Innostaako uida kakkavedessä tai leväpuurossa?


Sukellus, Ympäristönsuojelu, Surffaus, Wakeboarding, Leijasurffaus, Suppailu, Uinti, Vesiurheilu, Melonta, Uutiskirjeet by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 31.5.2023
Varuste.net jelppii omalta osaltaan BSAG:n kesän 2023 Itämeren suojelukampiksessa.

Ihan ensinnä. Mikä on BSAG:
Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi.
BSAG suojelee Itämerta, torjuu luontokatoa ja hillitsee ilmastonmuutosta laajassa yhteistyössä tutkijoiden, yritysten, päättäjien, viranomaisten ja viljelijöiden kanssa. bsag.fi


Hoi kaikki reippaat pinnanalaisen ja -päällisen meriluonnon ystävät:


Baltic Sea Action Group (BSAG) tarjoaa uuden tavan osallistua Itämeren suojeluun. Jos nyt miettii kotimeremme tarjoamia ainutlaatuisia virkistys- ja harrastusmahdollisuuksia, niin kyllähän se aika kiitolliseksi ja nöyräksi vetää. Suppailu, veneily, kalastus, avovesiuinti, purjehdus, vapaasukellus, laitesukellus, leijasurffaus sun muut on aika hyvin todella monen meidänkin suomalaisten saavutettavissa. Suomen ympäristökeskus laskee, että merenrantaa on yhteensä kokonaiset 46 200 kilometriä josta manteretta kehystävää rantaa on sen 6300 kilometriä ja mereisen saariston rantaviivaa yli 39 000 kilometriä. 
Eli aika paljon lääniä rantaelämästä nauttiville.

Osta kertalippu Itämereen (HUOM: Myös kausikortteja myynnissä ;)
BSAG:n kesäkampanja tähtää toimenpiteisiin auttamaan Itämeren vedenalaista luonnon monimuotoisuutta ja vähentää ruuantuotannon ja meriliikenteen rehevöittävää ravinnekuormitusta.  Osta lippu, kun uit, veneilet tai kalastat. Osta kaverillekin!
Lue lisää itämerikesäkuntoon.fi

BSAG on perustanut kesällä 2023
Suomen rannikkokaupunkeihin aika ajoin paikasta toiseen kiertävät lippuautomaatit, joista saa näitä Itämeren toimintaa tukevia pääsylippuja. Me täällä Varuste.netissä suikkastaan kampanjan ajan kaikkiin meiltä lähetviin kotimaan pakettien mukaan kertalippuja, niin ei tarvitse lähteä lipun hankintaa varten pidemmälle etsimään. 

Lipun (kertalippu 5€ / Kausilippu 50€) lunastamalla voi vaikuttaa siihen, että Itämeri tarjoaa elämyksiä myös tulevina vuosikymmeninä.
> Pääsylippuja on totuttu hommaamaan uimahalliin, lauttaan tai vaikkapa bussiin. Näillä lipputuloilla ylläpidetään yhteistä infrastruktuuria - nyt myös tarjotan vapaaehtoinen mahdollisuus osallistua Itämeren parantamiseen pääsylipulla, jonka jälkeen on varmasti aika hyvä fiilis "hyödyntää palvelua".

Itämeren kunto romahtaa kesäisin

Kaikilla suomalaisilla on jonkinlainen suhde Itämereen. Ainoasta merestämme nautitaan monin tavoin etenkin kesällä, ja se vaikuttaa suoraan ihmisten hyvinvointiin. Matala Itämeri, jossa vesi vaihtuu hitaasti, on myös yksi maailman saastuneimmista meristä. Itämerta kuormittavat eniten mereen päätyvät ravinteet, meriluonnon monimuotoisuuden heikkeneminen sekä ilmastonmuutos, jotka pahentavat herkän meren rehevöitymistä entisestään. Erityisesti kesäisin vaikutukset nähdään sameana vetenä ja levien lisääntymisenä, joka on konkretisoitunut mm. uintikieltoina yleisillä rannoilla.

BSAG tekee yhteistyötä laajan tutkija- ja kumppaniverkoston kanssa ja etsii jatkuvasti yhä tehokkaampia
keinoja pysyvän muutoksen aikaansaamiseksi Itämeren hyväksi. “Tähtäämme pysyviin muutoksiin arvokkaan meriluonnon suojelussa ja biodiversiteetin ylläpidossa. Vähennämme meriliikenteen jätevesipäästöjä ja edistämme uudistavaa viljelyä, jonka avulla ruokamme voidaan tuottaa entistä Itämeri- ja ympäristöystävällisemmin”, kertoo BSAG:n viestintäjohtaja Saara Piispanen.

Virtuaalisia lippuja voi lunastaa myös BSAG:n verkkokaupasta: itämerikesäkuntoon.fi. Lisäksi voi tehdä lahjoituksen MobilePay- sovelluksella numeroon: 32111.
Lue lisää Itämeren suojelutyöstä ja Baltic Sea Action Groupin toiminnasta: bsag.fi

(Ja ennen kuin kukaan huolestuu lupa-asioista sun muista, niin tiedoksenne, että BSAG:n pyörittämällä keräyksellä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa RA/2021/1295.)
Kertalippu ja kausari @BSAG / Lassi Häkkinen


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Jahtihommia ja muita metsäaiheita

Jos eräilyn sijaan juoksu on sinun juttu, niin ensi viikon kirjeessä fiilistellään lisää lauantain 30.9.2023 Salomon x Varuste.net -syksyn parasta juoksupäivää. (Merkkaa kalenteriin!)  Lue tapahtumasta lisää TÄÄLTÄ. Se on se aika vuodesta Kausi käy ...

Kiipeilyviikon loppuhuipennus

Varsinaiset apinanpäivät Syksy tuo edetessään enenevissä määrin epämääräistä säätä jolloin märät kivet ja kalliot tuppaa ajamaan kiipeilymielisiä apinamiehiä, -naisia ja -henkilöitä sisäkiipeilyhalleihin nauttimaan stabiileista ilmasto-olosuhteista. Sisäkiipeilyha...

Syysretkelle tarjoushinnoin

Syksyn huumaa Alkusyksyn lämpö höllii, mutta kyllä tässä alkaa olla jo pirtsakampiakin tuulahduksia. Raikas ilma liikuttaa joutuisammin, eikä tule touhutessa niin hirvittävä hiki. Oli metsäreissu sitten tunnin, vuorokauden tai viikon mittainen, niin retken sujuv...