Petzl Nao RL: Tehokas lamppu monipuoliseen ulkourheiluun


Friluftsliv, Klättring, Geocaching, Löpning, Vintersport, Vandring, Turskidåkning by Ilari H., 4.1.2023

Petzl Nao RL on kevyt ja tehokas otsalamppu esimerkiksi polku- ja ultrajuoksuun, vaelluksille sekä hiihtoon

Petzlin tuore Petzl Nao RL on suunniteltu käyttöön, jossa otsalampulta vaaditaan yhtä aikaa keveyttä, mukavuutta sekä suorituskykyistä valotehoa. Parhaimmillaan otsalamppu yltää 1500 lumenin maksimikirkkauteen, painon jäädessä vain 145 grammaan (akku mukaanluettuna). Valokeilan muoto on leveä spotti, jolla näkee hyvin niin lähelle kuin myös kauas.

Aktiviteter‪»Friluftsliv‪»Lampor‪»Pannlampor‪»
Petzl Nao RL 1500lm
Kampanjpris 135,15 €
(12)
Tillgänglig i lager

Manuaalisten säätöjen lisäksi Petzl Nao RL:stä löytyvä Reactive Lightning -toiminto sopeuttaa valotehon automaattisesti ympäröiviin olosuhteisiin. Reactive Lightningin avulla valo kirkastuu ympäristön pimentyessä, ja säästää puolestaan virtaa valoisassa ympäristössä. Valoasetuksien säätäminen onnistuu lampun alle asetetusta näppäimestä, jonka painaminen onnistuu myös hanskat kädessä. Lampun saa myös lukittua, jolloin se ei mene vahingossa päälle.

Petzl Nao RL:n takapuolelta löytyy integroitu punainen lisävalo, joka lisää käyttäjän näkyvyyttä ja turvallisuutta pimeässä. Valon saa halutessaan myös pois päältä tai välkkymään omasta napistaan. Myös panta on heijastavaa materiaalia.

Monet tavalliset otsalamput, joissa akku on yhdistetty suoraan valoon, alkavat pomppia päässä epämukavasti varsinkin juostessa. Tämä ongelma on vältetty Petzl Nao RL:n kanssa, sillä Petzl Nao RL pysyy tiukasti päässä vauhdikkaassakin liikkeessä. Joustavan pääpannan, otsalampun keveyden ja takaraivolle asetetusta akusta syntyvän hyvän tasapainon vuoksi lamppu on päässä hyvin mukava. Lamppu päässä juokseminen onnistuu hyvin, minkä vuoksi Petzl Nao RL:ää voi suositella esimerkiksi polku- tai ultrajuoksukäyttöön.

Akun latausaika tyhjästä täyteen on noin 3,5 tuntia ja esimerkiksi 250 lm standarditilassa akkukesto on noin viisi tuntia. Akkua ladataan nykyaikaisen USB-C-portin avulla ja viisiportainen asteikko kertoo, paljonko akkua on jäljellä. 

Otsalampun takapuolela löytyvä 3200 milliampeeritunnin akku irtoaa valosta kokonaan. Tarvittaessa samaa akkua voi käyttää myös tavallisena virtapankkina, josta saa tarvittaessa lisävirtaa esimerkiksi puhelimeen tai urheilukelloon. Sekä akku että lamppu on suojattu vesiroiskeilta IPX4-standardin mukaisesti.


Petzl Nao RL sopii poluille, laduille tai vaikka jääkiipeilyyn

Käytännön testeissä Petzl Nao RL osoittautui loistavaksi otsavaloksi kaikkiin aktiivisiin lajeihin. Kenties parhaimmillaan lamppu on polku- tai ultrajuoksussa, jossa kirkas valoteho valaisee reitin selkeästi. Päässä tiukasti mutta mukavasti pysyvän keveän valon unohtaa juostessa lähes kokonaan, ja se istuu hyvin myös pipon päälle. 

Juoksun ohella Petzl Nao RL menestyi myös hiihtolamppuna sekä metsähiihdossa että valaisemattomilla laduilla liikkuessa. Reaktiivinen valaistus piti valotehon sopivana myös silloin, kun siirryttiin valaistujen ja valaisemattomien latupätkien välillä. Petzl Nao RL kesti testeissä hyvin myös pakkasta, eli valoa voi suositella myös talvivaelluksille tai lumikenkäilyyn. Vaelluksilla kätevänä ominaisuutena otsavalon säilytyspussi muuttaa valon koko tilan valaisevaksi lyhdyksi, josta on iloa teltassa tai autiotuvassa.

Jääkiipeilyssä on pakkaskestävyyden ohella tärkeää, ettei valo pääse vahingossakaan tippumaan päästä, ja että pääpannan saa soviteltua tarpeeksi isoksi, että se mahtuu kiipeilykypärän ympärille. Petzl Nao RL suoriutui molemmista tarpeista ilman ongelmia.

Kokonaisuudessaan Nao RL on loistava valinta kaikille, jotka etsivät aktiiviseen liikuntaan sopivaa otsalamppua. Valosta on vaikea keksiä pahaa sanottavaa, ja se sopii hyvin sekä kesäiseen että talviseen seikkailuun.

Petzl NAO RL - Experience the Difference

Du gillar kanske också

Varmistuslaitteen valinta

Yhteistyössä Petzl Varmistuslaitteet toimivat jarruna kiipeilyköydessä ja tarjoavat kitkaa, joka auttaa varmistajaa pysäyttämään kiipeilijän putoamisen. Kaikilla varmistuslaitteilla varmistuksen perustekniikka on lähtökohtaisesti sama, mutta laitekohtaiset käyttöohjeet on aina...

Randohiihtomonojen valinta

Randohiihto, joka tunnetaan myös nimillä touring-hiihto tai alppitouring, on hiihtomuoto jossa yhdistyvät pitkä vaellusmainen hiihto sekä laskettelu. Randohiihdossa laskettelusuksiin asennetaan skinit eli nousukarvat, joiden avulla suksien avulla voi hiihtää ylämäkeen. Huipulla n...

Salomon x Varuste.net: juoksukauden avaus 13.4.2024

Tervetuloa Varuste.net:n ja Salomonin yhteiseen kevätkauden avauspäivään lauantaina 13.4. klo 10.30 -15.00. Päivän aikana pääset tutustumaan Salomonin uutuustuotteisiin ja kestosuosikkeihin asiantuntijoiden opastuksella. Luvassa on luentoja juoksukengistä, -vaattei...