Lajit‪» Suppailu‪» SUP-laudat‪»

Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti

Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti

Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti
Saimaa SUP Star 14.0 lautapaketti

Kampanjahinta
849,92 + toimituskulut
Tarjouksen päättymiseen
Normaalihinta 999,90 €
Sis. alv 24 %


Määrä
kpl


Toimitusaika arviolta 14 - 30 vrk.
Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa0 kpl

Saatavuus
Arviolta 14 - 30 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Tuotteen kuvaus
Suomessa suunniteltu ja tuotekehitetty Saimaa SUP Star 14.0 (427x71x15 cm / 14” x 28” x 6”, 350 L, 11,7 kg) on markkinoiden nopeimpia, ellei peräti nopein ilmatäytteinen touring sup-lauta. Star syntyi ajatuksesta tehdä huippunopea ja suuntavakaa sup-lauta, mikä on kuitenkin riittävän vakaa maisemien ihailuun. Tuloksena on lauta uniikeilla ominaisuuksilla, joiden ansiosta harjaantunut meloja voi päästä jopa 9 km/h keskinopeuksiin ja yli 10 km/h huippuihin. Myös suuntavakaudessa on onnistuttu, joten hieman heikommallakin melontatekniikalla voi ottaa keskimäärin 12 vetoa per puoli ennen melontapuolen vaihtoa. Harjaantunut meloja pääsee toki suurempiin vetomääriin per puoli. Hulppeasta suorituskyvystään huolimatta Saimaa SUP Star ei kuitenkaan missään nimessä ole liian vaikea aloittelijallekaan, jota kiinnostaa pitkät matkat, retkeily tai kova vauhti.

Edullisesta hinnasta huolimatta Saimaa SUP Starin ominaisuuksista ei todellakaan ole tingitty, vaan koko pajatso on tyhjennetty! Lauta sisältää kaikki huolella yhteensovitetut tekniset ominaisuudet, mitä lippulaivamallissa voi olla. Laudan ytimenä on huippulaadukas koneellisesti kudottu Machine Weave Fusion dropstitch, joka tekee laudasta jäykän ja kevyen. Machine Weave Fusion Dropstitch säästää painoa jopa 2 kg ja kestää 25 psi paineen leikiten, joten lauta on jo todella jäykkä. Starissa ei kuitenkaan ole tyydytty tähän, vaan jäykkyyttä on vielä lisätty läpi kannen ja pohjan pituussuunnan kulkevilla 23 cm leveillä hiilikuitujäykkääjillä. Tuloksena on huippujäykkä lauta, joka kulkee isommankin painon alla ja aallokossa minimaalisella notkumisella, jolloin energia säästyy eteenpäin menemiseen eikä rungon elämiseen.

Jäykkyyden ohella suuntavakaus on tärkeää pidemmän matkan melonnassa ja suurempaa keskinopeutta haettaessa, koska jokaisen melanpuolen vaihdon aikana laudan vauhti ennättää hiipumaan ja vauhdin kerääminen vie energiaa/voimia. Suuntavakautta voi mitata sillä, kuinka monta melan vetoa voi ottaa per puoli ennen kuin lauta alkaa kääntymään pois suunnastaan. Starissa suuntavakautta on haettu maksimoimalla vesilinja pitämällä rocker (laudan pohjan kaarevuus perästä keulaan) olemattomana, jolloin lähes koko pitkä vesilinja (427 cm) saadaan hyötykäyttöön ja tuottamaan suuntavakautta. Starissa ei ole tyydytty suuntavakaudessa pelkästään pitkään vesilinjaan, vaan laudassa on myös 34 cm pitkä ja 0,8 cm syvä etuevä keulassa. Tällä yhdistelmällä 12 vetoa per puoli onnistuu helposti.

Näillä ominaisuuksilla lauta on jäykkä, nopea ja suuntavakaa - mitä vielä voi siis vaatia? Tietenkin lisänopeutta, jolla muut laudat jäävät katselemaan kun Star katoaa horisonttiin! Stariin on kehitetty laudan perään uniikit murtajat, jotka minimoivat peräpyörteen ja laudan syväyksen aiheuttaman vedestä irtaantumiseen tarvittavan energian. Näin virtausvastus pienenee jopa 10-15 % tavallisiin lautoihin verrattuna. Suomessa tuotekehitetyt ja testatut murtajat alkavat toimimaan 6 km/h ja sitä kovemmissa nopeuksissa antaen sitä paremman avustuksen mitä kovempaa melotaan. Harjaantunut meloja pystyy pääsemään 9 km/h keskinopeuteen kovilla sykkeillä, huippunopeuksien ollessa yli 10 km/h! Jokaiseen lautaan on käsin istutettu peräpyörteen murtajat, jotka ei hidasta melontaa pienemmissäkään vauhdeissa. Star on täysin kilpailukykyinen kapeaperäisten ja kiikkerien kisalautojen kanssa, kuitenkin niin, että Star on kokemattomallekin melojalle riittävän vakaa ja helppo, jolloin maisemia voi jäädä ihailemaan pelkäämättä laudalta putoamista.

Tässäkö kaikki? Ei suinkaan, sillä laudan vertaansa vailla olevat ominaisuudet on kruunattu vielä koneellisesti muovihitsatuilla saumoilla, jotka takaavat maksimaalisen ilmatiiviyden. Laudan keula on varustettu kovamuovisella terävällä kärjellä, joka rikkoo aallon minimaalisella vastuksella. Retkeilijöille on lisätty reilut kansikuminauhat laudan keulaan ja perään, joten isommatkin retkeilyvarusteet kulkevat laudan mukana helposti. Keskikantokahvassa on myös kätevä melanpidike taukoja varten. Kisailijoille ja kikkailijoille laudassa on korotettu EVA-pehmuste (kicktail) laudan peräosassa, joka mahdollistaa nopeimmat ja näyttävimmät pivot-käännökset siirtämällä painoa taakse ja nostamalla laudan keulaa ylös. Takakansikuminauhat on helppo irroittaa pikalukituksen ansiosta silloin kun kicktailille on enemmän käyttöä. Laudan suositeltu maksimikantavuus 140kg.

Lautapaketin varusteet ovat myös huippuluokkaa: huippukevyt (650g) täyshiilikuitumela, jolla saa erinomaisen otteen vedestä, kolmitoiminen pumppu, millä täytät laudan nopeasti ja kevyesti sekä työkaluvapaa 25cm syvä touring evä, karkuremmi, reppu ja korjaussarja.

Monella suppailijalla on jo lisävarusteita omasta takaa, joten lautaa on saatavilla myös pelkkänä lauta + reppu + evä + korjaussarja yhdistelmällä edullisempaan hintaan.

Saimaa SUP Star 14.0 tyhjää todellakin koko pajatson – jos etsit huippuominaisuuksilla varustettua sup-lautaa/pakettia järkihinnalla kuntoiluun, retkeilyyn tai kisailuun valitse Saimaa SUP Star 14.0.

Sisältö ja tekniset tiedot
 • UV-suojattu Machine Weave Fusion Dropstitch PVC
 • Koneellisesti muovihitsatut saumat
 • 23cm leveät hiilikuitujäykkääjät kannessa ja pohjassa
 • 34cm pitkä etuevä
 • Murtajat vedenvastuksen vähentämiseen
 • Kovamuovinen terävä keula
 • Kahdet kansikuminauhat
 • Kicktail
 • 25cm syvä työkaluvapaa keskievä
 • Täyshiilikuituinen mela (665grammaa, max pituus 215cm)
 • Kolmitoiminen huippunopea ja tehokas käsipumppu
 • Karkuremmi
 • Vahva kankainen selkäreppu
 • Paikkaussarja sekä venttiilityökalu
 • Suosittelemme lautaa kuntoilijoille, jotka kaipaavat suppailuun kajakkiretkiltä tuttua vauhtia ja suuntavakautta sekä hyviä tavarankuljetusominaisuuksia retkeilyyn.

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 1000 x 500 x 400 mm.


Kova / Pumpattava
Pumpattava


Käyttötarkoitus
Touring/Retki


Sisältää karkuremmin
Kyllä


Sisältää melan
Kyllä


Paino
9,5 kg
(myyntipakkauksen kanssa 15 kg)


Tilavuus
327 litraa


Kommentit
Lisää kommentti

Tuotemerkki


Saimaa SUP Sun 10.6 & Moon 11.8

Blogi

Laadukkaan ilmatäytteisen SUP-laudan vaatimukset

SUP (Stand Up Paddle -board) on monipuolinen varuste vesilläolosta nauttimiseen. Suppailusta on moneksi: niin retkeilyyn, kuntoiluun, vesiluonnosta nautiskeluun kuin trendikkäästi joogaamiseenkin. Lue vinkit sinulle sopivan SUP -laudan valintaan.


Toiminta-Jorman kesän suppailuseikkailu Helvetinjärveltä: vlog -kooste

To be continued...