Fjällräven telttojen saumat


Vandring, Reparation och skötsel by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 30.08.2021
Saamme aina silloin tällöin kysymyksiä ja reklamaatioitakin koskien Fjällräven telttojen (vuotavia) saumoja sekä korjaussarjan silikoniliimaa. 
  • Fjällräven käyttää teltoissaan puuvillakehrättyä polyesterilankaa, joka laajenee kastuessaan, tehden saumoista vedenpitävät.
  • Langan laajentuminen vie kuitenkin jonkin aikaa ennen kuin se tekee saumoista täysin vedenpitäviä.
  • Fjällräven ei käytä teipattuja saumoja johtuen teipin lyhytikäisyydestä verrattuna kastuessaan laajenevaan lankaan.
Fjällrävenin teltat on ommeltu tekniikalla, jota kutsutaan taitelluiksi saumoiksi. Kankaan reunat on taiteltu ja ommeltu yhteen, jolloin neula lävistää neljä kerrosta kangasta kahden kerroksen sijaan. Tämä tekee teltasta äärimmäisen kestävän ja vedenpitävän.

Moni kokenut vaeltaja kasteleekin ulkoteltan kunnolla ennen ensimmäistä käyttöä, jolloin ompelulanka on sopivasti turvonnut ennen ensimmäistä kunnon vaellusta.  Saumavikoja on Fjällräven teltoissa todettu todella vähän, joten mikäli teltan saumat vuotavat ensimmäisellä sadekelillä, ne eivät hyvin todennäköisesti ole vielä turvonneet. 

Fjällräven teltan mukana tulee myös korjaussarja, johon ei kuitenkaan enää kuulu silikonituubia. Tämä siistä syystä, että tuubi ehtii usein kuivua ennen kuin sitä tarvitaan. Retkeilijän kannattaa siis pohtia, ottaako tuoreen saumasilikonituubin varuilta mukaan pidemmille vaelluksille.

-15%
GearAid Seam Grip +FC Fast Cure Seam Sealant (59 ml)
 
Aktiviteter‪»Friluftsliv‪»Kläder‪»Tillbehör‪»Reparationsmaterial‪»Lim‪»
GearAid Seam Grip +FC Fast Cure Seam Sealant (59 ml)
Kampanjpris från 14,37 €
(bulkpris fr. 13,55 €)
(3)
Tillgänglig i lager

Du gillar kanske också

Petzl Nao RL: Tehokas lamppu monipuoliseen ulkourheiluun

Petzl Nao RL on kevyt ja tehokas otsalamppu esimerkiksi polku- ja ultrajuoksuun, vaelluksille sekä hiihtoonPetzlin tuore Petzl Nao RL on suunniteltu käyttöön, jossa otsalampulta vaaditaan yhtä aikaa keveyttä, mukavuutta sekä suorituskykyistä valotehoa. Parhaimmillaan otsalamppu y...

Lämpökamera vai lämpötähtäin?

Lämpökamerat ja -tähtäimet auttavat pimeässä ja hämärässä liikkuvaa metsästäjää Lämpökameroiden ja -tähtäinten hinnat ovat laskeneet viime vuosina merkittävästi. Nykyään käsikäyttöisten lämpökameroiden hinnat alkavat muutamasta sadasta eurosta. Hintojen laskemisen myötä lämpökame...

Sadehame on täydellinen varuste helppokäyttöisyyttä ja keveyttä arvostavalle vaeltajalle

Erityisesti pidemmillä vaelluksilla retkeilijän täytyy varautua siihen, ettei keli ole aina täydellisen aurinkoinen. Mikäli taivaalta alkaa ropista sadetta, on vaatteet tärkeää saada pysymään kuivana, sillä märissä varusteissa vaeltaminen on kylmää ja ankeaa.Kenties tavanomaisin ...