Iltaa.

Tällä viikolla vanhan kunnon Toimisto-Jorman kaksoisolento ja paras ystävä, erä- ja metsästysasioista kiinnostunut Erä-Jorma kesälomatuuraa viestin laadinnassa. Tällä erää esitellään erinäistä kampetta, joka liittyy metsässä liikkumiseen, eräilyyn ja toisaalta sivutaan ajankohtaisia metsästysaiheita.

Kyyhkykausi on käsillä ja toisaalta sitä seuraava vesilinnustus starttaa perään. Nyt viimeistään suunnaksi kannattaa ottaa radat ja käydä reenaamassa taidot timanttiseen terään ennen h-hetkeä. Ollaan aseteltu kaikki haulikkokaliiberit houkuttelevaan -10% tarjoukseen kauden startin kunniaksi.

Katso kaikki haulikon patruunat


Laadukas katselukiikari on välttämättömyys

Laadukas, olosuhteeseen sopiva kiikari on metsästyksessä jo ihan turvallisuustekijä katsoessa kauemmaksi, tunnistaessa riistaa ja ympäristön havainnointiin. Muissa luontoharrasteissa kiikarit ovat silmien ohella ainoa, jolla voi parantaa katselukokemusta kauemmaksi ja lähemmäksi kohteita. Jos tarkoitus on nähdä mahdollisimman hyvin, on perusteltua hankkia mahdollisimman hyvät kiikarit.


Kiikareiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon, että mitä kaikkea meinaa niiden kanssa puuhailla. Metsästysreissuille kannattaa panostaa kiikariin, jossa ominaisuudet hämärissä tai vähävaloisissa olosuhteissa ovat vähintään hyvät, mielellään erinomaiset. Tutkiessa eri malleja esim. verkkokaupasta saa aika hyvät myyntiargumentit raakattua, joista on hyvä lähteä puntaroimaan itselle sopivimpia vaihtoehtoja. Samalla suurennuskertoimella on valinnanvaraa vaikka kuinka ja sitten on vielä toisena tekijänä etulinssin halkaisija.

Alla esitetty Swarovski EL 8x32 meinaa siis sitä, että suurennos on kahdeksankertainen: 100m päässä oleva kohde näyttäytyy minulle kuin se olisi 12,5 metrin päässä! 32 on ulkolinssin halkaisija. Käytännössä siis mitä enemmän kiikariin saadaan valoa, sen valovoimaisempi se on. Esimerkkinä mainitsemissani kiikareissa linssin ulkohalkaisija on aika pieni, joten hyvä valovoima nojaa myös tosi hyvään ja laadukkaaseen optiikkaan. Miksi ei siis suoriltaan valitsisi mahdollisimman suurta kerrointa ja suurinta mahdollista ulkolinssin halkaisijaa?


Noh. Tässä on juurikin se, että mitä haluaa puuhata. Mitä suurempi ulkolinssi, sitä isommat ja kömpelömmät kiikareista tulee. Joka ei haittaa, jos tekeminen on kohtuu staattista ja valon saaminen näkölaitteeseen on välttämätöntä.


Hinta 1749.00 €


Uutuus syksylle 2020

Toimitukset alkavat elo-syyskuun vaihteessa!

Pimeässä ja hämärässä olosuhteessa metsästäminen on äärimmäinen haaste: oleellisin aistisi on pitkälti poissa käytöstä ja silti pitäisi jotain nähdä, löytää ja vielä varmistaa tarkka osuma. Yö kun olisi kuitenkin oivaa aikaa monille riistalajeille, ennenkaikkea villisioille.

Kukista pimeys ZEISS DTI 3/35 -laitteella. Erinomainen lämpökamera intuitiivisella ErgoControl-toimintakonseptilla on kehitetty metsästäjien toimesta metsästäjille.

Erinomaista optiikkaa, tuttua ZEISS-laatua.
Pelkkä jonkin näkeminen yöllä ei riitä - on myös kyettävä tunnistamaan tarkalleen mitä näet. Korkearesoluutioinen HD LCOS -näyttö toistaa kuvaa yksityiskohtaisella tasolla, joka riittää luotettavaan tunnistamiseen - jopa täysin pimeässä.

Zeiss on todellakin tuonut ensimmäisen, jokaisen aiheesta aidosti kiinnostuneen kukkarolle sopivan tarkan ja laadukkaan pimeänäkölaitteen markkinoille. Laite sopii niin metsästyksestä, kuin eläinten bongauksesta kiinnostuneiden ja villieläinten kanssa työskentelevien ihmisten tarpeisiin.


Hinta 2950.00 €

Loppukesän megatarjous
Tracker -paketit ovat täysin käyttövalmiita. Paketti sisältää esiasennettuna Tele2 IOT -SIM-kortin, joka valitsee automaattisesti kuuluvimman verkon (Telia, Elisa tai DNA). SIM-kortti sisältää käyttöaikaa yhden vuoden ajalle käyttöönottopäivästä lähtien. Nyt elokuun 2020 loppuun mennessä pannan ostaneet saavat kaupan päälle jatkovuoden (arvo 29 €)!
Artemis -pantaan on esiasennettu jo valmiiksi 2 vuoden käyttöaika kaikille, jotka ostavat pannan elokuun 2020 loppuun mennessä.

Hinta 699.00 €


Hinta 749.00 €


Garmin-laitteet ovat tunnetusti optimoituja ulkokäyttöön, ja Alpha on erinomainen esimerkki tästä kestävyydestä. Alpha-laitteessa on 7,6 cm:n käsinekäyttöön sopiva, kirkas kosketusnäyttö, jonka luettavuus on erinomainen kaikissa valaistusolosuhteissa, ja jonka kestävä IPX7-vesitiivis kotelo kestää satunnaisen upottamisen veteen.

T 5 on tätäkin kestävämpi. Sen laitteisto kestää kaikki olosuhteet, joille metsästyskoirien kaulapanta voi altistua. Koiralaitteen vesiluokitus on 1 ATM (10 m)2, ja laitteessa on erittäin kestävä teräspunoksinen VHF-antenni, joka on turvallinen sankimmankin kasvillisuuden joukossa.


Hinta 628.60 €


Hinta 585.00 €

Kaikki koirapaikantimet


Sinne ja takaisin
Geokätköilijöille ja muille metsästelijöille, eräilijöille ja muille hiippareille sopii suositella käsi gps -laitetta, jolla löytää marjaan ja takaisin kotiin. Kaikkiin meijän myymiin Garminin maastogepsilaitteisiin pakkaamme mukaan Maanmittauslaitoksen kartta-aineiston muistikortilla, joka on melko reilua sinänsä.

Huomioithan, että kartan muistikortilla saat vain laitteisiin, joissa on se nimenomainen muistikorttipaikka. Itsestäänselvyys, mutta tulihan mainittua.

Malliston yksi suosituimmista on tämä Garmin GPSMAP 66i. Se on on kestävä GPS-käsilaite ja inReach-satelliittiviestintälaite, joka sisältää tarkan navigoinnin ja maailmanlaajuiset viestintäominaisuudet. Painikekäyttöinen GPS-käsilaite ja satelliittiviestintälaite sisältää esiladatut Euroopan Garmin TopoActive -kartat, suoran BirdsEye-satelliittikuvien latauksen laitteeseen ja inReach-tekniikkaa, joka mahdollistaa kaksisuuntaiset tekstiviestit, reaaliaikaisen jäljityksen ja vuorovaikutteiset SOS-toiminnot.

Jos sinulla on jo oikein hyvä käsigepsi, mutta haluaisit silti järkevän hintaisen satelliittiviestimen tueksi, niin tuo inReach Mini voisi olla hyvä valinta.


Hinta 398.00 €


Hinta 378.90 €


Hinta 239.60 €Patruuna- ja tarvikelaukkua löytyy jos jonkinlaista. Alla on esitetty ihan henkilökohtaisia suosikkejamme, mutta jos tutkit valikoimaamme tarkemmin niin huomaat, että valittavissa on paljon muutakin ja vähän enemmänkin.

Hinta 199.00 €


Hinta 349.00 €


Hinta 149.00 €


Hinta 59.00 €
Haulikkopussi tyylin mukaan. Kunnollinen asepussi on käytännöllinen ja mielellään tyylikäskin.
Valintaan vaikuttaa luonnollisesti se, että miten sinulla on tapanasi kuljettaa haulikkoasi, kuinka paljon tilaa se saa viedä, ja mitä sen täytyy kestää. Ja ennen kaikkea: miltä haluat, että se näyttää.

Hinta 219.00 €


Hinta 129.00 €


Hinta 299.00 €


Tyylikästä kätevyyttä
Radalla treenatessa liivi on ihan ässävalinta. Esimerkiksi vaikka after work -harjoitteluun voi vetää liivin muun vaatetuksen päälle, ja homma rokkaa siten, ettei nostoa häiritsevistä vaatepoimuista ole huoltakaan. Lisäksi kunnon asiaan suunnitellut suuret taskut palvelevat tarkoitustaan ja jättävät energiaa varsinaiseen tekemiseen iman, että täytyy koko ajan pyllistellä tai etsiskellä pateja ties mistä.

Ihan hyvin nämkin käyvät päittäin niin metsään kuin radallekin - onhan liivin valinta ennen kaikkea tyylikysymys.


Hinta 69.90 €


Hinta 79.90 €


Hinta 69.90 €


Kuulosuojaimet täytyy olla, ja mielellään hyvät sellaiset.
Aktiiviset suojaimet on siitä parhaat, että ne vaimentavat kovat äänet ja toisaalta vahvistavat/ päästävät läpi normaalia ääntä. Näin kuulet sen mitä pitää ja korviltasi suojataan kuulolle haitalliset äänet.

Hinta 115.00 €


Hinta 99.00 €

Lupa-asiat kuntoon
Moni teistä tietääkin, että kauttamme saat ostettua Yhteismetsien alueiden metsästysluvat - samassa on ladattavissa pikakatselukartat ja saalisilmoituslomakkeet. Näppärää. Posion yhteismetsän alueelle on muuten vielä syyskuulle 2020 hyvin kanalintulupia ostettavissa.

Myynnissä on tällä hetkellä seuraavaa:


Kuusamo: pienpeto-, karhu- vesilintu- ja jänisluvat sekä metsäkanalintuluvat syyskuun osalta.


Posio: karhu, vesilintu- ja jänisluvat sekä metsäkanalintuluvat syyskuun osalta


Salla: karhu, vesilintu- ja jänisluvat sekä metsäkanalintuluvat syyskuun osaltaLokakuun lupien myynnin aloituksesta ilmoitetaan myöhemmin.

HUOM! Tarkista metsästysajat ja rajoitukset aina ennen metsästystä Suomen Riistakeskuksen sivuilta www.riista.fi ja Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta www.mmm.fi.

Mukavaa viikonvaihdetta vaan kaikille.
Loppukesäinen metsä houkuttelee kaikenmoisiin aktiviteetteihin - sieniä ja marjoja on tänä vuonna kiitettävästi. Metsästys alkaa olemaan ajankohtaista, ennen kaikkea kauteen valmistautuminen. Toki metsä passaa mainiosti kaikkeen muuhunkin mahdolliseen touhuun geokätköilystä korpijoogaan. Nyt saa arjen pyörityksen välissä nautiskella siitä mistä itse eniten tykkää kuka missäkin harrastustoiminnan pyörteissä.

Ystävällismielisin terveisin,
Erä-Jorma ja koko muu Varuste.netin henkilökunta


[uutiskirje_poistu]