Lajit‪» Ulkoilu‪» Kirjat‪» Kalastuskirjat‪»

Suomen kalat

Suomen kalat

Suomen kalat
Suomen kalat

Hinta


Määrä
kpl


Voit tilata tätä tuotetta korkeintaan varastossa olevan määrän.

Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa heti0 kpl


Saatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Tuotteen kuvaus

Suomen kalat opettaa tunnistamaan kaikki vesistöjemme 71 vakituista kalalajia sekä satunnaiset vierailijat. Tietoa havainnollistavat Sakke Yrjölän upeat, yksityiskohtaiset piirrokset, mielenkiintoiset valokuvat, levinneisyyskartat, tuntomerkkipiirrokset ja kalan mitat.


Kirja kertoo, kuinka maamme kalalajisto on aikojen saatossa muotoutunut, millaisissa elinympäristöissä eri lajit viihtyvät ja miten ne risteytyvät keskenään. Kalat on ryhmitelty sukulaisuuden mukaan alkukantaisista nahkiaiskaloista värikkäisiin simppuihin. Kaloista kerrotaan tuntomerkit, elintavat, ravinto, lisääntymiskäyttäytyminen ja kasvu. Kirjan neuvoilla samannäköiset lajit eivät sekoitu toisiinsa.


Kaikki Suomen lajit ovat syötäviä. Silti moni herkullinen kala jää hyödyntämättä keittiössä. Kun mökkiverkosta löytyy ruutana, pasuri, toutain tai vimpa, kirja neuvoo, kannattaako siitä tehdä keitto, kalapullia vai graavi- tai savukalaa.


Suomen kalat kuuluu jokaisen kalastajan, mökkiläisen, ruoanlaittajan ja luonnonystävän kirjahyllyyn.



Nimi: Suomen kalat

Kirjailijat: Yrjölä Sakke , Lehtonen Hannu, Nyberg Kari

ISBN: 978-952-240-278-3

Tuotantovuosi: 2015

Sivumäärä: 272

Kirjastoluokka: 58.14/67.62

Saatavuus: Ovh 42 €, ilmestynyt.

Sidosasu: Sid.




Kirjasta sanottua:

”Suomen kalat on oivallinen ja näyttävä kirja kalastajien ja luonnosta kiinnostuneiden kotikirjastoon.”

-Veijo Miettinen, Savon Sanomat 27.4.2015


”Uusi Suomen kalat on asiallisuutensa lisäksi kaunis. Voi olla, että uusi klassikko on syntynyt. ***** ”

-Jouni Tikkanen, Suomen Luonto 4/2015


”Tämä kirja sopii ehdottomasti kalamiehille ja mökkiläisille, mutta myös niille, joita luonto ylipäätään kiinnostaa ja niille, joille maistuu hyvä kalaruoka. Lahjakirjana verraton. Sakke Yrjölän lajikuvitus on poikkeuksellinen: selkeitä piirroskuvia, jotka lähentelevät valokuvan tarkkuutta. Koska teos on isokokoinen, se sopii hyvin myös lasten kanssa katseltavaksi kirjaksi.”

-Ann-Mari Rannikko, Turun Sanomat 1.5.2015


”Kaikista kaloista löytyy seikkaperäinen ja havainnollistava väripiirros, joista on suurta apua vaativiinkin lajitunnistuksiin. Upean tarkat piirrokset ovat Sakke Yrjölän käsialaa. Kunkin kuulakärki-akvarellikuvan piirtäminen on vienyt yhdestä jopa viiteen päivään, joten urakka on ollut mittava. (…) Kaikki tieto on pakattu sopivan tiiviiksi, lukijaystävälliseksi paketiksi, jota havainnollistetaan runsain valokuvin.”

-Petteri Hautamaa, Erä 5/2015


”Tämä kirja kannattaa hankkia mökin kirjahyllyyn.”

-Seura 19/2015


”Kalojen lajikuvissa näkyy taiteilijan käden jälki, mutta ne kuvaavat itse kaloja havainnollisesti. Lajien lähtökuviin on sitten liitetty annos enemmän eloa ja liikettä ja saatu näin mukavaa kirjoa taittoon. (…) Hanu Lehtosen kalalajikohtaiset tekstit ovat napakoita ja ne on jäsennetty selkeästi väliotsikoin. Lukija löytää etsimänsä helposti. Tämä on nykypäivää. Ilahduttavasti tekstiin on saatu sisällytettyä myös pikkutarinoita, jotka ryydittävät perustietoa.”

-Jussi Soikkanen, Metsästys ja Kalastus 5/2015


”Kaunis tietojärkäle kaloista. (…) Järjestelmällisen ja yhdenmukaisen lajiesittelyn ansiosta kalalajeja voi helposti verrata toisiinsa.”

-Pertti Koskimies, Opettaja 13/2015


”Teos on visuaalisesti näyttävä ja Sakke Yrjölän yksityiskohtaiset piirrokset havainnollisia.”

-PL, Retki 4/2105


Kommentit
Lisää kommentti