Talven parhaat suositukset


Uutiskirjeet by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 8.12.2022

Lunta tupaan

Sitä on lunta tulvillaan ja raikas talvisää aikalailla koko maassa.
On tullut aika viritellä vapaa-ajan ajatukset talviurheilutunnelmiin.

Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa puuhaa. Jos osaat kävellä, osaat myös lumikenkäillä. Tykkäsit sitten ihailla talvisia maisemia kaikessa kiireettömyydessä tai ottaa urheilun kannalta hölkäten tai juosten, on se moninkertaisesti hauskempaa lumikengillä. Lumikenkäily ei oikeastaan vaadi muuta erikoisvarustusta; omat tukevat talvikengät käy lajiin hyvin, ja halutessaan mielekkyyttä saa lisättyä säärystimillä ja tehoja sekä tukea sauvoista. Siinä kaikki.

> LUE LISÄÄ lumikenkien- ja oheistarvikkeiden valinnasta sivuiltamme 

Klassikkolumikenkä XL -kokoisena. 

Suosituin ja ostetuin lumikenkämme on TSL 227.
Oikea valinta, mikäli kellutettavaa kuormaa on minimissään 70kg. Maksimissaan kenkä lupaa pitää lumen päällä 140 -kiloisen kokonaisuuden. Huomaa, että lumen koostumus vaikuttaa merkittävästi kelluttavuuteen.

Siteisiin sujahtaa kengät alkaen koosta 39 aina kokoon 54.

Kampanjahinta alkaen 169.00 € (-11%)


M-kokoisen lumikengän kantavuus on 40-100kg, joten laajuutta löytyy tästä pienemmästäkin läpsyttimestä. Erinomainen valinta, jos lumikengän kanssa käytettävän jalkineen koko on 35-47.
Kampanjahinta alkaen 169.00 € (-11%)

Tubbsin Flex VRT on huippuluokan komposiittirunkoinen lumikenkä, joka on suunniteltu toimintavarmaksi takamaastoissakin. Tästä lumikenkämallista ei teknisiä erikoisherkkuja juurikaan puutu. Käyttöalue on n. 86kg (sisältäen kävelijän ja mahdollisen kuorman) ja suositeltu jalkinekokohaarukka on 40-47.

299.00 €

Tubbsin erityisesti pienempikokoisille suuniteltu Flex RDG on erittäin helppokäyttöisellä CustomWrap™ 2.0-siteellä varustettu muuttuvaan maastoon suunniteltu lumikenkä. Siteessä on Boa®-kiristysysteemi, joka mahdollistaa säätämisen maastossa kätevästi kesken kenkäilyn.

Kantavuus 36-73 kg sisältäen kävelijän ja mahdollisen kuorman painon.
 
209.00 €


Sauvojen valinnasta /yleistä:
Hieman osviittaa sauvojen pituuden valintaan niin erähiihto- kuin lumikenkähommissa:

Erähiihto: Kovalla hangella sauvan pituus lasketaan kertomalla käyttäjän pituus 0,83-kertoimella. 180 cm käyttäjälle soveltuu siten 150 cm sauva. Hiemankin upottavammassa maastossa hiihdettäessä voi valita hieman pidemmät sauvat.

Lumikenkäily: Sauvan valinnassa kannattaa seurailla kävelysauvojen mittataulukkoa. Kävelysauvan pituus on noin 0,68 x oma pituus. Lumikengillä upottavassa lumessa kävellessä kannattaa kuitenkin valita vähintään 10 cm pidempi sauva. 180cm käyttäjälle sopiva sauvan pituus olisi näin 125-130cm.

Varuste.net suosittelee:

BD:n Traverse on monipuolinen alumiininen säädettävä sauva vaikka laskuun tai hiihtovaellukselle. FlickLock-mekanismi tekee pituuden säädöstä helppoa ja luotettavaa.

Ergonomisesti muotoiltu kumilla jatkettu grippi pitää kahvan jämäkästi käpälässä ja pitää hyvin mäkisissäkin olosuhteissa.

69.90 €


Talvifiilistelijän unelmavaruste
Lumikenkäily on hauskaa hommaa ja niin on myös hiihto. Voi kunpa nämä kaksi suosikkilajia saisi jotenkin yhdistettyä - ja kyllähän ne saa: liukulumikenkäily onkin viime vuosina noussut varsin suosituksi puuhaksi.

Liukulumikenkäily muistuttaa erehdyttävästi erähiihtoa sillä erotuksella, että lankut ovat tiheämmässäkin metsässä yllättävän ketterät niiden mitoituksen vuoksi.

Liukulumikengillä pystyy nousemaan pohjien kiinteän nousukarvan ansiosta aika hyvin tiukkojakin mäkiä. Alamäet liu'utaan ketterästi. Teräskantit helpottavat mäenlaskua jäisemmälläkin rinteellä.


Kampanjahinta 349.00 € (-17%)


> KAIKKI LIUKULUMIKENGÄT

> KAIKKI LUMIKENGÄT

> KAIKKI ERÄSUKSET


Talvella kamppeiden kuljettamiseen pulkka/ ahkio on näppärä vehje. ERAPron oranssi klassikko on siinä mielessä harvinaisuus että siinä yhdistyy edullisuus, erinomaisuus ja laadukkuus. 

Vahvarakenteinen, pakkasenkestävästä polyetyleenistä valmistettu ahkio on suunniteltu vaativaan käyttöön ja suurempienkin kuormien vetämiseen. Vaelluksen lisäksi vermes on aivan omiaan myös metsästys- ja kalastuskäytössä.
Pulkkaa on kevyt, helppo ja kiva vetää perässä. 
(HUOM: pelkkä pulkka. Vetoköysi tai vetovaljaat hankittava erikseen.) 
Kampanjahinta 55.00 € (-31%)

Huippudiili
Olemme koonneet todellisen voittajakombon suositun ERAPro -ahkiomme ympärille. Tästä tuotepaketista saat hommattua kaiken tarvitsemasi kerralla. Lisäksi voit kätevästi tilata tarvitsemasi määrän narua ja bungeeta samasta yhteydestä - lisäksi pakettihinnassa säästää jokusen roposen.

329.00 €

Vekarat mukaan hiihtoretkelle
Paketissa mukana ahkio lämpöeristetyllä matolla, suojapeite, tuulilasi, selkänoja, kaatumissuojat, vetovaljaat sekä vetorunko. Fjellpulken on moninkertainen testivoittaja erittäin kovan laatunsa ansiosta - Fjellpulkenin lastenahkiossa on tarvittavat ominaisuudet, jotka takaavat lapsesi turvallisuuden mäkisemmässäkin maastossa.
899.00 €


Fjellpulkenin X-Country on klassinen ja kevyt, mutta vakaa ahkio suurella lastauskapasiteetilla.

X-Countryn leveys on sellaista sorttia, että se liikkuu helposti ja vakaasti sekä umpihangessa, että ladulla.


Ahkion vetäjäksi sopii niin hiihtäjä, koira kuin lumikelkkakin. Jos ahkiota vetää koiravaljakko, tulisi ahkio varustaa lisävarusteena myynnissä olevalla jarrulla. 
649.00 €

> KAIKKI VALIKOIMAMME AHKIOT 

Kyllähän me näillä herkuilla ja erikoistarjouksilla pärjätään helposti ensi viikkoon saakka. Nyt kaikki innolla viikonloppuna talviaktiviteettien pariin, talvi kun on kerran vuodessa vaan.

Seuraavaan viikkoon, hyvät ystävät.

Ystävällismielisin terveisin,
Varuste.net 


[uutiskirje_poistu]

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Jahtihommia ja muita metsäaiheita

Jos eräilyn sijaan juoksu on sinun juttu, niin ensi viikon kirjeessä fiilistellään lisää lauantain 30.9.2023 Salomon x Varuste.net -syksyn parasta juoksupäivää. (Merkkaa kalenteriin!)  Lue tapahtumasta lisää TÄÄLTÄ. Se on se aika vuodesta Kausi käy ...

Kiipeilyviikon loppuhuipennus

Varsinaiset apinanpäivät Syksy tuo edetessään enenevissä määrin epämääräistä säätä jolloin märät kivet ja kalliot tuppaa ajamaan kiipeilymielisiä apinamiehiä, -naisia ja -henkilöitä sisäkiipeilyhalleihin nauttimaan stabiileista ilmasto-olosuhteista. Sisäkiipeilyha...

Syysretkelle tarjoushinnoin

Syksyn huumaa Alkusyksyn lämpö höllii, mutta kyllä tässä alkaa olla jo pirtsakampiakin tuulahduksia. Raikas ilma liikuttaa joutuisammin, eikä tule touhutessa niin hirvittävä hiki. Oli metsäreissu sitten tunnin, vuorokauden tai viikon mittainen, niin retken sujuv...