Lähiretkeily on parasta


Ulkoilu by Nina P., 05.08.2018
Niin sitä vaan itsekin fiilistelee ja haaveilee kaikenmaailman reissuista ja eksoottisista kohteista. Murehtii sitä ajan, loman ja rahan määrää, mitä tähän kaikkeen fantastiseen erikoisuuden- ja elämyksellisyyden tavoitteluun kuluu.

Ei sillä, matkustaminen on parasta mitä ihminen voi tehdä, kaikki siihen uhratut resurssit ovat silkkaa säästöä henkisen pääoman tallelokeroon. Itse vaan miettii sitä, että oispahan makiaa kokea kivoja ja jänniä juttuja useammin; viikonloppuisin, jopa ihan arkena duunin jälkeen. Ja sehän on mahdollista, jos avartaa mieltä ja antaa yksinkertaisillekin jutuille ja -paikoille tilaa.


Upeaa saaristomaisemaa Isosaaren länsirannalta

Se on sanottava, että geokätköily on oiva portti mielenkiintoisten lähikohteiden haarukointiin, ja on avannut aikanaan koko tämän lähipuuhastelun ajatuksen ja ymmärryksen siitä, että sitä on liian lähellä nähdäkseen kotiseutunsa helmet. Toisekseen sitä on ruvennut katsomaan ja lukemaan oman alueen kirjoittelua, sometusta sun muuta tiedonjakoa sillä silmällä, ja tullut smyygailtua, että mitä tutut, kaverit, enot, emot ja kummit oikein tekee ja inspiroitunut niistä ideoista.

Helsinki ja sen ympäryskunnat 50 km säteellä on siitä metka paikka, että täällä asuu aika paljon jengiä, joten kaikenlaista virikettäkin on viritelty meidän kansalaisten iloksi. Hyvin hoidettuja virkistysalueita, ihan vaan metsää, mielenkiintoisia kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita, jopa hylättyjä huvila-alueita.


Toinen Isosaaren nyt hylätyistä ja käytöstä poistuneista kasemaateista. Paikka ei ole ollut niin kauaa totaalisen poissa käytöstä, mutta äkkiä luonto ottaa vallan rakennelmista, kun siihen ei paljoa aktiivisella käytöllä puututa.

Tästä saisi varsinaisen postauksien sarjan, ja kohteista paremmin osaa kertoa paikkojen omat sivut, mutta kokemukset ja niistä kertovat kuvitukset täytyy jokaisen nähdä itse. Tämän vuoden uutuus, josta eteläisen Suomen asukit pääsevät useammin nauttimaan on nämä Puolustusvoimien yleisölle avaamat ulkoilusaaret, jotka ovat kiehtova sekoitus kaunista ja ainutlaatuista saaristoluontoa, sotahistoriaa ja hyvää meininkiä.

Tämän kesän uutuuskohteita omalla listalla on esimerkiksi Vallisaari sekä tässä postauksessa kuvituksena olevat kuvat Isosaaresta. Molempiin reissuihin matkoineen on saanut Etelä-Helsinkiläinen pienistä välimatkoistaan huolimatta tuhrattua kokonaisen päivän hyvin käyettyä aikaa. Helsingin paikkoja olen tykännyt haarukoida My Helsinki:n sivuilta kuin myös yrittänyt ymmärtää, että mikä kotipitäjässä on turistinkin mielestä parasta: tekemällä TripAdvisoriin haun sieltä, missä kulloinkin olen. Voin väittää, että asuitte te sitten missä tahansa, ette suurella todennäköisyydellä ole käyneet edes kaikissa kylänne muiden kohokohdiksi kokemissa paikoissa!


Lauttarannan tuntumassa rannalta sai ennen lähtöä seurata luonnon järjestämää ilotulitusshowta, kun kahdesta eri suunnasta saaren yllä kohtaamat ukkosrintamat räiskyivät lähtiessämme kunnon jyrinöin ja välähtelyin.

PS: Haluatko ottaa reissuiltasi yhtä mielenkiintoisia kuvia kännykälläsi?

Näillä vehkeillä kännykän muuntaminen jännittäväksi valokuvauslaitteeksi tapahtuu ihan käden käänteessä. Itsellä käytössä nimenomaan tuo laajiksen ja makron kombokitti, mutta tuosta koko linssituoteryhmästä pääset selailemaan, että mitä kaikkea muuta metkaa on tarjolla.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Ovesta ulos ja metsään

Retkeile lähimetsässä. Löydä uusia mielenkiintoisia paikkoja kotioven lähettyviltä, unohda hetkeksi kotikaranteenit ja keskity nauttimaan kevään tulosta. Vinkkejä kevätilmiöiden bongaamiseen.

Arki koittaa: pyöräpendelöinti alkakoon

Työmatkapyöräily on kenties näppärintä mitä on keskitty jos kodin ja työpaikan välimatka on jotain järkevää (kuka mitenkin sen määrittelee). Paljastettakoon, että reittivalinnasta riippuen omani on siinä 14-15 kilsan luokkaa, jonka näen aikalailla sellaisena sopivana reippailuna....

Treenaa kuin ammattilainen

Minulla on ilo työskennellä päivätöissäni jengissä, jossa on kaikenlaista osaajaa ja Pro-tason vipeltäjää syvyyksistä huipuille ja kaikkialle siitä välimaastosta. Monipuolistaakseni tätä blogia ajattelin, että käyn vähän haastelemassa eri aihealueiden asiantuntijoiden kanssa, jot...