Lajit» Vaellus» Makuualustat» Ilmatäytteiset»

Exped Downmat 9 LW

Exped Downmat 9 LW


Hinta

Tuotetta ei voi tilata valitsemillasi ominaisuuksilla.

Myymälä (Konala)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa heti0 kpl


Saatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus
Erinomaisen miellyttävä ja parhaan eristyskyvyn omaava makuualusta painoluokassaan. Integroitu pumppu helpottaa alustan täyttöä.

Exped Downmat 9 -makuualustan nimessä numero 9 viittaa makuualustan paksuuteen (cm) täytettynä ja kirjamet L ja W pituuteen ja leveyteen. Kirjan L viittaa englanninkielin sanaan Long, jolloin makuualusta on 197 cm pitkä ja W englanninkielen sanaan Wide, jolloin makuualusta on on 65 cm leveä. Normaalit makuualustamitat ovat 180-185 cm pituutta ja 50-55 cm leveyttä.

Tavallisilla makuualustoilla nukuttaessa on tutkittu, että niitä käytettäessä vartalo luovuttaa 3 kertaa enemmän lämpöä maahan kuin ilmaan. Tästä voidaan vetää johtopäätös, että lämmin makuualusta on tärkeämpi kuin lämmin makuupussi.

Exped Downmat 9 LW -makuualustan tekniset tiedot:
  • Kaksi venttiiliä helpottavat käyttöä. Toisella alusta täytetään ja toisella tyhjennetään.
  • Alustan nerokkaan rakenteen ansiosta alustaan ei muodostu kylmäpisteitä.
  • Pinnan laminoitu polyesterimateriaali on sekä kestävä että erinomaisen tiivis ja myös kosteutta hyvin eristävä. Pintamateriaali on harjattua polyesteriä, joka on takaa hyvän "gripin" alustaan.
  • Paketti sisälttää paikkaussarjan.
  • Tumma pintaväri kuivuu nopeasti.
  • Exped käyttää vain IDFL sertifioitua hanhen untuvaa, joka on käsitelty kestämään kosteutta.
Koko: 197 x 65 x 9 cm
Paksuus: 9 cm
Pakkauspussin paino: 24 g
Pakkauskoko: 24 x 16 cm
Untuvatäytteen paino: 320 g
Käyttölämpötilaraja: -38°C
Lämmöneristyskerroin: 8,0

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 270 x 160 x 150 mm.

Eriste/Täyte
Untuva


Leveys
65 cm


Paksuus
9 cm


Pituus
197 cm


R-arvo
8.0


Paino
1.24 kg (Tuotteella voi olla kevyt myyntipakkaus.)


Takuu
60 kk


Kommentit
Anonyymi 7.3.2021
Erinomaiselta tuntuva tuote! Toki testit osoittevat samaa.. Ainoa haitta on paino mutta laatu ja lämpimyys myös painavat..
Mari I. 6.3.2021
Yleisarvosana
Todella lämmin ja pehmeä makuualusta. Aika iso pakattuna, mutta talvikäytössä kulkee ahkiossa tai kesäkäytössä kajakissa.
Oskari H. 1.3.2021
Yleisarvosana
Erittäin mukava patja. Alustan pieniä epätasaisuuksia ei edes huomaa. Unen laatu ollut selkeästi parempi verrattuna solumuoviin. Miinuksena pumppusysteemi, joka toimii huonosti pakkasella. Pumpun solumuovin kimmoisuus heikkenee, eikä pumpulla meinaa saada ilmaa patjan sisälle. Aika iso miinus talvikäyttöön tarkoitetulle patjalle. Lämpimässä toimii moitteetta. Eli jos etsii patjaa talvikäyttöön, suosittelen xp-mallia.
Joni H. 28.1.2021
Yleisarvosana
Aivan mahtava nukkumiskokemus! Eikä tarvitse tämän alustan kanssa palella kylmemmässäkään. Sopii hyvin talviretkeilyyn ahkion kanssa. Integroitu pumppu on toimiva, mutta hidas. Hankkisin kaveriksi pumppusäkin jolla täyttää alusta.
Marja T. 15.12.2020
Yleisarvosana
Ihana makuualusta. Lämmin ja kestävä. Toimii niin pidemmillä kesäleireillä kuin kämppämajoituksessakin. Eristää hyvin kylmää. Selkäkipuisena oli todella rahansa arvoinen ostos suurleirille, ei tarvinnut kipeänä nousta ylös.
Timo O. 11.8.2020
Yleisarvosana
Erittäin hyvä makuualusta. Paras mitä on ollut käytössäni. Hyvin pystyy nukkua huono uninenkin, jopa kyljellään. Täyttäminen hidasta ja hieman hankalaa. Voisin kuvitella, että talvella erittäin hankalaa.
Johannes T. 30.6.2020
Yleisarvosana
Vihdoin kunnon kokoinen makuualusta. Mukavasti nukutti ensimmäisen yön kokemuksella. En oikein ymmärtänyt integroidun pumpun toimintaa, mutta täyttöpussilla täyttäisin joka tapauksessa.
Eero K. 25.4.2020
Yleisarvosana
Lämmin ja takaa hyvät unet muhkuraisellakin alustalla.
Maija V. 20.1.2020
Yleisarvosana
Täytteet jo uutena jakautuneet hyvin epätasaisesti. Keskiosassa ei juuri muuta kuin kangas, untuvat kaikki päädyissä. Vein takaisin takuuvalituksena, mutta valitusta ei hyväksytty: kesti kolme viikkoa saada siihen vastaus, että minun pitää itse levitellä untuvat jotenkin alustaa hyppyyttämällä. En vaan tiedä miten päin sitä pitäisi pomputtaa, että saisin untuvat jäämään keskelle alustaa. Huono investointi siis, luulisi valikoiman kalleimman mallin olevan sitten myös laadukas. En todellakaan voi suositella.
Ari N. 16.12.2019
Yleisarvosana
Laadukas makuualusta, lämmin ja mukava.
Näytä kaikki (20) Lisää kommentti

Tuotemerkki

Tuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa:

Exped DownMat 9 M
Exped DownMat 9 M
Captcha$
(10)
Exped Air Pillow M
Exped Air Pillow M
Captcha$
(29)
Exped Schnozzel Pumpbag UL M
Exped Schnozzel Pumpbag UL M
Captcha$
(59)


Blogi

Vinkkejä talviretkeilijälle

Talvivaellus on loistava tapa kokea luonto uudenlaisessa elementissä. Metsät, kalliot ja järvet näyttävät lumi- ja jääpeitteiden alla huomattavan erilaisilta kuin sulan maan aikaan. Talvivaelluksen hyvänä puolena on se, että talvella ei tarvitse myöskään pelätä hyttysiä tai punkk...


Makuualustan valintaopas

Usein kuulemme kysymyksen minkälainen makuualusta minun pitäisi valita? Makuualusta on toiseksi tärkein nukkumisvaruste luonnossa heti makuupussin jälkeen. Makuualustan pääasiallinen tarkoitus on eristää nukkuja kylmästä maasta. Makuualustan valintaan vaikuttavat eniten eristä...