Vaelluskenkien hoito

Hyvätkin kengät vaativat hyvää huolenpitoa. Hoito lisää toimivuutta ja pidentää kengän käyttöikää.

Näin se menee:
- Ensiksi irrotetaan kengännauhat ja poistetaan pohjalliset.
- Isoimmat liat huuhdellaan pois ja varsinainen pesu tehdään harjaa ja kengänpesuainetta apuna käyttäen.
- Hygienian takia on hyvä pestä kengät myös sisältä. Gore-Tex –kengät voi huoletta pestä myös sisältä käyttämällä lämmintä vettä ja mietoa nestemäistä pesuainetta. Huuhtelu tehdään reilusti suihkuttamalla
- Kengät kuivataan hitaasti. Ei koskaan auringossa eikä lämpöpatterin lähellä, sillä märkä nahka ”palaa” erittäin helposti. Kuivuttuaan se kovettuu ja halkeilee.
- Kuivauksen ajaksi kengät voi täyttää paperilla tai puulestillä.
- Kuivan kengän pintaan suihkutetaan Meindl Wet Proof -kyllästettä. Se auttaa nahkaa hylkimään vettä, vähentämättä silti hengittävyyttä.
- Vahaus Meindl SportWaxilla. Pysyäkseen pehmeänä ja vettähylkivänä nahka tarvitsee ravinteita. Paras hoitoaine on mieto vaha. Ei vahvat rasvat tms.
HUOM! Nupukkipintainen kenkä muuttuu tummemmaksi ja sileämmäksi vahauksen jälkeen.
- Hakaset ja niitit kannattaa hoitaa samalla vahalla, etteivät ne ruostu tai hapetu
- Nahkavuoristen kenkien sisäpintaan kannattaa sipaista käsivoidetta (esim. Nivea)
- Jos haluaa säästää nupukkinahan pintaa voi hoitoaineena käyttää Meindl Nubuck Conditioner –suihketta, joka sisältää sekä kyllästettä että vahaa. Pitkäaikaisessa käytössä, varsinkaan Suomen vaihtelevissa oloissa tai kovalle rasitukselle joutuvissa kengissä, se ei anna kuitenkaan riittävää suojaa.

Kaikkien Meindl -kenkien mukana tulevat täydelliset hoito-ohjeet. Niihin kannattaa tutustua tarkoin hyvin ja myös noudattaa niitä huolellisesti.
Hyvin hoidettuna kenkä toimii ja on pitkäikäinen.