TAKAISINVETO: Optimus Vega kaasukeittimen tuulensuoja


Food, Vandring, Product Recalls by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 22.06.2022
Tuotteen nimi: Tuulensuoja Optimus Vega kaasukeittimeen

Mahdollinen riski: Mikäli käyttäjä ei jätä käyttöohjeen mukaista riittävää rakoa tuulensuojan ja padan väliin tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, aiheuttaa suoja riskin hiilidioksidimyrkytyksestä.

Pyydämme kuluttajia olemaan yhteydessä Ibex-Sport Oy:ön saadakseen uuden päivitetyn tuulensuojan ilmaiseksi. Soittakaa ystävällisesti Ibex-Sports Oy at +358 103813510 klo 9-17 välillä arkipäivisin. Kuluttajat voivat myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info@ibex-sport.com. Ostotositetta (kuittia) ei tarvita. Takaisinveto ei koske Optimus Vega kaasukeitintä, ainoastaan tuulensuojaa.Optimus Vega -kaasukeitin on ollut Suomen markkinoilla yli 9 vuotta, eikä koko tänä aikana ole raportoitu yhtään vaaratilannetta. Tuotteemme on valmistettu huolellisesti ja erittäin korkeiden standardien mukaisesti leirintämatkailijoiden mukavuutta ja turvallisuutta ajatellen ympäri maailman, ja tuotteemme tunnetaan uskollisten asiakkaidemme keskuudessa luotettavina laatutuotteina. Näiden vuosien aikana olemme saaneet Optimus Vegan asiakkailta erinomaista palautetta, eikä meille ole raportoitu vaaratilanteita tai edes läheltä piti -tilanteita.

TUKES suoritti marraskuussa 2021 rutiininomaisen tuoteturvallisuuden markkinavalvonnan ja testasi useita retkikeittimiä. Testattujen keittimien joukossa oli kaksi Optimus Vega -keitintä.

TUKES testasi Optimus Vegan kaasulaiteasetuksen (Gas Appliance Regulation, ”GAR”) edellyttämän "ennakoitavissa olevan käytön" riskin mukaisesti. Optimus Vega ei läpäissyt tässä testiskenaariossa kahta testikohtaa:

1)   Hiilimonoksiditasot - jos käyttäjä ei noudata käyttöohjetta eikä jätä riittävästi tilaa tuulensuojan ja kattilan väliin (käyttöohjeessa 2,5 cm), hiilimonoksiditasot voivat nousta yli sallittujen rajojen. Optimus Vega läpäisi testin ilman tuulensuojaa sekä pienemmällä kattilalla, johon jätettiin 2,5 cm tilaa.

2)    Ylikuumeneminen: Optimus Vega voi ylikuumentua, kun sitä käytetään nestekaasutilassa yli 40 minuuttia yhtäjaksoisesti täydellä teholla. Höyrykaasutilassa (tavanomainen käyttötapa pidempään ruoanlaittoon) ei ole ylikuumenemisvaaraa. Varmistaaksemme, että maa ei pala lieden ylikuumenemisesta, parannamme pakkausta tarjoamalla lieden alle sijoitettavan lämpöheijastimen.

Vaikka kumpikaan näistä skenaarioista ei ole toteutunut kertaakaan, uskomme vakaasti tuoteturvallisuutemme jatkuvaan parantamiseen, ja päivitämmekin niitä nyt TUKESin neuvojen mukaisesti.

Du gillar kanske också

Cressi LP Hose Recall

VOLUNTARY RECALL OF LP HOSE INCLUDED IN CRESSI SUB BUOYANCY COMPENSATOR DEVICES UNITS  (20/07/2022) Cressi Sub Spa is conducting a recall on a limited number of LP hoses supplied together with the buoyancy compensator devices (BCD) named PATROL, QUARTZ, START, START PRO, AQUARID...

Jobe Yarra Teal 10.6 & Duna 11.6 SUP-lautojen takaisinkutsu ja vaihto

Jobe Sports on yksi alan johtavimpia brändejä ja ottaa asiakkaidensa turvallisuuden vakavasti sekä pitää kiinni korkeista laatustandardeistaan. Tästä syystä Jobe on päättänyt kutsua takaisin ja vaihtaa erän 2021-2022 Yarra & Duna sup-lautoja. HUOM! Takaisinkutsu ei koske kaik...

Fjällräven x Specialized: Exchange Project

Hiking, biking & bikehiking! Äventyret väntar runt hörnet. Nu presenterar vi nästa produktsläpp från Fjällräven och de kaliforniska cykelproffsen på Specialized. De här produkterna kombinerar vandring och cykling och erbjuder ännu mer funktionalitet med både slitstyrka och tid...