yhdistettyä - ja kyllähän ne saa: liukulumikenkäily on nyt viime vuosina noussut varsin suosituksi puuhaksi.

Liukulumikenkäily muistuttaa erehdyttävästi erähiihtoa sillä erotuksella, että lankut ovat tiheämmässäkin metsässä yllättävän ketterät nimenomaan tuon pituuden vuoksi. Liukulumikengillä pystyy nousemaan pohjien kiinteän nousukarvan ansiosta aika hyvin tiukkojakin mäkiä. Alamäet liu'utaan ketterästi. Teräskantit helpottavat mäenlaskua jäisemmälläkin rinteellä.

Nämä sukset yhdistävät suksen ja lumikengän parhaat ominaisuudet.
Suksen kärki kelluu kevyesti lumessa, teräskantti puree ja hiihtäminen on helppoa ja nautinnollista. Toimii myös freeride-, telemark- ja jotenkuten rinnelaskussa. Kestävä ja helppohoitoinen Unicoat UC-pohja on itsessään tarpeeksi liukas.

Yleistä:
Kaikki OAC -karvapohjasukset on voideltu tehtaalla ja ne ovat täysin käyttövalmiit myyntipakkauksessa. Mitään käyttöönottovoitelua ei tarvita. Suksen karvaosuudelle suosittelemme tarvittaessa käyttämään vesipohjaista nousukarvakyllästettä.OAC Kar 147 UC + EA Binding
Hinta 399.00 €

Leikkisät eräsukset, joissa yhdistyvät erinomaiset liuku, pito, kanttaus ja kantokyky. Monona näissä kaikissa suksissa toimii oma kenkä. OAC EA-siteiden kanssa
lähes mikä tahansa jalkine käy suksen kaveriksi hiihtoretkelle. Vaelluskenkä, metsurin kumisaapas tai talvilenkkari ovat kaikki yhtä toimivia hiihtokenkiä. Kiinnitysjärjestelmä sopeutuu helposti erilaisiin jalkineisiin ja tukee jalkaa erinomaisesti niin vaelluskengässä kuin saappaassa.

OAC XCD GT UC 160 + EA-Binding
Hinta 419.00 €


Todella lyhyet sukset nousukarvalla kaikenlaiseen eräilyyn.
Leveytensä ansiosta sukset kantavat hyvin lumessa. Lyhyytensä ansiosta sukset kulkevat kätevästi reissussa mukana ja ovat helppo säilyttää.
OAC Wap 127 UC + EA Binding
Hinta 379.00 €


OAC:n karvapohjasuksi, joka on suunniteltu suosituimpien metsäsuksien innoittamana.
Takamaastoihin suksen tulee olla helppo, kevyt ja ketterä, jotta selviät haastavimmistakin maastoista. Suksiin on suunniteltu mahdollisimman pieni karva, joka kuitenkin antaa riittävästi pitoa. Karva on perinteistä vahapohjaa näppärämpi.
OAC XCD 160 UC + EA Binding
Hinta 449.00 €


KAIKKI LIUKULUMIKENGÄT

KAIKKI LUMIKENGÄT

KAIKKI ERÄSUKSET


Sitten vielä kylkeen sauvat.
Alla hieman osviittaa sauvojen pituuden valintaan niin erähiihto -kuin lumikenkähommissa. Näiden pohjalta on helpompaa puntaroida omaa valintaa liukulumikenkiinkin jotta saat mahdollisimman palvelevan sauvan mahdollisimman moneen rakastamaasi talviaktiviteettiin.

Erähiihto: Kovalla hangella sauvan pituus lasketaan kertomalla käyttäjän pituus 0,83-kertoimella. 180 cm käyttäjälle soveltuu siten 150 cm sauva. Hiemankin upottavammassa maastossa hiihdettäessä voi valita hieman pidemmät sauvat.

Lumikenkäily: Sauvan valinnassa kannattaa seurailla kävelysauvojen mittataulukkoa. Kävelysauvan pituus on noin 0,68 x oma pituus. Lumikengillä upottavassa lumessa kävellessä kannattaa kuitenkin valita vähintään 10 cm pidempi sauva. 180cm käyttäjälle sopiva sauvan pituus olisi näin 125-130cm.


Klassiset, lasikuituiset hankisauvat lumikenkäilyyn tahi erähiihtoon. Todelliset klassikot loistavalla hinta-laatu -suhteella.

Peltonen Metsä Sauvat
Hinta 59.00 €


Swixin Mountain Touring on erittäin laadukas erähiihtosauva, jonka vahvistettu komposiittirakenne kestää rankimpiakin olosuhteita hoidettujen latujen ulkopuolella. Sauvassa käytetyn Sonic -hihnasysteemin ansiosta hihnan säätäminen onnistuu paksuilla rukkasillakin. Korkkitäytteinen uretaanikahva Swix Touring tuntuu varmalta kädessä. Nahkasompa kantaa erittäin hyvin pehmeässäkin puuterilumessa ja kestää hankikannolla hiihtämisen. Joustava somparatkaisu mahdollistaa kuitenkin myös latuhiihdon.
Swix Mountain Touring
Hinta 74.90 €


Tubbsin säädettävät sauvat on valmistettu 6000-sarjan alumiinista ja ne tarjoavat turvallisuutta ja tukea epätasaiseen, jyrkkään tai jäiseen maastoon. Kaksiosaiset sauvat, säädettävissä 105-130 cm.

Tubbs 2pcs Poles, hankisauvat
Hinta 39.90 €
KAIKKI HANKISAUVAT


Kuljeta kamppeet retkellä ahkiossa
Vahvarakenteinen ahkio vaativaankin käyttöön ihastuttavaan hintaan.
Kevyt ja helppo vetää perässä. Soveltuu mainiosti metsästys- ja kalastuskäyttöön ja voidaan vetää perässä painaviakin kuormia. Valmistettu pakkasen hyvin kestävästä polyetyleenistä. Vetoköysi tai vetovaljaat hankittava erikseen.
(pakkaus sisältää pelkän ahkion)
ERAPro 60" PRO 960 Expedition Sled
Hinta 84.90 €


Fjellpulken Transporter 155 on vahvarakenteinen ja peruskäyttöön suunniteltu tavara-ahkio, joka on omiaan esimerkiksi isojen tavaramäärien vetämiseen eräkämpälle. Ei kannata turata minkään heppoisesta muovista kyhätyn markettipulkan kanssa, kun voi ostaa kunnon polyeteenistä valmistetun ahkiopaketin kerralla.
Paketti sisältää ahkion, vetovaljaat ja -vetoaisan.
Fjellpulken Transporter 155 tavara-ahkiopaketti
Hinta 379.00 €


KAIKKI AHKIOT


Paksussa nietoksessa kuljettaessa on kiva pitää lumi siellä hangen puolella eikä päästää kengän sisään nilkkaa kylmettämään ja sukkaa kastuttamaan.

TSL Trek Säärystin
Hinta 42.90 €


KAIKKI SÄÄRYSTIMET


No mutta. Näillä eväillä pärjätään ensi viikkoon. Lumen pitäisi olla varsin pysyvää sorttia ja lisääkin ehtii tänä talvena tulla, joten hyvin ehtii laittamaan talviurheiluvarusteet kohdilleen ja päästä niistä vielä nauttimaankin etelää myöten.
Ensi viikolla on taas jotain muuta asiaa, jolloin silloinkin aihe on talvinen.

Ystävällisin terveisin,
Varuste.net