Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Kuusamon yhteismetsän alue

Freeride- moottorikelkkailun lupa-alueita on Kuusamossa kaksi eri lupa-aluetta: Ölkyn Martinluoman palstan lupa-alue noin 7 600 ha ja Maaningan palstan lupa-alue noin 4 600 ha.

Lupa-alueilla on monipuoliset erämaiset maisemat moottorikelkkailuun. Alueilta löytyy monenlaista metsää ja paljon avosoita sekä myös rinteitä.

Lupa-alueen rajat saa ladattua matkapuhelimeen mm. ilmaiseen Tracker sovellukseen Oma riista -tunnuksilla,  tunnukset näkyvät lupakartassa. Ostettu lupa ja lupakartta on pidettävä kelkkaillessa maastossa mukana.

Tarkempia säänkestäviä ulkoilukarttoja, joissa myös lupa-alueet näkyvät, saa ostaa Kuusamon yhteismetsän toimistolta arja.mustonen@kuusamonyhteismetsa.fi tai puhelimitse 040 750 0026.

Luvan mukana tuleviin lupaehtoihin tulee perehtyä. Taimikoissa ajaminen on ehdottomasti kielletty.


Lupa on aina henkilökohtainen. Lupa on pidettävä mukana maastossa kelkkailtaessa.
 Kelkkailijoiden määrä alueella on rajoitettu vuorokausikohtaisella myyntikiintiöllä.  Luvattomasta kelkkailusta tehdään aina ilmoitus poliisille. 

Henkilökohtaisen freeride- moottorikelkkailuluvan lisäksi yhteismetsän toimistolta (arja.mustonen@kuusamonyhteismetsa.fi  p. 040 750 0026) myydään matkailu- ja ohjelmapalveluyrityksien kelkkasafarioppaille tarkoitettua erillistä siirtolupaa hintaan 150 euroa/kausi.