Kireitä siimoja

Etelässä vedet alkavat olla sen verran lämmintä lientä, että kalat ovat aktiivisimmillaan talven ja kaiken kutemisen jäljiltä. Täältä Konalasta katsottuna on hankala lähteä arvioimaan, että onko ihan siellä korkealla pohjoisessa vielä pilkkikelit - varmaankin on. Sääkarttojen puolesta siellä kainalossa ja käsivarressa näyttää olevan ihan vielä pilkkihommat parhaimmillaan.

Varsinaisiin kala-aiheisiin:
Vapa on keskeinen elementti kalastuksessa, ja onneksi niitä löytyy kaikenmoisia. Oli laji mikä hyvänsä ja kalastuksen tarkoitus, -olosuhteet tai saaliskohde mikä tahansa, on siihen varmasti oma vapansa. Katso vaikka. Kohta 2. Vieheet
Siiman päähän on hyvä laittaa joku houkutin. Ja vapaan on hyvä laittaa siima: Katso tästä vinkkejä oikeanlaisen siiman valintaan.
Valikoimassa on ihan käsittämätön määrä erilaisia vieheitä: jigejä, shadeja, lusikoita, vaappuja, lippoja, jerkkejä ja mitä muuta. Huomaa myös kaikki koukut, painot, perukkeet.Täydellinen puuha ja taiteenmuoto kaikille perhostelijoille, jotka nauttivat näpertelystä ja haluavat luoda omaa. Perhojen sidonta on meditatiivista, joskus ärsyttävää, mutta usein palkitsevaa puuhaa. Materiaaleja ja tarvikkeita löytyy kaikkeen mahdolliseen ja jos olet harrastusta aloitteleva eikä entuudestaan ole kaikkia tarvittavia värkkejä, härveleitä ja työkaluja, voit tutustua valmiisiin setteihin, joita meillä on muutamaa erilaista valmista lajitelmaa.
Kahluuvarusteet: Löytyy kahluuhousut, kahluukengät, kahluuvaatteet, kahluusauvat... mitä nyt tarvitsetkaan kahlataksesi turvallisesti, tukevasti ja tietty kuivana pysymiseen. Jos virtaaviin vesiin mielit, niin tarkista aina kunkin alueen aikataulut kahluun sallimiseen.
Kahluukamat passaavat myös tietty kellurengaskalastukseen, johon toinen (ja jopa vielä parempi vaihtoehto) on pelastuspuku.No ne pelastuspuvut
Pelastuspuku on eittämättä suuri hankinta, ja hyvä niin: sen lisäksi, että voit nauttia mistä tahansa vesisateesta, kovasta pärskimisestä ja viileästä vedestä, se voi myös pelastaa henkesi jos joudut veden varaan. Pelastuspukua kannattaa käyttää vähän kaikkeen: jäillä liikkumiseen, kahlaamiseen, kellurengaskalastukseen, veneilyyn ja muuhun veden ääressä kikkailuun. On myös muistettava, että pelastuspuku toimii ainoastaan silloin, kun käytät sitä oikein: Eli vetskari kiinni, ja mansetit suoraan ihoa vasten, eiks niin. Pelastuspuku ei HUOM korvaa pelastusliivejä, eli käytäthän oikein puetun puvun päällä myös esim. paukkuliivejä.
Lue lisää pelastuspuvun valinnasta ja hoidosta täältä.

Kaikilla pitäisi olla oma pelastuspuku.


Mikäs se siellä nykii?
Tunnista kaloja Sakke Yrjölän upeiden kalataulujen avulla. Sakke Yrjölän fantastisien kuvitusten pohjalta on tehty myös mittava määrä muuta kalamielisten suosikkioheistuotetta: kirjoja, postikortteja, avaimenperiä, tauluja ja magneetteja. Todellisen kalahullun suosikkikamaa.


Sakke Yrjölä Suomen kalat -juliste
22.00 €


Sakke Yrjölät »


En tiedä teistä,
mutta olen käynyt ikänäni jonkun kerran kalassa. Voi olla, että koska osaaminen on keskiarvoisen vähäistä /keskitasoa, on lopputulos se, että aika usein kyseeseen tulee ns. "munat pataan" -reissu jossa sai päivän aikana näpit viileeksi ja siiman kasteltua.

Sympaattinen haukipehmo lohduttaa, jos edellämainitusta jää paha mieli. Lisäksi tuolla 110 cm mahtavalla mitalla pääsee suoraan kultahaukikerhoon pysyvästi ja joka päivä. Katso myös muut kala-aiheiset pehmot. Niiden kanssa on kiva käpertyä nautiskelemaan jääkaappiin varatut perunat tillillä höystettynä ja suunnittelemaan uusia menestyksekkäämpiä kalareissuja.
Hauki Pehmolelu 110cm
23.90 €


Pehmokalat »


Viisaasti vesillä
Kala-aiheisiin liittyy keskeisesti vesillä liikkuminen, ja olemmekin ynnänneet tähän alennuskampikseen myös pelastus- ja muut paukkuliivit.


Baltic Legend 165 Automatic 40-120 Kg
169.00 €Baltic Delta 150N Automaattiliivi 40-150kg
99.00 €Baltic Flyfisher 150N Automatic 40-150kg
149.00 €


Paukkuliivit »


Paukkuliivien lisäksi kaikki muutkin pelastusliivit kuuluu tähän diiliin ja huomaa, että alennuksessa on myös pienimpien kalasankareiden liivit. Kyllä se kesä sieltä tulee, eli liivit päälle kaikille veden ääressä touhuaville taapertajille.

Hokka Boating lasten pelastusliivi (alle 50 kg)
alkaen 109.00 €


Kaikki pelastusliivit »


Yleisesti ottaen vielä kannattaa käydä katsomassa kalastusaiheinen uutuus-/ mielenkiinnostavia kala-asioita sisältävä sivumme, missä on kootusti joitain valikoituja herkkuja:
Kalastusosaston vastaavan kalastukseen liittyvät tarvikevinkit/ -uutuudet
Hei vaan kaikille, ja pysykää terveinä. Tässä alkaa olemaan kohta kesä kukkeimmillaan ja sitä odotellessa voitaisiin vaikka mennä kalalle.


Ystävällisin terveisin,
Varuste.net

[uutiskirje_poistu]