Metsästysvaatteiden valinta lämpimille keleille


-, Jakt, Vandring by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 27.04.2022

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Härkilan kanssa

Kun valitaan metsästysvaatteita sääolosuhteiden mukaan on muistettava ottaa huomioon päivän mittaan tapahtuvia lämpötilan sekä kosteuden vaihteluita.
Lämpimien ajanjaksojen aikana vaatteen oltava kaiken lisäksi myös kevyt ja hengittävä - etenkin kun on kysymys liikkuvasta jahtimuodosta.

Ilmankosteus ja lämpötilan vaihtelu
Keväällä ilmankosteus on alhaisempi ja ns. varvikkovettä ei ole kuten alkusyksyn jahtiaamuina. Tällaisiin olosuhteisiin on mahdollista valita täysin kalvoton vaatetus, mikäli päivään ei ole odotettavissa kovia sateita.

Tihkusateilta ja pieniltä kuuroilta kalvottomia vaatteita suojaa DWR-käsittely ja kun päivälämpötilat ovat korkeammat, oikeistanlaisista materiaaleista valmistetut vaatteet myös kuivuvat nopeasti.

Vuorokausilämpötilat voivat vaihdella keväällä jopa 30 astetta joten oikeanlainen tekninen puketuminen on todellakin tärkeää.
Uloimman vaatekerroksen alla mukavuutta ja toiminnallisuutta tuovat hyvin kostetutta siirtävät ja kuivana pysyvät kerrokset aina alimmalta ihoa vasten olevasta kerroksesta ulkokuoreen saakka.

Lämpötilan noustessa avattavilla ventilaatioilla saat lisää ilmanvaihtoahousuun ja takkiin ja ilman ollessa lämpimimmillään voi uloimman kuorikerroksen niin sopiessa riisua kokonaan pois ja jatkaa paitasillaan. Hyvin hengittävä ja joustava valmistusmateriaali tekee vaatteen käyttömukavuudesta huippuluokkaa.


Hiljaisuus, Camo-kuosi ja Hyönteissuojaukset
Hiivintäjahdeissa kankaan hiljaisuus ja oikeanlainen väritys on erittäin tärkeää: nämä ominaisuudet mahdollistavat viimeiset ratkaisevat metrit ampumaetäisyyteen pääsemiselle.

Erilaiset camokuosit toimivat aina tietyllä tavalla. Niin sanotut risucamot matkivat puita ja pensaita ja pyrkivät näin sulauttamaan käyttäjänsä ympäristöön. Johtavat digicamokuosit taas perustuvat tutkittuun tietoon siitä mitä värejä ja muotoja eläin havaitsee. Camo pyrkii rikkomaan metsästäjän silhuetin, muodostamaan kolmiulotteisuutta ja sekoittamaan liikkijan vallitsevaan värimaailmaan.

Nykypäivän erilaiset teknologiat suojaavat metsästäjää myös hyönteisiltä; keväällä punkeilta (joita kaurispukkijahdin aikaan esiintyy runsaasti), alkusyksystä ne suojaavat hyttysiltä yms. ärsyttäviltä pikkupirulaisilta.

-10%
Härkila Annaboda Tröja
 
Härkila Annaboda Tröja (22)
Tillgänglig i lager
 

Du gillar kanske också

Fjällräven x Specialized: Exchange Project

Hiking, biking & bikehiking! Äventyret väntar runt hörnet. Nu presenterar vi nästa produktsläpp från Fjällräven och de kaliforniska cykelproffsen på Specialized. De här produkterna kombinerar vandring och cykling och erbjuder ännu mer funktionalitet med både slitstyrka och tid...

Craghoppersin käyttämät teknologiat

Craghoppers on englantilainen, vuonna 1965 perustettu ulkoiluvaatteiden valmistaja, joka tunnetaan nykyään maailmanlaajuisesti vaativiin olosuhteisiin valmistetuista vaatteista.  Craghoppers luo ja jalostaa monia erinomaisia ​​tekniikoita vaatteisiinsa, jotka on suunnitel...

TAKAISINVETO: Optimus Vega kaasukeittimen tuulensuoja

Tuotteen nimi: Tuulensuoja Optimus Vega kaasukeittimeen Mahdollinen riski: Mikäli käyttäjä ei jätä käyttöohjeen mukaista riittävää rakoa tuulensuojan ja padan väliin tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, aiheuttaa suoja riskin hiilidioksidimyrkytyksestä. Pyydämme kuluttajia olem...