Ongelmatilanteiden ratkaisuja pitoteipin kanssa


Korjaus ja huolto, Maastohiihto by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 19.11.2020

Pitoteippi jäätyy tai siihen tarttuu uusi lumi kiinni

1. Pitoteippiä on liian pitkälti tai se on väärässä kohdassa pitopesään nähden. Tarkista suksen jäykkyys ja sen asennuspaikka.
2. Uuden lumen tarttumisen pitoteippiin voi estää levittämällä kylmän teipin pintaan ohuen kerroksen pakkaskelin pitovoidetta, esim. Start Universal- tervapitovoidetta.

Pitoteippi ei tartu pohjaan tai kuluu nopeasti

1. Asennus on tehty liian kylmään sukseen. Uusi asennus sisätiloissa n.+20C. Varmista, että sukset ja teippi ovat huoneenlämpöisiä.
2. Voiteenpoistoaine ei ole ehtinyt haihtua ennen asennusta tai olet käyttänyt muuta kuin Start voiteenpoistoainetta. Eräät voiteenpoistoaineet voivat jättää pohjan rasvaiseksi ja siksi pitoteippi ei tartu pohjaan kiinni.
3. Suksen pohja on likainen tai huonosti karhennettu. Uusi pohjan puhdistus ja karhennus. Varmista, että käytät vain Start Grip Cleaneriä tai Start voiteenpoistoainetta ja että pohja on kuivunut hyvin puhdistuksen jälkeen. Mikäli käytät muuta kuin rasiassa olevaa hiomapaperia niin varmista, että se on tarkoitettu muovia ja lasikuitua varten. Karheus 100 !

Pitoteippi irtoaa pitoalueen etuosassa

1. Pitoteippiä on liian pitkälti. Poista pitoteippiä edestä 1-2cm Start XC-voiteenpoistosiklillä ja puhdista alue voiteenpoistoaineella. Anna voiteenpoistoaineen haihtua ja lisää luistovoidetta puhdistetulle alueelle.
2. Pitoteipin päätä ei ole painettu kunnolla pohjaan kiinni. Lämmitä pitoteippiä esim. kuumailmapuhaltimella ja paina teippi kiinni.

Suksi ei pidä

1. Pitoteippiä on liian lyhyelti. Lisää pitoteippiä 1-2cm kerrallaan molempiin päihin kunnes suksi pitää. Muista puhdistaa ja karhentaa pohja hyvin ennen lisäystä.
2. Sukset ovat liian jäykät. Lisää toinen kerros pitoteippiä (10-15cm) keskelle pitoaluetta.

Suksi ei luista

1. Pitoteippiä on liian pitkälti. Poista pitoteippiä etuosasta 1-2cm kerrallaan Start XC- voiteenpoistosiklillä ja puhdista alue Start-voiteenpoistoaineella. Anna voiteenpoistoaineen haihtua ja lisää luistovoidetta puhdistetulle alueelle.
2. Sukset ovat liian löysät. Lyhennä pitoteippiä reilusti. Start pitoteippi pitää jopa 20 cm pituudella.

Pitoteipissä on roskia

Uuteen pitoteippipintaan tarttuu roskia mikäli suksia ei jäähdytetä käyttölämpötilaan ennen hiihtämistä. Poista roskat varovasti terävällä esineellä ja tasoita pinta korkilla. Roskat irtoavat myös hiihtämällä karkealla ja jäisellä lumella.

Pitoteippi on irronnut paikoittain

Lisää irronneeseen kohtaan pätkä pitoteippiä ja paina se huolellisesti kiinni rasian sivulla. Tee korjaus sisätiloissa lämpimään sukseen.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Fjällräven telttojen saumat

Saamme aina silloin tällöin kysymyksiä ja reklamaatioitakin koskien Fjällräven telttojen (vuotavia) saumoja sekä korjaussarjan silikoniliimaa.  Fjällräven käyttää teltoissaan puuvillakehrättyä polyesterilankaa, joka laajenee kastuessaan, tehden saumoista vedenpitävät. Lan...

Leijan korjaus - video opas

Leijan korjaaminen DIY-keinoin on yllättävän helppoa, kunhan ensin perehtyy hieman korjausvideoihin. Tutustu myös erittäin laajaan korjaustarvikevalikoimaamme. Valikoimastamme löytyy laaja kattaus erilaisia tarvikkeita leijan itsekorjaukseen kokonaisista korjaussarjoista teippeih...

TOP-10 talviaktiviteetit

Ideoita talviharrastamiseen Varuste.netin tapaan. Mitä tehdä talvella? Kaikkeen mielenkiintoiseen ei yksi artikkeli riitäkään, mutta kymmenen hauskinta tekemistä saatiin rääpäistyä aikaiseksi. Talviharrastuksia TOP-10, olkaa hyvät.