Lajit » Kiipeily » Jääruuvit »

Jääruuvi & sulkurengas leijahiihtoon


Hinta

Määrä
pakkaus(ta)Black Diamond Express Ice Screw

Koko
10 cm
10 cm
13 cm
13 cm
16 cm
16 cm
19 cm
19 cm
22 cm
22 cm
Mammut Crag Key Lock Bent Gate

Väri
Phantom
Phantom
Ultramarine
Ultramarine


Arvostelut
Yleisarvosana ()

Tuotteen kuvaus
Mainio jääruuvi-sulkkari-yhdistelmä leijahiihtoon. Jääruuvin pituus kannattaa valita jään rakenteen ja paksuuden mukaan. Toisaalta kannattaa myös funtsia kuinka pitkää jääruuvia haluaa kantaa mukanaan. Yleensä noin 13-16 cm on sopiva jääruuvin mitta leijan ankkuroimiseen. Kiinnitä sulkurengas jääruuviin, niin saat helposti klipattua chickenloopin sulkurenkaaseen. Avoimella patjaleijalla ajeltaessa ja taukoiltaessa myös poikittain kulkeva jarrunaru kannattaa klipata sulkkariin. Jääruuvilla leijan voi ankkuroida jäälle, kun pitää välillä taukoa. Tässä tapauksessa leijaa ei kuitenkaan kannata jättää hieromaan lunta tai jäätä alatuuleen, vaan käydä kääntämässä leija ja laittaa vaikka hieman lunta päälle.

Black Diamond Express Ice Screw:
Express jääruuvi on todella nopeasti asennettavissa hankalissakin paikoissa. Ruuvissa on taitettava kampi joka helpottaa ruuvaamista. Ruuvia on viittä eri pituutta ja ruuvit ovat värikoodattuja. Hyvä purevuus jäähän ja helppo ruuvattavuus. Tuote CE-hyväksytty ja patentoitu.

Paino:

10cm: 121g
13cm: 138g
16cm: 146g
19cm: 159g
22cm: 175g

Vahvuus: 10kN
Mammut Crag Key Lock Bent Gate:

Helppokäyttöinen karabiini tyylikkäissä väreissä. Käyrä solidi portti.

Murtolujuus portti kiinni: 24kN
Murtolujuus poikittain: 8kN
Murtolujuus portti auki: 8kNOstamalla tämän tuotepaketin säästät 7.10 $ verrattuna siihen, jos ostaisit tuotteet yksitellen.

Kommentit
Joni P. kirjoitti 20.3.2020:
Ruuvi porautuu näppärästi ja chicken looppi on heppo napsauttaa sulkurenkaaseen. Syvemmän lumen aikaan kuitenkin huomasin että on mukavampi jos hommaa vielä toisen sulkurenkaan ja tubular slingin niin sillä saa ruuvin monikäyttöisemmäksi esim siten että pumppisleijan saa kiinni tonttiin etunaruista huoletta. Höttöjään aikaan pidempi jääruuvi voisi olla jees. Jos on pelkkää teräsjäätä niin toimii varsin hyvin.
Lisää kommentti