Lajit‪» Ulkoilu‪» Moottorikelkkaluvat‪»
Suosituimmat ensin
Tykätyimmät ensin
Aakkosjärjestys
Halvimmat ensin
Kalleimmat ensin
Uusimmat ensin

Kuusamon yhteismetsän alue

Freeride- moottorikelkkailun lupa-alueita on Kuusamossa kaksi eri lupa-aluetta: Ölkyn Martinluoman palstan lupa-alue noin 7 600 ha ja Maaningan palstan lupa-alue noin 4 600 ha.

Lupa-alueella on monipuoliset erämaiset maisemat moottorikelkkailuun. Alueelta löytyy monenlaista metsää nuorista taimikoista vanhoihin metsiin. Alueella on paljon myös avosoita ja rinteitä.

Lupa-alueen rajat saa ladattua mm. Tracker ja b-bark sovelluksiin Oma riista -tunnuksilla, jotka näkyvät lupakartassa. Tarkemman digikartan puhelimeen voi hankkia Mapitaren kautta. Oma Riista -tunnukset toimitetaan luvan yhteydessa sähköpostiin.

Tarkempia säänkestäviä ulkoilukarttoja, joissa lupa-alueet näkyvät, saa ostaa Kuusamon yhteismetsän toimistolta arja.mustonen@kuusamonyhteismetsa.fi tai puhelimitse 040 750 0026.

Freeride-luvalla saa ajaa myös muualla kuin merkatuilla reiteillä ja ajourilla, kuitenkin siten, että vahinkoa luonnolle ei aiheuteta. Erityistä varovaisuutta kelkkaillessa tulee noudattaa puuston ja eläinten suhteen; esim. taimikoissa ajaminen on ehdottomasti kielletty.


Lupa on henkilökohtainen. Lupa on pidettävä mukana maastossa kelkkailtaessa.
Kelkkailijoiden määrä on rajoitettu vuorokausikohtaisella myyntikiintiöllä.  Luvattomasta kelkkailusta tehdään aina ilmoitus poliisille.