Lajit‪» Vaellus‪» Rinkat, reput, kassit‪» Rinkat‪» Putkirunkoiset‪»

Savotta LJK Modulaaririnkka

Savotta LJK Modulaaririnkka

Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka
Savotta LJK Modulaaririnkka

Hinta
559,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplMyymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa0 kpl

Tilauskoodi
0104110
Viivakoodi
6419134104128

Voit tilata tätä tuotetta korkeintaan varastossa olevan määrän.
Saatavuus
Tuote ei ole myynnissä tällä hetkellä.

Varastotilanne ja saapuvat


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus
Vuonna 2008 puolustusvoimille suunniteltu uusi erikois- ja tiedustelujoukkojen modulaarinen, raskaan sarjan putkirinkka. Modulaari LJK suunniteltiin täyttämään puolustusvoimien tarve modernille sotilasrinkalle. Ominaisuudet ja yksityiskohdat ovat mietitty 2000-luvun tarpeiden mukaan unohtamatta kestävyyttä ja luotettavuutta äärimmäisen raskaassa sotilaskäytössä. Rinkka on mahdollista muokata omien tarpeiden mukaan erillisillä taskuilla ja lukuisilla kiinnityspisteillä.

Vanhasta LJK rinkasta ei ole nimen, putkirunkomallin ja pomminvarman rakenteen lisäksi paljoa jäljellä. Koko rinkan lokerointi ja rakenne on mietitty alusta alkaen uusiksi. Lopputulos on entistä käytännöllisempi ja huomattavasti monipuolisempi. LJK Modulaari on myös Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen käytössä todettu toimivaksi ja luotettavaksi kantolaitteeksi.

Perinteinen putkirinkka on parhaimmillaan raskaiden kantamuksien kanssa, mutta soveltuu aivan yhtä hyvin kevyemmillekin retkille. Ulkoisen putkirangan ansiosta ilma pääsee kiertämään itse reppupussin ja kantajan selän välissä vähentäen lämpökuormaa huomattavasti. Vaikka anatomiset rinkat ovat valloittaneet aluetta rinkkamarkkinoilla, on yhä tilanteita joissa ei vielä ole putkirinkan voittanutta.

Rinkan lokerointi
Reppupussin ylälokero (mitat noin 50 x 35 x 25 cm) suljetaan narulla kiristettävällä suuaukolla, jonka tiiviys varmistetaan ylipakkaamisenkin mahdollistavalla vedenpitävällä suojakauluksella. Suuaukko peitetään ensin pistosolkisella varmistus- ja kiristyshihnalla, jonka jälkeen se peitetään reilun kokoisella läpällä, joka suljetaan pistosolkihihnoilla. Hihnojen pituus on riittävä jos läpän alla haluaa kantaa esim. makuupussia tai -alustaa. Hihnojen omien solkien lisäksi läpän alta löytyvät metalliset varasoljet, pahimman varalle. Reppupussin ylä- ja alalokerot erottaa toisistaan avattava välipohja, eli koko reppupussista saa halutessaan yhden ison lokeron.

Ylälokeron sisällä on verkkokankainen pussi pientavaroille. Pussiin saa myös leveän juomarakon, jonka letkulle löytyy ulostulopaikat rinkan molemmasta yläkulmasta.

Reppupussin alalokero (mitat noin 35 x 35 x 25 cm) suljetaan kaksisuuntaisella vetoketjulla, jonka kiinnitys varmistetaan kahdella pistosoljella. Pistosoljet kannattaa aina sulkea, sillä ne ottavat itseensä osan vetoketjuihin kohdistuvasta painosta ja rasituksesta.

Sivutaskut (mitat noin 30 x 17 x 11 cm) aukeavat yläpuolelta pitkillä vetoketjuilla. Sivutaskut ovat irralliset ja kiinnitettävissä tarvittavalle korkeudelle sivuilla tai rinkan takapuolelle. Halutessaan ne voi myös jättää kokonaan pois. Taskut kiinnittyvät rinkkaan armeijavarusteissa käytettävällä MOLLE-hihnastolla. Se on erittäin, helppo kestävä ja luotettava kiinnitysmenetelmä.

Muut kiinnityspisteet
Päälokeron läpän päällä ja sisäpuolella on runsas määrä kiinnitysrenkaita. Näiden avulla läpän alle tai päälle saa tukevasti sidottua irtohihnoja käyttämällä isojakin kuormia (kuten rakkaan Sissiteltan). Läpän sisäpuolen renkaat ovat omiaan makuualustan kiinnitykselle. Varsinkin armeijan mallin telttapatja kiinnittyy näihin kuminauhoistaan erittäin kätevästi.

Rinkan sivuilta ja selkäpuolelta löytyy useita nauhalenkkejä joihin on mahdollista sitoa irtohihnoilla monenlaista lisätarviketta. Rinkan mukana tulee neljä kaksiosaista pistosolkihihnaa, joita voi vapaasti siirtää rinkan kiinnityspisteiden välillä. Vakiona näitä käytetään tukevoittamaan sivutaskujen kiinnitystä.

Läpän päällä, reppupussin sivuilla, selkäpuolella, pohjassa ja alalokeron sisäpuolella on runsaasti MOLLE-nauhakujastoa lisätaskujen kiinnitykseen. Nauhakujastoon voi myös helposti sitoa tarvikkeita irtohihnoja käyttämällä.

Reppupussin alakulmissa on avoimet lokerot pitkien tarvikkeiden, esim. kirveen varren, varmistamiseksi rinkan kylkeen kiinnittäessä.

Olkaviilekkeiden alakulmista löytyy renkaat, jotka toimivat kiinnityspisteenä pientavaroille kuten vesipulloille.

Kanto
Kantojärjestelmän runkona toimii vahva alumiiniputkirakenteinen LJK-mallin ranka. Toisin kuin siviilirinkoissa ei tässä ole yläkaarta, tämä siksi, että kaari tulee helposti pään tielle kun joudutaan liikkumaan vaikeassa maastossa. Lisäksi rankaa on vahvistettu lisätyillä tukikappaleilla. Olkaviilekkeet ja lantiovyö ovat jämäkästi pehmustetut ja anatomisesti muotoiltu. Alaselkää tukee lisäksi erillinen paksu pehmustetyyny. Lantiovyön solki on molemmasta suunnasta kiristettävä erikoismuovisolki, joka aukeaa painamalla keskeltä. Lisämukavuutta ja -tukevuutta kantoon tuo pistosoljella varustettu rintaremmi.

Rinkan portaattomasti pituus- ja leveyssuunnassa säädettävä liivikanto ja lantiovyö ovat mahdollista säätää sopiviksi kaikenpituisille ja -kokoisille käyttäjille. Olkaviilekkeiden painopistettä pystyy säätämään jopa kävellessä löysäämällä ja kiristämällä rangan yläreunaan kiinnittyviä hihnoja. Rinkan itsensä painopistettä hartioiden ja lantion välillä säädetään löysäämällä ja kiristämällä olkaviilekkeitä ja lantiovyötä. Tarkempaa tietoa ja kuvitetut ohjeet liivikannon säätämiseen ja käyttöön löytyy TÄÄLTÄ

Tekniset tiedot
Ulkomitat: korkeus 80 cm, leveys 60 cm, syvyys 30 cm.
Kokonaistilavuus: noin 80 l.
Paino: noin 3,90 kg.
Materiaalit: 1000D Cordura, polyesterinauha, Delrin erikoismuovisoljet ja Kroko vetoketjut.
Ranka: DUR-alumiini.
Väri: oliivinvihreä.

Takuu
Tuotteella on kymmenen vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu.

Avainlipputuote, valmistettu Suomessa

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 800 x 450 x 200 mm.


Sukupuoli
Miehet, Naiset


Paino
1,836 kg(Sisältää mahdollisen myyntipakkauksen painon)


Tilavuus
80 litraa


Takuu
120 kk


Valmistusmaa
Suomi


Kommentit
Jörg H. vahvistettu ostaja, 20.8.2019
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Repun paino on 4,3 kg, tekniset tiedot osoittavat 3.9.
Bruno L. vahvistettu ostaja, 12.8.2019
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Erittäin tukeva laukku, jolla on erinomainen viimeistely. Sen modulaarinen henki on arvostettavissa niille, jotka haluavat mukauttaa taskujen sijainnit pehmeiden koukkujen ansiosta. Alumiinirunko tarjoaa hyvän vakauden, kun kaikki hihnat on säädetty. Erittäin ei-aineellinen niille, jotka haluavat säilyttää varusteet koko elämän.
Tommi L. vahvistettu ostaja, 6.8.2019
Yleisarvosana
Erinomainen kantolaite, kun tavaraa on otettava reilusti mukaan. Tällä rinkalla onnistuu useamman viikon vaellus kevyesti.
Aku M. vahvistettu ostaja, 25.6.2019
Yleisarvosana
Parasta mitä rahalla saa, tätä rinkkaa ei käytöllä pysty rikkomaan.
Shane W. vahvistettu ostaja, 30.4.2019
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
erittäin tyytyväinen tämän pakkauksen laatuun ja muotoiluun. Olen innoissani ladatessani sen ja asettamalla siihen muutaman mailin nähdäksesi kuinka se maksaa työolosuhteissa, mutta näkemieni perusteella luotan siihen, että tämä on loistava pakkaus tulevina vuosina
Martin S. vahvistettu ostaja, 28.2.2019
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Pidän todella tästä repusta
Anders F. vahvistettu ostaja, 25.12.2018
Yleisarvosana
Ostin uudemman LJK Modulaaririnkan vanhan tilalle, josta en silti raaskinutkaan luopua. Vanhassa LJK rinkka on palvellut hyvin ja palvele edelleen, sivutaskut on tehty niin, että niiden taakse saa sujaututettua saa sujautettua vaikkapa Rosellin retkipiilu pitkällä varrella, joka on ainakin minun käyttööni ehdottomasti paras retkikirves, ja toisen taskun taakse vaikkapa erinomaiseksi osoittautunut Gerber Freescape Camp Saw. Toinen arvostamani asia vanhassa LJK:ssa on alalokeron päälle ommeltu kookas tasku johon mahtui mm retkikeitin ja kattila/kahvipannu yhdistelmä. Ei ollut vaara että esim. polttoainepullo pilaisi ruuat. Ainoa miinus oli että alalokero oli hankala käyttää. Kestävyys oli tässä tapauksessa asetettu käyttömukavuuden edelle. Mutta nyt olikin kysymys uudesta Modularista. Erinomainen rinkka. Jäin kuitenkin kaipaamaan sitä isoa taskua johon sopisi keitin ja astiat. Eikä Savotalta löytynyt riittävän isoa taskua johon keitinsettini olisi mahtunut suosiolla. Jouduin turvautumaan toisen valmistajan tekemään pikkureppuun jota sain kiinnitettyä rinkan alaosan läppään, mikä taas hankaloittaa hieman käyttöä. Eli ison etuläpän hyöty meni tässä tapauksessa hukkaan. Tässä rinkassa jouduin varmistamaan Retkipiilun kiinnityksen remmeillä. Suurin etu tässä uudessa rinkassa on muunneltavuus. ja tiedän pystyväni muokkamaan sitä juuri haluamallani tavalla. Varmaan paras modulaaririnkka ikinä, niin käyttöominaisuksiltaan kuin laadultaan. Jäin kuitenkin kaipaamaan ne vanhat metalliset narulukot!
Horst S. vahvistettu ostaja, 20.9.2018
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Erittäin hyvä, pitkäikäinen tuote.
Daniel A. vahvistettu ostaja, 14.9.2018
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Viimeinen reppu, jonka minun on koskaan ostettava. Tämä kestää eliniän
Holger E. vahvistettu ostaja, 20.1.2018
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Minulle (198cm, 95kg) tämä on täydellinen reppu. Ei vaatimusta kuljettaa 30 kg vaikeissakin nousuissa. Siinä on tarpeeksi tilaa isolle talvi-makuupussille. Kaikki on erittäin vahvaa ja tehty pitkään käyttöön. Tämä on viimeinkin minun "viimeinen" reppuni.
Näytä kaikki (17) Lisää kommentti

Tuotemerkki


Blogi

Varustelista retkelle

Esimerkkilista, josta voi helposti tarkastella mitä kaikkea voi / kannattaa ottaa retkelle mukaan. Varusteiden määrä riippuu kovasti, että minkä pituista retkeä ollaan suunnittelemassa ja millaisiin olosuhteisiin, mutta laatimamme lista on sen verran kattava, että voit arvioida o...


Rinkan valintaopas

Hyvä rinkka istuu hyvin käyttäjän selkään sekä vastaa ominaisuuksiltaan sille suunniteltua käyttötarkoitusta. Rinkkoja on monenlaisia moninaisine säätöominaisuuksineen ja hyvä niin: rinkan kuluttajia on moneen junaan ja nämä junailijat tekevät vapaa-ajallaan mitä erilaisempia ...