Lajit‪» Ulkoilu‪» Kengät‪» Kumisaappaat‪» Vaellussaappaat‪» Nokian jalkineet Koli‪»

Arvostelut

Vain tuotteen ostaneet asiakkaat voivat antaa tähtiarvostelun. Arvostelun voi antaa aikaisintaan 14 vrk tuotteen toimituksen jälkeen.
Anonyymi 30.4.2022
Yleisarvosana
Kevätkelillä hiukan liukkaat jää-sohjopinnalla, kovalla pinnalla jalat hieman kipeytyivät, mutta metsässä oli parempi
Eric G. 26.4.2022
Yleisarvosana
Boot laatu vaikuttaa hyvältä. Istuvuus voisi olla parempi, ne näyttävät todella leveiltä varpaiden alueella, eikä minulla ole kapea jalka. Ehkä ne on suunniteltu käytettäväksi raskaan sukan kanssa. Minulle saappaat sopivat puutarhanhoitoon ja kalastukseen. Toivoin saavani metsästää niillä, mutta ne sopivat liian hukkaan pitkille lennoille.
Anonyymi 22.4.2022
Yleisarvosana
Ville L. 21.4.2022
Yleisarvosana
Toiset Nokian Kolit mitä omistan. Vanhemmat kesti noin 7 vuotta, joskin käyttö ei jatkuvaa ollut. Nämä vaikutti ehkä hivenen eri materiaalista tehdyiltä kuin vanhemmat. Jalkaan on pirun hyvät.
Kimmo S. 15.4.2022
Yleisarvosana
Lesti on ihan ihmeellinen. Varpaille on hyvin tilaa, mutta jalkapöytä ottaa tiukasti kiinni ja saattaa hiertää pidempään kävellessä. Lisäksi kantapää pääsee liikkumaan melko paljon. Mutta nämä pitävät vettä, toisin kuin Viking Falk Neo.
Marko L. 10.2.2022
Yleisarvosana
Istuvuus jalkaan erinomainen. Pito lumella ja jopa jäälla hyvä. Huomattavasti parempi käytössä kuin perinteinen Kontio.
Anonyymi 19.1.2022
Yleisarvosana
Laatu Nokian odotusten mukaisesti.
Anonyymi 3.12.2021
Yleisarvosana
Satu V. 2.12.2021
Yleisarvosana
Hyvin jalkaan istuvat saappaat.
Mikko L. 2.12.2021
Yleisarvosana
Ovat olleet nyt 2-vuotta käytössä ja ei ole pahaa sanottavaa.
Anonyymi 6.11.2021
Yleisarvosana
Ensinnäkin näillä saappailla on erityinen tuoksu. Se kuitenkin häviää käytön jälkeen. Nyt minulla on W (leveät) jalat, ja minun piti tilata nämä pidempiä kokoja kuin yleensä. Vaikka jalkani päässä on hieman enemmän tilaa, saappaat tukee nilkkaani erittäin hyvin, eikä anna jalkani vain vaeltaa mihinkään. Tietysti minulla on hieman nostoa kantapäässä, mutta se on mielestäni normaalia. Kävelin näillä, metsäpoluilla, itse metsässä ja asfaltilla suurimman osan 4 tuntia. Kiipesin alas jyrkkiä rinteitä puroihin ja nousin takaisin. Nämä saappaat eivät vain liukuneet millään pinnalla, edes mutaisella märällä rinteellä, vaan ne jättivät jalkani kuiviksi kaiken jälkeen. Minulla oli yllääni tavallinen puuvillasukka, jonka päällä oli paksumpi villasukka. Tämä todella piti jalkani saappaan sisällä. Minulla oli hyvin vähän liikkumistilaa. Tunsin selvästi saappaan pohjan antaman tuen jalalleni. Testatakseni niitä uudelleen, menin ulkoilemaan noin kolmeksi tunniksi ja annoin heille työtehtäviä, kun kaivoin reikiä puille, käytin erilaisia työkaluja kivistä eroon, pinoin puuta jne. Kaiken tämän fyysisen työn jälkeen jalkani, jotka yleensä hikoilevat hieman useimmissa kengissä, pysyivät kuivina paikallaan ja tunsin oloni mukavaksi antaa lapiolle homman jalkani kanssa tämän saappaan lopussa. Hienoa on myös se, että jopa tällaisella saappaalla minulla on silti paljon "tuntumaa" maata kohtaan, jolla kävelen. Kaiken kaikkiaan tämän täytyy olla yksi parhaista ostoksistani tähän mennessä. Olen iloinen, että Varuste on olemassa, tai muuten en olisi edes saanut niitä. Älä koskaan palaa "tavallisiin" halpoihin vanhoihin kumisaappaisiin.
Mika S. 31.8.2021
Yleisarvosana
Hyvin jalassa istuvat kumisaappaat. Varren suu voisi olla hieman jäykempi, kuten Nokian Kontio-saappaissa.
Ari K. 27.7.2021
Yleisarvosana
Hyvät kumikengät erilaisiin maastoihin
Jari-Pekka S. 3.6.2021
Yleisarvosana
Saapas on tukeva ja jämäkkä, ei turhia lipsu ja mielyttävä jalassa.
Anonyymi 5.5.2021
Yleisarvosana
Kelpo kumpparit. Pystyy kävelemään vähän pidemmänkin matkan.
Anonyymi 29.4.2021
Yleisarvosana
Hinta-laatusuhde kohdillaan.
Anonyymi 24.4.2021
Yleisarvosana
Erittäin hyvät olleet käytössä. Ensimmäiseen pariini oli valmistusvirheen vuoksi tullut reikä varren ja pohjan saumaukseen. Valmistaja käsitellyt reklamaationi ja korvaavan parin toimituksen asiallisesti.
Anonyymi 5.2.2021
Yleisarvosana
Erittäin hyvä perussaapas.
Mira P. 5.1.2021
Yleisarvosana
Mimma P. 17.12.2020
Yleisarvosana
Eija S. 3.11.2020
Yleisarvosana
Hyvät jalassa. Napakka nilkasta ja varmistaa siten, ettei varpaat liu'u kärkeen. Hyvä leveä korko/pohja, joka antaa jämäkkyyttä epätasaisessa maastossa. Hyvännäköiset.
Petri R. 16.9.2020
Yleisarvosana
Kalliihkot kumisaappaat, ihan ok. Ei mitenkään erityisen hyvät pidempään retkeen. Kyllä näillä kävelee, mutta jos voi valita, laitan kyllä muut jalkineet jalkaan ensisijaisesti. Toinen arveluttava seikka on kestävyys. On jo kolmen käyttökerran jälkeen sen näköiset saumoista, että melkoisella varmuudella lähtevät takuuvaihtoon. Ei nämä yhtä kesää pidempään kestä.
Kauko L. 12.9.2020
Yleisarvosana
Hyvät marjanpoiminnassa, mutta eivät kovin hyvät raskaissa töissä, joissa kumin pitäisi olla vahvempaa.
Anonyymi 9.3.2021
Yleisarvosana
Hyvät saappaat. Olleet itselläni syksyllä metsästyssaappaina.
Pekka K. 26.6.2020
Yleisarvosana
Hinta ja laatu kohtaavat. Todella hyvät jalkaan ja riittävän tukevat, itsellä työkäytössä metsähommissa. Kuin vaelluskengät jotka oikeasti pitävät vettä, parhaat saappaat joilla olen kävellyt. Nyt toiset menossa. Heikkoutena sisäpohja joka kuluu herkästi sekä kumiseoksen kestävyys, edelliset saappaat haprastuivat halki ja puhki jalkapöydän kohdalta neljässä vuodessa.
Sami P. 28.5.2019
Yleisarvosana
Parhaiten jalkaan istuvat kumpparit, mitä olen omistanut, kolmas pari menossa, ensimmäiset kestivät kolme kesää ja toiset yhden kesän kunnes päättivät alkaa vuotaa. Jalalle tosi hyvät, kesto ei vakuuta. Jos kestäisivät vähänkään paremmin, olisivat varmaankin maailman parhaat kumpparit.
Mika R. 29.4.2020
Yleisarvosana
Saappaat ovat jämäkät ja mukavat jalassa. Toimivat erinomaisesti metsä ja pelloilla käyskentelyyn.
nin...@...om 1.3.2020
Yleisarvosana
Näillä pärjää niin talven hangissa ja loskissa kuin kylmissä tuvissakin
Peik J. 19.12.2019
Yleisarvosana
Napakan ja pitävän tuntuinen pohja. Minulla on aika jytkyt pohkeet ja Koli on tähän mennessä ainoa saapas joka mukavasti menee pohkeiden päälle niin että väliin mahtuu vielä jonkinlaiset housutkin. Kyllä näillä varmaan tulee käveltyä päiväreissuja ainakin. Nastoittamista mietin, näyttäisi olevan valmiit reijät. Pitäisi nuljakoilla pitkoksilla ja juurakoissa paremmin, mahdollisesti myös sateen liukastamilla kallioilla.
Jasmo H. 29.10.2019
Yleisarvosana
Ei niin hyvä istuvuus kuin tretorn on ollut minulle, mutta muuten tuntuu laadukkaalta tuotteelta. En kuitenkaan ostaisi nyt uutta paria, jos tarvitsen sitä.
Anonyymi 20.9.2019
Yleisarvosana
En kaipaa saappailta juuri muuta, nilkkatukea toki saisi olla enemmän
Ilkka M. 10.9.2019
Yleisarvosana
Napakka yleissaapas, yleisesti ihan ok. Parannettavaa olisi: pehmeämpi pohja, jotta pito olisi parempi varsi on nilkasta hieman jäykkä autolla ajossa varren suun lumilukko ei pysy kiinni
Teemu A. 26.7.2019
Yleisarvosana
Nokian Koli saappaat tuntuvat varrestaan lötkömmiltä ja tukea vähemmän mitä ennen on ollut.
Hanna V. 7.7.2019
Yleisarvosana
Lyhyen käytön perusteella todella mukavat jalassa.
Petri R. 7.7.2019
Yleisarvosana
Saappaan istuvuus erinomainen ainakin omaan jalkaani. Pohja tukeva ja pitää hyvin vaativassakin vaellusmaastossa. Miinusta vain kestävyydestä: viimeksi käyttämäni parin toiseen kenkään kehittyi vuoto kengän pohjan ja varsiosan saumakohtaan jalkaterän sisäsivustalle jo alle 200 km kävelyn jälkeen. Pohjakuviokin tietenkin kuluu sileämmäksi; maksimikilometrit yhdelle parille mielestäni 700-800 km, tyypillisessä melko kivisessä tunturimaastossa. Kokonumerointi on hieman (puoli numeroa?) tiukempi kuin edeltäjällään Trek Plussalla; jouduin itse vaihtamaan koosta 43 kokoon 44.
Christine R. 9.5.2019
Yleisarvosana
Napakat saappaat, hyvä pohjallinen kävellä. Sopivat maastoreissuille ja pitempäänkin vaellukseen.
Mikko K. 11.1.2019
Yleisarvosana
Anonyymi 4.6.2019
Yleisarvosana
Tukevat saappaat.
Anonyymi 26.11.2018
Yleisarvosana
Tosi kivat ja tukevat jalassa. Pohja on kuin lenkkarissa. Kerrankin sellaiset kumpparit joilla on oikeasti hyvä kävellä.
Jouni T. 19.10.2018
Yleisarvosana
Tukevat ja mukavat jalassa. Ostin aiempen arvostelujen perusteella yhtä normisaapaskokoa suuremmat, sillä käytän saappaissa villasukkaa.
Seppo P. 17.10.2018
Yleisarvosana
Neljäs pari peräkkäin menossa. Lähes päivittäisessä käytössä kenkä on kestänyt noin 3-4 vuotta. Siihen mennessä pohjakuviot ovat jo melko sileät. Kannattaa vetää pari kertaa vuodessa silikonisuihketta pintaan, ehkä se selittää keston. 1 pari on nastoitettu talviliukkaita varten, toimii varsin hyvin siinäkin hommassa. Varsi saisi olla pari-kolme senttiä pidempi, muuten vaikea keksiä parannusehdotuksia.
Anonyymi 16.10.2018
Yleisarvosana
Toistaiseksi parhaimmat kumisaappaani. Näitä on oston jälkeen tullut käytettyä päivittäin. Huom! Kokojärjestelmä on todella väljä; Viking-kumisaappaissa kokoni on 42, jolloin istuvat prikulleen. Nämä saappaat ostin kokoa 41, ja 'kasvuvaraa' on vielä puolisen kokoa. Saappaat muutenkin yllättävän raskaat, mutta siihen tottui nopiasti.
Pertti K. 23.9.2018
Yleisarvosana
Hyvä pitopohja ja istuvuus jalkaan. Tuntuu kestävältä, joskaan en ole vielä paljon ehtinyt käyttää. Varsi saisi olla vähän pitempi, kuten Finnjagd-mallissa. Varren kiristysmekanismikaan ei ole ihan paras mahdollinen. Mutta istuvuus ja hyvä pitopohja ovat minulle tärkeitä.
Terhi P. 19.9.2018
Yleisarvosana
Tosi hyvä askeltuntuma eli hyvä jalassa.
tap...@...om 15.9.2018
Yleisarvosana
Hyvä saapas metsään ja eräilyyn.Tukeva ja hyvä pohja kävellä. Vartta saisi olla vähän enemmän että ei märässä heinikossa kastuisi housut. Sauma aukesi 3. Retkellä toisen jalan kantapäästä eli oletettavasti valmistus vika ja toivottavasti ei toistu.
Tapani K. 23.8.2018
Yleisarvosana
Hyvin jalkaan istuvat saappaat. Mukavan tuntuiset kävellä. Kestävyydestä en pysty vielä sanomaan mitään näin parin viikon kokemuksella.
att...@...om 21.7.2018
Yleisarvosana
Todella hyvin jalkaan sopivat, normi saappaaisiin verrattune mukavan tukevat, tosi pitävä pohja ja kestävyys myös hyvä. Neljän vuoden kohtuu aktiivisen käytön jälkeen edelliset Kolit oli kävelty loppuun ja uusia hankkiessa ei tarvinnut edes miettiä vaihtoehtoja. Täydelliset kengät minun käyttöön.
Andrew B. 18.4.2018
Yleisarvosana
Suhteellisen leveä viimeinen, niin helppo vetää pois. Ei niin mukavat kuin Tretorn Sarek -saappaat, mutta paljon helpompi vetää ja irrottaa. Laatu näyttää hyvältä.
Jari M. 22.2.2018
Yleisarvosana
Mukavan tuntuiset jalassa. Pikkuisen tiukat normaalisti käytettävällä koolla. Jos villasukat aikoo niin pitäis olla yhtä kokoa isommat.
Petri M. 14.12.2017
Yleisarvosana
Heikki K. 14.11.2017
Yleisarvosana
Laatupelit.
Veronica S. 4.10.2017
Yleisarvosana
Yhtä kokoa isommat voisi tilata, jos haluaa villasukkien kanssa käyttää. Naisen jalkaan lesti ja nilkka aika leveä, kuitenkin hyvät kävellä, joskin pitkään paikalla seisoessa kantapäät väsyivät. Hieman arvelen, josko toisessa kannassa jotakin vikaa mahdollisesti, koska se välillä ikään kuin napsuu/tarrautuu ja irtoaa sisältään... Saappaan varsi voisi olla pidempi. Ja niinhän siinä kävi, että 4-5 käyttökerran jälkeen toinen saapas alkoi vuotamaan pohjan ja varren välistä - takuusaappaat saatu 12/17, mutta niitähän pääsee vasta keväällä 2018 kokeilemaan...
Lauri P. 21.9.2017
Yleisarvosana
Alkoivat vuotamaan kolmannella käyttökerralla ja olleet jo monta viikkoa takuu "korjauksessa"
har...@...om 14.9.2017
Yleisarvosana
per...@...fi 11.8.2017
Yleisarvosana
saappaat ovat erinomaiset, mutta tilasin 43 numeroiset ja ovat ahtaat. Olisi pitänyt tilata 44. Normaali kumisaapas koko on minulla 43. Onnistuukohan vaihto kun otin tänään paketin auki ja aikaa on mennyt varmaan pari viikkoa. Pertti Rantanen 0400-697249 tai email
Antti H. 6.8.2017
Yleisarvosana
oll...@...fi 8.7.2017
Yleisarvosana
Hyvin istuvat ja toimivat vaelluskumpparit, Kannattaa sovittaa, koot isommanpuoleisia.
Miikka R. 18.5.2017
Yleisarvosana
Hyvät saappaat kävellä. Ei kuitenkaan pärjää kengille, kävely mukavuuksilta.
tapio s. 18.3.2017
Yleisarvosana
Mukavat jalassa, hyvin pitoa. Hieman "natisevat" kantapään alla pohjan rakenteen vuoksi.
Nimimerkki dg 23.3.2022
Erinomaisen mukavat saappaat, on ollut kaksi vuotta ja tuntuu todella hyvältä niiden kanssa. Kaksi muuta Nokian Bootsani ovat ja tuntuvat yhtä hyviltä. Nokian Naali ja Nokian Kaira. Mutta valitettavasti Koli-saappaani menivät rikki tällä viikolla. Kuivat halkeamat. Valitettavasti niiden voiteleminen kerran vuodessa ei riittänyt.
Nimimerkki Tuomas 10.9.2021
Toiset saappaat menossa koska sopivat hyvin jalkaan, Mutta kun otatte pakasta uudet saappaat niin tarkistaa saumat, ettei niissä ole paikkausta. Alkaa heti vuotaa.
Nimimerkki Laatuongelma 1.11.2020
Ensimmäinen pari näitä saappaita toimi hyvin nelisen vuotta. Nyt pakasta otettuna vuosivat heti.
Nimimerkki Saapastelija 28.6.2019
Hyvä saapas, kestää ammattikäytössä noin kolme vuotta jonka jälkeen saapas täysin paskana kauttaaltaan. Saappaan kesto saisi olla parempi kun kuitenkin hintava investointi. Dunlopit kesti vuoden ja Vikingeistä halkesi pohja kahdessa vuodessa.