Blogi »

Asiaa aseen voitelusta


Metsästys, Ampumaurheilu by Kaarle H., 10.12.2018
Taittuvapiippuinen haulikko ei ampumalla juurikaan kulu, mutta ne metallipinnat, jotka liikkuvat toista metallipintaa vasten kuluvat, ellei niitä voidella asiaankuuluvasti.

Voiteluaineen tulee olla asevaseliinia, aseöljy ei tähän riitä. Asevaseliini on täysin vedetön ja kovaa kuumuutta ketävää. Vaseliinilla voideltavia pintoja ovat taittuvapiippuisissa haulikoissa piippujen monoblokin metallinväriset pinnat jotka liikkuvat lukkorungon pintoja vastaan. Myös akseli tai akselitapit lukkorungossa tulee voidella.

Piippujen alla olevan etutukin lukituskappaleen kärki tulee voidella. Puoliautomaatti- ja pumppuhaulikoiden lukkokappale on hyvä voidella pari kertaa vuodessa hyvin ohuelti hyvälaatuisella ohuella öljyllä, samoin kiväärin lukkopultti.

Vaihtosupistajaholkkia vaihdettaessa tulee irrotettavan holkin ulkopinta pyyhkiä esim. talouspaperilla puhtaaksi palojäämistä.

Samoin on puhdistettava holkin kierteet piipussa sekä holkin vastainen piipun sisäpinta. Asennettavan holkin kierteeseen laitetaan vaseliini. Vaseliinia ei tarvitse lisätä välillä, vain siis holkkia vaihdettaessa laitetaan vaseliini. Vaseliini estää holkin palamisen kiinni piippuun.

Shooter's Choice Aserasva 10 ml
Captcha
(8)
Heti varastossa

Sinua saattaa kiinnostaa myös ...

Tompakin poisto - ja mitä se ylipäätään on

Tompak - ja mitä se on? Mitä merkitystä tompakilla on piipussa, ja miksi olisi tärkeää poistaa tompak piipuista. Vinkit ja vastaukset tompakin poistoon. ja kuinka usein se tulisi tehdä.

Puutukin huolto

Puinen tukki kestää ja näyttää hyvälle, kunhan sen malttaa hoitaa tunnollisesti. Puinen tukki altistuu huomattaville lämpötila- ja kosteusvaihteluille, sekä tietenkin täräyksille, rekyylille ja muille liikkeille. Lue parhaat vinkit puutukin hoitoon ja öljyämiseen.

Aseen huolto käytön jälkeen

Mukavan rata- tai metsäpäivän jälkeen tulee suorittaa aseen ensihuolto. Mitä kaikkea tarvitsee tehdä heti, ja mitkä toimet voi jättää tarvittaessa myöhempään ajankohtaan? Ohjeita ja vinkkejä aseen huoltamiseen ja -puhdistukseen käytön jälkeen.