Skikkaus

Uusi urheilumuoto niin kaupunkiin kuin maastoon - skikkaaminen!

Skike, the original cross skates. Cross-country nordic skiing in summer and winter!

Skiking in Texas with Philip, Skike Ambassador in Texas! From Fox News


Tämä uusi urheilumuoto on tarkoitettu yhtälailla tavallisille ihmisille kuin aktiiviurheilijoillekin. Vaikka olisit treenannut aiemmin hyvin vähän tai et ollenkaan, voit aloittaa skikkauksen. Skikkaaminen harjoittaa sydäntä ja vahvistaa verenkiertoelimistöä. Se suojaa niveliä ja jänteitä ja harjoittelun myötä vaikutus kehosi ulkonäköön on positiivinen. Skikeillä voit mennä helposti myös maastoon, esim. hiekkapoluille tai -teille. Lisäksi Skiken jarrumekanismin ansioista pysähtyminen on helppoa ja turvallista. Skikeissä voit käyttää omaa kenkää esim. lenkkikenkää tai vaelluskenkää.

Ennenkaikkea skikkaaminen on todella hauskaa!

- Skikkaaminen harjoittaa koko vartaloa. Skikkaaminen on harjoittelumuotona nilkoille ystävällisempi kuin kävely tai luistelu.
- Skikkaaminen on aerobista harjoittelua. Se auttaa sinua painonhallinnassa. Skikkaaminen vahvistaa lihaksia ja luuston rakennetta.
- Skikatessa käytät yli 90% vartalosi lihaksista ilman yksittäisen lihasryhmän ylikuormitusta.

Skikkaamisen keksi itävaltalainen Otto Eder ja keksinnöstä on tulossa jatkuvasti suositumpi, maailmanlaajuisesti. Skike-sana on yhdistelmä sanoista skate (luistelu) ja bike (pyöräily). Skikkaaminen on mahdollista myös maastopyörien reiteillä, niin ylä- kuin alamäkeenkin.