Valot päälle

Varustautuminen syksyyn rupeaa käymään kuumana, koska illat pimenee, ilmat viilenee ja mitä näitä syksyn merkkejä nyt olikaan. Se on näin nähtävä, että tämä on elokuun viimeinen uutiskirje ja seuraava kaupallinen viihdepläjäys saapuu sähköpostiploottiinne syyskuun puolella. Niin se vaan kesä vaihtuu syyskauteen ihan nimensäkin puolesta.

Asiaan: pieni, näppärä ja tehokas valaisin on jokaisen ulkonaliikkujan luottovaruste.
Valaisin on tuote kaikille, jotka edes joskus tykkäävät poistua kotioven ulkopuolelle ulkoilemaan näinä vuodenaikoina.

Valojen lisäksi toinen oleellinen homma ulkona hämärän ja pimeän aikaan liikuttaessa on heijastimet.

Näy ja tule nähdyksi: heijasta itsesi näkyväksi niin perinteisillä heijastimilla, kuin varusteisiisi kiinnitettävillä kunnollisilla SOLAS -luokitetuilla heijastintuotteilla:


Varuste.net Heijastin
Hinta 4.90 €


Salzmann 3M Scotchlite Pinnaheijastimet 10kpl
Hinta 5.90 €


3M Heijastintarra SOLAS 50mm
Hinta 9.90 €

Kaikki valikoimamme heijastimet


Valot päähän kaikille valopäille.

On tilanteita, jossa ei huvita pitää lamppua taskussa tai ei ole ylimääräisiä käsiä, joilla pidellä fikkaria kädessä.
Erinomainen ja iänaikainen kikka on liittää valaisin eräänlaiseen pantaan ja pukea se pään ympäri, ja käyttää valasinta ns. 'händs friinä'.

Otsavalaisin on klassikko, jollaista pitäisi jokaiselta löytyä mieluummin monta kuin ei yhtään.

Valikoimaa löytyy niin Lumonitelta, Petzliltä kuin Moonlightiltakin. Näistä kamoista löytänet aivan varmasti sen sortin vermeen, kuin mikä omaan tekemiseesi istuu parhaiten. Mallistosta löytyy ihan perusvalaisimia, joilla pääsee jo tosi pitkälle. Jos monipuolisempaa käyttöä haluaa, niin eroja löytyy lähinnä valotehosta, säädettävyydestä ja kiinnitysratkaisuista. Mitäs saisi olla?
Lumonite Pixel, 250 lm
Hinta 54.90 €

Petzl Swift RL LED
Hinta 72.90 €

Petzl Actik Core 450 lm
Hinta 69.00 €

Erikoistarjous kaikista pienimmille pimeässä ulkoilijoille (ja miksei -sisäilijöillekin)
Lapsen oma otsalamppu on pikkutyypille aika kova juttu. Petzlin Tikkid on visuaalisesti nuorinta käyttäjäryhmää kiinnostava ja valaisutehostaan huolimatta suunniteltu niille rajoille, että valo on turvallinen näölle, jos nyt sattuu lamppu kiinnostamaan niin, että tulee tohotettua lamppua suoraan silmiin.
Petzl Tikkid (lapsille)
ERIKOISTARJOUS 14.90 € (Norm. 23.90 €)
-37%! Tarjous voimassa 26.8.-6.9.2020
Kaikki otsalamput


Vielä hei näihin valaisimiin elikäs peruskäsilamppuihin. Autoon, taskuun, reppuun ja muihin kriittisiin paikkoihin kannattaa viljellä valaisimia, koska se on satavarmaa, jotta silloin kun valaisinta tarvitsisi, niin se luultavimmin on jossain muualla kuin missä sinä olet.

Pidemmittä puheitta siirtykäämme viikon käsivalaisinpomintoihimme.
Alla johtavat ja suosituimmat ladattavat taskulamput:
Fenix UC30 USB-ladattava taskulamppu
Hinta 61.90 €

Olight Javelot Pro, 2100 lm
Hinta 199.00 €

Olight Seeker 2, 3000 lm
Hinta 114.90 €

Olight S2R-II Baton
Hinta 99.90 €

Olight i1R taskulamppu
Hinta 19.90 €

Kaikki ladattavat lamput


Lamppuja voi ladata, ja se toki on kätevää ja ekologista. On kuitenkin tilanteita, joissa ladattavat valaisimet eivät tule kyseeseen, vaan on tarpeellista varustautua vehkeillä, jotka toimivat kaupasta ostettavilla pattereilla. Ennen, kuin kertakäyttökulttuurin äkkivastustajat älähtävät on sanottava, että standardipattereita saa myös uudelleen ladattavina - että siinä mielessä näistäkin saa udelleen ladattavat, eiks je.

Paristo- ja akkulaturit

Kaikki paristot ja akut: ladattavat ja kertikset
Led Lenser P7 taskulamppu
Hinta 59.90 €

Surefire Titan® taskulamppu
Hinta 69.00 €

Kaikki paristokäyttöiset lamput


Lyhdyt mökeille, pihoille, telttoihin sun muihin kivoihin paikkoihin.

Lyhtyjen tuoteryhmä on aika monenkirjava. Löytyy laitteita, jotka toimivat polttoaineella (kaasu, lamppuöljy jne), paristo- ja kynttiläkäyttöisiä. Telttalyhtyjä ja aurinkopaneelein ladattavia pikkuvalaisimia. Lähestulkoon kaikkea, mitä voi lyhdyltä haluta:
Mpowerd Luci Outdoor 2.0
Hinta 29.90 €

UCO Original Candle Lantern Anodized
Hinta 29.90 €

Black Diamond Volt Lantern
Hinta 49.90 €

Kaikki valikoimamme lyhdyt


Näy ja tule nähdyksi 2.0.

Funktionaaliset ulkoiluvermeet on POP. Vastuullinen ja tiedostava pimeällä sporttaaja pukee yllensä jonninlaisen heijastinvermeen lähtiessään pimeisiin olosuhteisiin töhöämään ja sporttailemaan.

Kaikenmaailman heijastavat hanskat, -myssyt, -sontsat ja -liivit ovat kansalaisvelvotteita.
Tällainen kantsuu varata ainakin auton peräluukkuun ja viljellä erilaisten kassien pohjalle jos tarvitsee heittäytyä näkyväksi:

Ocean Huomioliivi
Hinta 7.90 €

Kun syksy saa, niin ulkona on pimeää ja sade /märkä asvaltti imuroi viimeisetkin valonmuruset. Ratkaisu? No heijastava sateenvarjo tietysti. Niin on nerokas keksintö, että ihmetyttää, miksei KAIKISSA sateenvarjoissa voisi olla kunnolliset heijastimet.

Huomio Heijastava Sateenvarjo
Hinta 18.90 €

Carpe diem. Loppuerä heijastinhanskoja koossa XL ihan naurettavaan poistohintaan:

Huomio Sports Tech - hanskat, XL
Poistohinta 14.37 €
-45%
Meidän perheessä näitä Orbiloceja on kiinnitetty koiriin, ihmisiin ja merkattu maastossa jos jonkinlaista vermestä pimeän aikaan. Näissä luvataan täyttä vedenpitävyyttä, ja se voidaankin allekirjoittaa oman sukelluskoulumme, Sukelluskoulu Aallon toimesta, jossa nuo kekseliäät sammakkoihmiset virittelivät näistä männä marraskuisena pimeän veden sukellustapahtumassa suunnistusratamaaleja 10m syvyyteen Itämeren pohjahiekkoihin.
Orbiloc Outdoor Dual
Hinta 24.90 €

Glotoob AAA Tactical Light
Hinta 39.90 €

Kaikki huomioliivit

Kaikki Huomio -tuotemerkin tuotteet

Kaikki huomiovalot


Tsykkelistit, HUOM:
MonkeyLight on tuottanut keveät, pinnoihin kiinnitettävät päheät ja todella näyttävät ja näkyvät valohärdellit. Buustaa tyyliäsi, tuunaa polkuauraasi, näytä räyhäkältä. Pääasia, että näyt. Turvallisuusaspekti on tässä ihan validi - eihän näitä voi olla huomaamatta. Absoluuttinen must-hankinta:

MonkeyLight M204R USB Recharge
Hinta 35.90 €

Uudet pyöräilyvaloja koskevat säädökset tulivat voimaan 1.6.2020, ja hyväthän nuo ovat. Pyörässä täytyy käyttää valoja hämärällä tai huonossa näkyvyydessä siten, että edessä on valkoinen/ vaaleankeltainen valo ja takana punainen valo. Valojen lisäksi pitää olla myös samalla idealla heijastimet: edessä valkoista ja takana punaista. Sivuilla pitäis olla valkoista tai keltaista ja nykysäädökset sallii myös polkupyörään suuntavalot/ vilkutkin, eli siittä vaan virittelemään.
Pieni ja näppärä, hyvän hintainen uutuus:

Knog Lil' Cobber Rear Light
Hinta 49.90 €

Ärmäkämpi vaihtoehto:

Lupine Rotlicht Max takavalo 160lm
Hinta 119.00 €

Näillä näkee kulkea pimeimmilläkin teillä ja poluilla:

Fenix BC25R
Hinta 54.90 €


Fenix BC30R V2 ladattava pyörälamppu
Hinta 139.00 €

Valot polkupyörään


Tällä viikolla tätä, ja ensi viikolla sitten taas sitä sun tätä. Nyt kaikki viivana pihalle heti kun vaan kerkiätte haistelemaan syksyn tuoksuja, bongaamaan sieniä & keräilemään muuttolintuja. Syksy on kerran vuodessa vaan. Kun siellä ulkona oikein viihdytte, niin varatkaa taskuun lamppu, niin löydätte illalla takaisin kotiin. Ensi viikkoon - moi!

Ystävällisin terveisin,
Varuste.net

[uutiskirje_poistu]