Lajit‪» Vaellus‪» Retkikeittimet‪» Risukeittimet‪»

Kelly Kettle Medium "Scout" Kettle (1.2 litraa) Alumiini

Kelly Kettle Medium "Scout" Kettle (1.2 litraa) Alumiini

Kelly Kettle Medium "Scout" Kettle (1.2 litraa) Alumiini
Kelly Kettle Medium "Scout" Kettle (1.2 litraa) Alumiini
Kelly Kettle Medium "Scout" Kettle (1.2 litraa) Alumiini

Kampanjahinta
46,69 + toimituskulut
Tarjouksen päättymiseen
Normaalihinta 55,90 €
Sis. alv 24 %


Määrä
kpl
Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa0 kpl


Voit tilata tätä tuotetta korkeintaan varastossa olevan määrän.
Saatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus

Legendaarinen Kelly Kettle Irlannista - irlantilaiset kalastajat ovat käyttäneet tehokkaita Kelly Kettlejä veden keittämiseen jo yli 100 vuoden ajan. Polttoaineeksi keittimeen käy kävyt, oksat, kuiva ruoho jne. Kun keittimen saa kunnolla syttymään, voi polttoaineena käyttää myös esim. märkiä käpyjä. Enää ei tarvitse siis huolehtia polttoaineen riittävyydestä, sillä tätä keitintä käytettäessä polttoaine ei ihan joka paikassa pääse loppumaan. Keitin toimii suljetun rakenteensa ansiosta erinomaisesti tuulessa ja sateessa.

Materiaalina yläosassa alumiini ja tulipesä terästä. Keitin on muodoltaan pullomainen, jossa on ontto sisus. Keittimen ontto sisus toimii hormina. Keittimen vaipassa on vesisäiliö. Keittimessä on alaosassa irtonainen kuppi, joka toimii tulisijana.

Suosittu vihreä korkki on korvannut aiemman oranssin ja nyt kuulet, kun vesi on kiehunut. Huomioithan, että vanhan mallisia korkkeja ei saa pitää kiinni vettä keitettäessä.

Kelly Kettle -keitin on pääasiallisesti tarkoitettu veden keittoon. Keittimeen on kuitenkin mahdollista ostaa myös lisätarvikepaketti, joka sisältää paistinpannun, grillitason, kattilan ja irtokahvan. Lisätarvikepaketti löytyy sivuiltamme tuotekategorian Astiat alaryhmästä Ruoanlaittosetit. Lisäpaketin ansiosta Kelly Kettlestä saa todella monipuolisen keittimen. Lisäpaketin grillitaso mahtuu tässä mallissa säilytyksen ajaksi hormitilaan. Kattila sekä paistinpannu mahtuu keittimen tulisijaan kuljetuksen ajaksi.

Keittimen käyttö:

1) Tulisija irrotetaan keittimestä, ja se asetetaan maahan.
2) Tulisijaan tehdään risuista tms. pieni nuotio.
3) Tulen sytyttyä tulisijan päälle asetetaan keitin, jonka vaippa on täytetty vedellä.
4) Hormi alkaa vetämään heti todella hyvin. Kun keitin on asennettu tulisijan päälle, risuja yms. voidaan alkaa pikkuhiljaa lisätä hormiin yläkautta. Risuja kannattaa lisätä koko ajan siten, että tuli ei pääse sammumaan.
5) Kun vesi on kiehunut, keitin nostetaan tulisijan päältä pitäen kädensijaa 90 asteen kulmassa keittimeen nähden. Kun keitin on nostettu tulisijan päältä, vettä kaadetaan astiaan pitämällä toisella kädellä kiinni kädensijasta ja toisella kädellä ketjusta, jonka päässä on korkki.

Mitat: korkeus 28 cm, halkaisija 18.5 cm


Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 300 x 200 x 200 mm.

Tehokas kätevä keitin, jonka polttoaineet ovat käden ulottuvilla. Parhaimmillaan vedenkeitossa.


Materiaali
Alumiini


Paino
0,7 kg
(myyntipakkauksen kanssa 1,17 kg)


Tilavuus
1,2 litraa


Takuu
12 kk


Kommentit
Vaula O. vahvistettu ostaja, 10.6.2020
Yleisarvosana
Tuli syttyy nopeasti risujen voimalla ja vesi kiehuu tuossa tuokiossa
Outi K. vahvistettu ostaja, 27.1.2020
Yleisarvosana
Helppo ja hauska käyttää. Ollut käytössä vasta päiväretkillä, mutta varmasti lähtee mukaan seuraavalle yön yli retkelle. 1,2-litrainen tilavuus on hyvä. Yksi tähti lähti siitä, että en saanut uusinta mallia, ja jouduin tilaamaan viheltävän korkin erikseen kellykettle.comista.
Lauri K. vahvistettu ostaja, 9.4.2017
Yleisarvosana
Parhaimpiin lukeutuva risukeitin etenkin pikku neppailuun. Vettä pystyy muutamia kilometrejäkin kantamaan keittimessä sisällä ja kiehuu todella nopeasti. Ainut huono puoli on että kattiloiden tai paistinpannujen käyttö on haastavaa mutta onnistuu pikku kikkailulla. Ja etenkin jos hommaa tuon hobon lisäksi. Polttoainetta löytyy mistä vaan ja kun asettelee oksat sisään mahdollisimman tiiviisti keittyy vesi yhdellä pesällisellä. Pakkaamisen kanssa kannattaa olla varovainen sillä alumiini ottaa aika helposti osumaa ja painaumia itseensä rinkassa.
tei...@...om vahvistettu ostaja, 25.3.2017
Yleisarvosana
Tää on kiva. Ollut kovasssa käytössä. Alumiininen alusta on vähän heppoinen. Ostin jotain lisäjuttuja ja ne on turhia.
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Katso myösBlogi

Varustelista retkelle

Esimerkkilista, josta voi helposti tarkastella mitä kaikkea voi / kannattaa ottaa retkelle mukaan. Varusteiden määrä riippuu kovasti, että minkä pituista retkeä ollaan suunnittelemassa ja millaisiin olosuhteisiin, mutta laatimamme lista on sen verran kattava, että voit arvioida o...


Retkikeittimen polttoaineen valintaopas

Kaasua, bensaa, spriitä ja muutama risu. Polttoaineita löytyy jokaiseen tarpeeseen, joten on tärkeää valita oikea energianlähde omaan käyttöön. Seuraavassa lyhyt opas siitä minkälaisia polttoaineita valitaan mihinkin laitteisiin.