Ohjeet ja säännöt

§ Kalakuvakilpailu on käynnissä 6.3.-31.10.2015

§ Vain kilpailuajan puitteissa saadut ja kuvatut kalat voivat osallistua kilpailuun (ei mitään toissakesän kalakuvia, kiitos)

§ Kilpailuun voi osallistua Facebookissa käyttäen alla esitettyä linkkiä tai Instagramia käyttäen aihetunnisteella #paraskala
laittakaa toki myös niin, että kans näkyy meillä kaikilla muillakin: #varustenet #olympussuomi #visionflyfishing #visioninflyfishing jotta kaikki varmasti löytävät hienot kuvanne!

§ Jos osallistut kuvallasi "suurin kala" -sarjoihin, kuvassa tulee olla esillä mittanauha tai vastaava todennus kalan mitoista.

§ Tuemme C&R -kalastusta. Jos saaliisi pääsee jatkamaan hyvinvoivana elämäänsä, saa kilpailuun osallistuva kuva / video tuplapisteet.

§ Kuvien ja videoiden käyttöoikeudet: Olympus Suomi, Vision tai Varuste.net ei tule irroittamaan kuvianne omiin käyttötarkoituksiinsa, vaan niitä voidaan esittää ainoastaan sosiaalisessa mediassa valokuvaajan nimi mainiten. Jos erinomainen kuvanne sopisi johonkin em. yritysten käyttötarkoituksiin muuhun asiayhteyteen, sovitaan siitä kuvaajan kanssa aina erikseen.

§ Äänestys: Kuvien suosio mitataan osin äänestyksellä, eli jos tykkää kuvasta/ videosta, niin tykkäys lasketaan yhdeksi ääneksi. Tykkäys -äänestyksen lisäksi loppuarvosteluun vaikuttaa asiantuntijaraati.

§ Voittaminen: Kunkin sarjan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti marraskuun 2015 aikana, voittajien nimet julkaistaan myös kilpailun Facebook -sivulla ja tällä kilapilusivustolla. Kunkin sarjan voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti marraskuun 2015 aikana.

PISIN KALA/ MITTAAMINEN

• Kalat mitataan mitan / mittanauhan päällä.
• Kalan pää tulee olla mitan etureunassa, nollatasolla ja kala suorassa, kyljellään mittanauhan päällä. Vain tasasentit lasketaan, esim. 60,2cm = 60cm, 60,9cm = 60cm (pyöristys aina tasasenttiin alaspäin).
• Pituus mitataan kalan yhteenpuristetun leuan kärjestä yhteenpuristetun pyrstöevän kärkeen. Mittanauha on vapaavalintainen ja mittakuvassa kalan tulee näkyä kuvassakokonaan ja mitan lukema tulee olla selvästi luettavissa kuvasta.
• Kalasta saa pitää kiinnisen ollessa mittalaudalla.
• Kameran/puhelimen aikaleima (aika + päivämäärä) on oltava oikea, jotta pyyntiajankohta voidaanvarmistaa kuvan tiedoista.
• Kalat, joiden tarkkaapituutta ei voida varmistaa epäselvän kuvan takia hylätään
• Kilpailun tuomaristolla on oikeus hylätä tai hyväksyä kuva / mittaus.

OSALLISTUMINEN

Kaikki kilpailuun osallistuvat kuvat ja videot tulee olla digitaalisessa muodossa. Jos kilpailija lähettää paperikuvia tms. mikrofilmejä konttoreillemme, niin emme vastaa siitä, että em. kuvat ovat mukana kilpailussa/ emme vastaa kuvien/ filmien palauttamisesta kuvaajalle.

Osallistuminen on helppoa - tässä vaihtoehtoja:
1) Lataa kilpailukuvasi tai -videosi Feisbuukkiin #paraskala -kilpailun sivuille:
#Paraskala -kilpailusivusto Varuste.netin FB -sivustolla

2) Julkaise kuvasi Instagramissa aihetunnisteella (ns. hashtag!)

#paraskala

laittakaa ilman muuta myös: #varustenet #olympussuomi #visionflyfishing #visioninflyfishing

3) Video: Voit ladata videosi vaikka Youtubeen tai Vimeoon tms ja linkittää videon FB -sivuillemme.

SARJAT:

1) Pisin taimen (huom: alamitta taimenelle 60 cm)
2) Pisin hauki
3) Paras kala/ kalastuskuva (voittaja valitaan äänestämällä tykkäyksin + asiantuntijaraadilla)
4) Paras kala/ kalastusvideo (voittaja valitaan äänestämällä tykkäyksin + asiantuntijaraadilla)

PALKINNOT

• Olympus TG-3 -kamera (2 kpl)
• Vision -Haukisetti (1 kpl)
• Vision -Meritaimensetti (1 kpl)
(setit sisältävät vavan, kelan ja siiman)

MUUTA

• Kaikki kalastajat kalastavat ja kuvaavat omalla vastuullaan
• Muistakaa hyvät ihmiset kalastusluvat!
• Viisaasti vesillä ja rantoja kunnioittavaa käytöstä odotetaan