On tärkeää että potkuasento on ergonominen. Rullauksen tulee olla kevyttä, jotta potkuttelusta yleensäkin nauttii.
Kickbike kulkee vakaasti kovassakin vauhdissa oikean ohjausgeometrian ja ison etupyörän ansiosta.
Nopeus tietysti riippuu potkun voimasta, mutta joitain suuntaviivoja voi tässä antaa. Energian kulutus on varsin vähäistä letkeässä potkuttelussa 15-20 km/h, mutta tämän jälkeen kasvaa voimakkaasti kun vauhti kiihtyy yli 25-30 km/h, rajoittaen huippunopeuden tasamaalla n. 40 kilometriin tunnissa.
Pitää ja usein. Yleensä potkujalkaa vaihdetaan 3-10 potkun välein, korkeintaan 5 mikäli potkitaan kovaa.
Olla rentona koko ajan! Monet potkivat liian jäykin jaloin. Molempien jalkojen käyttäminen tasapuolisesti on toinen muistettava asia. Opettele potkaisemaan vain 3-10 kertaa samalla jalalla peräkkäin. Hyvä potkija osaa vaihtaa jalkaa myös hypähtämällä. Pienen harjoittelun jälkeen jalat kehittyvät entistä tasavahvemmiksi, eikä päinvastoin mikä on vanha virheellinen käsitys.
Iso etupyörä selvittää helposti töyssyt, mukulat ja soran tehden ajamisen vakaaksi ja turvalliseksi. Pieni takapyörä mahdollistaa kapean rakenteen joka antaa potkujalalle tilaa ja vapautta. Rungon paino – jäykkyyssuhde saadaan optimoitua. “ison auton ominaisuudet pieneen autoon”. Lyhyt takaosa tekee Kickbikesta myös ketterän.
Kapea astinlauta mahdollistaa potkun oikean liikeradan mahdollisimman läheltä kehon keskilinjaa. Runkoon kohdistuvat kiertovoimat ovat pienehköjä kun ei ole mahdollista seistä kaukana rungon pituusakselin keskeltä. Tämä vaikuttaa myös rullaukseen.
Ei ole, mutta verrattuna vaikkapa polkupyörään se on huomattavasti helppohuoltoisempi. Riittävä ilmanpaine renkaissa on eniten ajo-ominaisuuksiin ja rullaukseen vaikuttava tekijä, joka on helppo tarkistaa ja korjata. Ainakin vuosittain olisi suositeltavaa käyttää menopeli ammattihuollossa.
Suuret lihasryhmät ovat käytössä. Voit verrata liikettä murtomaahiihtoon. Koska sinulla on pyörät alla potkuttelu rasittaa niveliä vähemmän kuin juoksu. Kickbikella ajo nostaa kuitenkin sykettä riittävästi ja on erinomainen aerobinen harjoittelumuoto.
Jos sinulla on hyvä tekniikka niin todellakin käytät suuria lihasryhmiä eikä yksittäiset lihakset väsy. Tukijalka käyttää eniten etureiden lihaksia kun taas potkujalka käyttää eniten takareiden ja pohkeen lihaksia. Pakarat ja alaselkä saavat myös hyvää harjoitusta. Eritoten naiset pitävät näistä vaikutuksista.. Lonkkanivelen liikerata on laajempi kuin muissa kestävyysurheilumuodoissa, mikä auttaa parantamaan nivelen liikkuvuutta.
Jos haluat edetä potkulaudalla nopeasti sinun täytyy myös treenata vauhdilla. Intervalliharjoittelu on tehokasta: 5 x 2km 25 – 30km/h keskivauhdilla 1-2 minuutin palautuksin on tyypillinen kovakuntoisen urheilijan harjoitus. Myös pitkät aerobiset lenkit ovat tärkeitä, esim. 20-50km 20-25km/h keskivauhdilla. Useimmille kaksi kovaa harjoitusta tai kisaa Kickbikella viikossa on riittävä määrä tehoharjoittelua. On tärkeää pitää palautuspäiviä koska potkuttelu on varsin kovaa lihastyötä.
Se käy mainiosti. Kisoja on sekä nopeille että kestäville. Potkulautailu on pieni laji, mutta kasvava, taktisesti mielenkiintoinen ja haastava.
Euroopassa ei ole yhtenäistä liikennesäännöstöä potkulautojen suhteen. Potkulauta on toisaalla jalankulkijaan, toisaalla polkupyörään rinnastettava kulkuväline. Hiljakseen potkutellessa voinee käyttäytyä jalankulkijan tavoin ja reippaammin ajaessa kuten polkupyöräilijä. Käytännön ohjeena suosittelemme varovaisuutta ja kohteliaisuutta kaikissa liikennetilanteissa.
Trikoot tai shortsit ovat paremmat kuin lepattavat lahkeet koska ne eivät sotkeudu takajarruun tai – navan pikalinkkuun. Sido myös kengännauhat lyhyiksi samasta syystä. Tavalliset lenkkitossut ovat ihan hyvät. Kypärän käyttö on suositeltavaa.
Kyllä voi! Mallista riippuen voi käyttää joko tukevaa etutavaratelinettä tai joko kiinteää tai pikakiinnitteistä etukoria.
Mallista riippuen metsäpoluista kaupungin mukulakivikatuihin. Mitä sileämpi alusta sitä paremmin tietty Kickbike rullaa. Katso tuotekuvien alareunasta mallikohtaiset suositukset.
Sport G4 on suosituin ja suositeltavin aloittelijan ja harrastajan malli kuntoilukäyttöön. Koiran kanssa tai muuten vaan vähän möykkyisempään maastoon sopii Cross Max. Parhaiten asfaltilla rullaa Race Max.