Lajit‪» Ulkoilu‪» Kirjat‪» Kiipeilyaiheiset kirjat‪» Oppaat‪»

Suomalainen kiipeilyopas - Saku Korosuo

Suomalainen kiipeilyopas - Saku Korosuo


Hinta
Captcha$ + toimituskulut
Tästä tuotteesta ei anneta alennusta VIP-asiakkaille.


Määrä
kpl


Varastossa
Myymälä (Helsinki)hyllyssä2 kpl heti
Netistä toimitettavissa heti2 kpl heti
Saatavuus
Heti

Varastotilanne ja saapuvat

Sijainti myymälässä Myymälä (Helsinki): Kiipeily, Varasto


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus


Kirja on uraauurtava perusteos kaikkien suomalaisten kiipeilijöiden hyllyyn, sillä se on ensimmäinen suomenkielinen kattava johdatus lajiin. Oppaassa esitellään kaikki Suomessa harrastettavat kiipeilyn alalajit - sportti- ja trädikiipeilyn ohella myös jääkiipeily, mixta, drytool-kiipeily, tekno ja boulderointi - ja opetetaan kaikki keskeisimmät taidot ja tekniikat, joita tarvitaan kunkin kiipeilylajin turvalliseen harrastamiseen. Kirja sopii niin vasta-alkajille kuin kokeneille kiipeilijöillekin, ja soveltuu hyvin vaikkapa kiipeilykurssien oheismateriaaliksi.

Kiipeily on kiehtova ja jännittävä harrastus, jossa yhdistyvät voima- ja tekniikkaharjoittelu, ongelmanratkaisukyky sekä luonnossa liikkuminen. Kiipeilyä voi harrastaa Suomessa monipuolisesti, vaikka meiltä puuttuvat vuoret tyystin. Suomessa on runsaasti kallioita ja siirtokivilohkareita, jotka sopivat kiipeilyyn erinomaisesti. Myös sisäkiipeilyn suosio on kasvanut voimakkaasti uusien hallien myötä.

Suomalainen kiipeilyopas on ensimmäinen kattava suomenkielinen johdatus lajiin. Kirjassa esitellään kaikki kiipeilymuodot, joita Suomessa voi harrastaa: sisäkiipeily, boulderointi, sporttikiipeily, trädikiipeily, jääkiipeily, mixta- ja drytool-kiipeily sekä teknokiipeily. Lisäksi kirjassa opetetaan turvallisen ylä- ja alaköysikiipeilyn sekä laskeutumisen tekniikat, käydään läpi keskeisimmät varusteet ja solmut sekä tärkeimmät Suomessa tarvittavat köysitaidot ja annetaan ohjeita pulmatilanteisiin. Kirja sopii erinomaisesti niin vasta-alkajille kuin pidempään kiivenneille ja soveltuu hyvin myös kiipeilykurssien oheismateriaaliksi.

Saku Korosuo on sertifioitu köysiteknikko (IRATA) ja kalliokiipeilykouluttaja (RCI/UIAA). Hän on kiipeillyt yli viisitoista vuotta ja vetänyt satoja kiipeilykursseja. Hän on kiipeillyt laajalti ympäri maailmaa ja ensimmäisenä suomalaisena noussut yksin Yosemiten kansallispuistossa, Kaliforniassa sijaitsevan tuhatmetrisen El Capitan -nimisen kallioseinämän. Työkseen Korosuo tekee korkeanpaikan köysitöitä öljynporauslautoilla.

ISBN 978-952-7190-20-3
kl. 79.43
lankanidottu, kuvitettu, 232 s.
ilmestynyt 06/2017


Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 250 x 200 x 35 mm.


Paino
0.37 kg (Tuotteella voi olla kevyt myyntipakkaus.)


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Jani K. 6.8.2022
Yleisarvosana
Aloittelijalle (kuten itse) hyvä kirja.
Seppo L. 14.5.2019
Yleisarvosana
Hyvin jäsennelty perusteos. Seleä ja luettava.
Tuomas K. 8.5.2019
Yleisarvosana
Hyvä kirja monista perusasioista.
Tommi N. 18.4.2019
Yleisarvosana
Hyvä perusteos.
Lisää kommentti

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa: