Vadelmaveneellä makeimmille vesille


Sukellus, Vesiurheilu by Nina P., 4.8.2017

Hanko - Suomisukelluksen mekka.

Edustan omaa ja monien muidenkin tuntemieni mielipidettä, kun heitän väitteen, että Suomen parhaat sukellusvedet sijaitsevat Hangossa.

Siksi järkkäämmekin kesäisin aika pitkälle syksyyn dyykkireissuja tuonne Suomen Etelään, jossa veet on kirkkaat ja hylkyjä niin mafftavan runsaasti. Moni on huolissaan siitä, että mitenhän siellä sitten pärjää, jännittäviä hylkysukelluksia ja kaikea: Voin vakuuttaa, että sukellusretkemme sopivat kaiken tasoisille sukeltajille, olit sitten vasta lajin pariin tullut, kokenut vedenalaisten ympäristöjen superguru, tai lämpimien vesien sukeltaja, joka etsii uusia elämyksiä kotimaan vesistöistä.

Hupisukellusta voi harrastaa itsenäisesti oman parin kanssa, tai pyytää ohjattua sukellusta kokeneen oppaamme johdolla. Mielellämme myös järkkäämme Hangon ihanteellisissa olosuhteissa sukelluskursseja - paikka sopii loistavasti hylkysukelluksen erikoiskurssille, jatkokurssille (AOWD) tai vaikka syväsukelluskurssille.

Veneellä Sinusta huolehtii Hanko Divingin osaava, sukellukseen vihkiytynyt kapteeni, ja Sukelluskoulu Aallon puolesta kokenut, paikalliset sukelluskohteet tunteva sukellusopas / -kouluttaja.

Mitä siellä voi nähdä!

Hanko on, kuten aikaisemin todettu yksi kirkasvetisimmistä paikoista, mitä lähimailla, ja varsinkin Itämeremme rannikolla sijaitsee.

Jo lyhyen venematkan päästä löytyy mielenkiintoisia biosukelluskohteita karunkauniine vedenalaisine maisemineen ja runsaine vesieliöstöineen. Vink-vink: buukkaa itsesi PADI Underwater Naturalist -kurssille ja opi ötökkä- ja kalaspesialistin johdolla jännittäviä juttuja Itämeren eliöistä.

Kohokohta ja Hangon ehdottomat vedenalaiset nähtävyydet ovat tietenkin kylmän, tumman ja vähähappisen Itämeremme säilömät hylyt. Vanhimpia alueen hylkyjä löytyy jo reilun vartin venematkan päästä: 1647-1648 uponnut Kaapelihylky Hauensuolessa, puhumattakaan aivan uskomattoman hyvin säilyneestä Osborn & Elisabethista, joka sijaitsee vähän pidemmällä - kaikki muuten 18m maksimisyvyyksissä.

Koe jotain ainutlaatuisen hienoa - tule mukaan.

Miten homma menee, ja mitä se maksaa: Matkakustannukset kotoota Hankoon ja eväät päiväretkelle osallistuja hoitaa itse. Retken hinta ei sisällä varusteita eikä ilmatäyttöjä. Ota mukaasi riittävästi juotavaa ja sellaiset eväät, että jaksat olla merellä ja sukeltaa päivän. Hangon retkiä järjesetetään viikonloppuisin ja mukaan voi tulla joko koko viikonlopuksi (pakettimme sisältää majoituksen ja aamiaisen) tai sitten vaan jommaksi kummaksi päiväksi kerrallaan.


Mitä pitää olla mukana:

Omasta takaa sukeltajilla tulee olla vähintään seuraavat sukellusvarusteet Hangon venesukelluksilla:

• perusvälineet; maski,snorkkeli, avokantaräpylät (jos käytät märkäpukua niin näihin neoprentossut) sekä neopreenihanskat.

• turvapoiju, spool, sekä oma lamppu.

Varuste.net:in valikoima on kattava, ja autamme mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivia varusteita, mikäli ylläolevasta listasta sinulta jotain puuttuu.


Muut varusteet ovat vuokrattavissa, jos et niitä omista:

• tasapainotusliivi

• regusetti

• sukellustietokone ja -kompassi

• kuivapuku, alushaalari, sekä huppu

• märkäpuku 5+5 mm

• painovyö + painot

• säiliöt

• kuljetuslaatikko.


Garpenin hylyn lähettyvillä makaava, todennäköisesti samaan hylkyyn liittyvä iso ankkuri. Garpenin luoto itsessään on aivan upea biosukelluskohde, jonka halki pääsee sukeltamaan matalan kanjonin läpi. Kutsumme sitä leikkisästii Hangon Silfraksi. (Silfra on se mannerlaattojen välissä oleva kristallinkirkas railo, joka sijaitsee Islannissa. Tämä meidän hankolainen versio on melkein yhtä hyvä)


Koko Hankohan on sellainen ulos Suomesta työntyvä niemeke, joka meinaa sitä, että vaikka oltaisiin mantereella, niin silti ollaan jo aika ulkona merellä poissa erilaisista sameuttavista tekijöistä. Saatika sitten, jos posotetaan veneellä vielä ulospäin ulkosaaristoon. Kasvusto on erittäin upeassa ja raikkaassa kunnossa - tämäkin kuva on muuten Garpenin luodon rantavyöhykkeeltä.


Joskus voi törmätä mitä ihmeellisimpiin ilmiöihin. Tässä sukeltaja kylpee sukelluksen jälkeisessä vaahtokylvyssä: edellispäivien vellonta oli vatkuttanut merivettä luotoja vasten niin, että se oli kehittänyt pinnalle oikein kunnon vaahdon. Vaikka monta kertaa olenkin näitä vesiä ryynännyt, niin tämä oli ihan uudenlainen kokemus minulle.

 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukellusreissut‪»
Hanko sukelluspäivä
alkaen 139,00 €
(5)
Heti saatavilla
PADI Dry Suit Diver
 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukelluskurssit‪»Erikoiskurssit‪»
PADI Dry Suit Diver
269,00 €
(20)
Heti saatavilla
PADI Advanced Open Water Diver - jatkokurssi
 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukelluskurssit‪»Jatkokurssit‪»
PADI Advanced Open Water Diver - jatkokurssi
340,00 €
(8)
Heti saatavilla
PADI Deep Diver
 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukelluskurssit‪»Erikoiskurssit‪»
PADI Deep Diver
269,00 €
Heti saatavilla
PADI DPV
 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukelluskurssit‪»Erikoiskurssit‪»
PADI DPV
269,00 €
(1)
Heti saatavilla
PADI Underwater Navigator
 
Lajit‪»Sukellus‪»Sukelluskurssit‪»Erikoiskurssit‪»
PADI Underwater Navigator
239,00 €
Heti saatavilla
Sukelluspoijut
Lajit‪»Sukellus‪»Poijut‪»
Sukelluspoijut
Valaisimet
Lajit‪»Sukellus‪»
Valaisimet

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Innostaako uida kakkavedessä tai leväpuurossa?

Varuste.net jelppii omalta osaltaan BSAG:n kesän 2023 Itämeren suojelukampiksessa. Ihan ensinnä. Mikä on BSAG: Baltic Sea Action Group (BSAG) on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tekee vaikuttavia tekoja Itämeren pelastamiseksi. BSAG suojelee Itämerta...

Cressi LP Hose Recall

VOLUNTARY RECALL OF LP HOSE INCLUDED IN CRESSI SUB BUOYANCY COMPENSATOR DEVICES UNITS  (20/07/2022) Cressi Sub Spa is conducting a recall on a limited number of LP hoses supplied together with the buoyancy compensator devices (BCD) named PATROL, QUARTZ, START, START PRO, AQUARID...

Jobe Yarra Teal 10.6 & Duna 11.6 SUP-lautojen takaisinkutsu ja vaihto

Jobe Sports on yksi alan johtavimpia brändejä ja ottaa asiakkaidensa turvallisuuden vakavasti sekä pitää kiinni korkeista laatustandardeistaan. Tästä syystä Jobe on päättänyt kutsua takaisin ja vaihtaa erän 2021-2022 Yarra & Duna sup-lautoja. HUOM! Takaisinkutsu ei koske kaik...