Lajit‪» Vaellus‪» Teltat ja majoitteet‪» Telttasaunat‪»

Savotta Hiisi 2

Savotta Hiisi 2

Savotta Hiisi 2
Savotta Hiisi 2
Savotta Hiisi 2
Savotta Hiisi 2
Savotta Hiisi 2
Savotta Hiisi 2
Savotta Hiisi 2

Hinta
349,00 + toimituskulut
Sis. alv 24 %


Määrä
kplTulossa lisää arviolta 30.4.2024
Myymälä (Helsinki)hyllyssä0 kpl
Netistä toimitettavissa0 kpl

Tilauskoodi
140040536
Viivakoodi
6419134200875
Saatavuus
Arviolta 7 - 21 vrk tilauksesta. Arvion luotettavuus on melko hyvä.

Varastotilanne ja saapuvat
Haluan ilmoituksen, kun tuotetta tulee lisää varastoon


Arvostelut
Yleisarvosana ()


Tuotteen kuvaus
Savotta Hikimaja päivittyi ja on nyt Savotta Hiisi 2 -telttasauna.

Hiisi 2 on kahdelle henkilölle suunniteltu saunateltta ulkoilmakäyttöön, helppo siirtää ja pystyttää melkein minne tahansa. Kevyt paino ja kompakti pakkauskoko (noin 165 x 20 x 10 cm) tekevät kuljetuksesta ja säilytyksestä helppoa. Ota Hiisi mukaan rannalle, tunturiin, metsän siimekseen tai takapahille ja nauti lämmittävistä löylyistä missä ikinä oletkaan. Kamiina ja lauteet myydään erikseen.

Huom. Savotta valmistaa tätä tuotetta Suomessa ja Virossa. Tarkan valmistusmaan voi tarkastaa tuotteesta. 
 • Suunniteltu kahdelle henkilölle
 • Helppo pakata, kuljettaa ja pystyttää
 • Yhteensopiva Savotta kamiinan + kiviritilä kanssa
 • Palosuojatut kankaat
 • Sisältää kuljetus- ja säilytyspussin
 • Sisältää neljä kulmakeppiä ja kuusi kiilaa
 • 2 vuoden materiaali- ja valmistusvirhetakuu

Tekniset tiedot
 • Paino: 5,6 kg (sis. kaikki tarvikkeet)
 • Mitat: 170 x 150 x 140/160 cm (L x P x K)
 • Koko pakattuna: 165 x 20 x 10 cm
 • Lattiapinta-ala: 2,55 m²
 • Materiaalit:Kangas: 210D PA (FR), palosuojattu
 • Kulmakepit: alumiini
 • Kiilat: galvanoitu teräs
 • Kuljetuspussi: 600D PES
Sauna on iäti ollut keskeinen ja arvostettu osa suomalaista elämää, syntymän, kuoleman, elämän ja juhlan paikka. Muinaissuomalainen sana ”hiisi” tarkoittaa pyhää uhrimenojen tai voiman paikkaa – täydellinen sukunimi Savotta saunatelttojen tuoteperheelle.

Hiisi 2 on käytännössä päivitetty versio Savotan vanhemmasta Hikimaja-saunateltasta. Perusrakanne on viistokattoinen nelikulmainen laatikko ilman keskisalkoa. Kulmakepit asetaan telttakankaan kulmien ulkopuolella oleviin kujiin, tehden teltan sisäpuolesta siistimmän. Katto ja seinät valmistetaan turvallisuussyistä palosuojatuista kankaista, nämä eivät silti ole tulenkestäviä eli kipinät ja liekit voivat polttaa telttaan reikiä, ole siis varovainen.

Sisälle mahtuu yksi kahden hengen laude jonka päälle kaksi saunojaa, ja kiuaskamiina. Kiuas sijoitetaan ovesta sisälle katsottuna takaseinän ja oikeanpuoleisen matalamman seinän kulmaan. Lauteet sijoitetaan vasemmanpuoleista korkeaa seinää vasten, ikkunan alle. Laudeseinän leveä ikkuna päästää telttaan valoa ja tarjoaa saunojille jonkumoiset uloskurkistelumahdollisuudet. Oviaukko suljetaan vetoketjulla. Päätyseinän yläreunasta roikkuvan nyöri toimii lämpömittarin kiinnityspisteenä, helpottaa lämpötilan seuraamista ja vähentää ylikuumentamisen riskiä.

Telttakangas, kulmakepit, keskisalko ja kiilat pakkautuvat siististi kuljetuspussiinsa. Olkahihnat vapauttavat kantajan kädet kamiinan tai lauteiden kantoon.


OHJEET – LUE ENNEN KÄYTTÖÄ
Suosittelemme Hiisi 2 saunateltan pystytykseen 2-4 henkilöä. Tarvitsen vasaran tai vastaavan työkalun kiilojen maahan iskemiseen. Suosittelemme 100 °C asti mittaavan lämpömittarin käyttöä oikean lämpötilan saavuttamiseksi ja ylikuumentamisen estämiseksi.
 
 • Etsi sopiva noin 3,5 x 3,5 m kokoinen tasainen alusta, huomio vaaratekijät:Kuiva ruoho, aluskasvillisuus, läheiset puut ja oksat (tulipalovaara).
 • Epätasainen maasto (saunoja tai kiuas voi kaatua).
 • Avaa telttapakkaus ja asenna kulmakepit kulmien tunneleihin.
 • Levitä telttakangas kulmakepit asennettuna pystytyspaikoilleen.
 • Pystytä yksi tai kaksi vastakkaista kulmaa kerrallaan:Kiinnitä kiila maahan noin 140/160 cm (seinän korkeus) päähän kulmasta.
 • Kiinnitä kulmanaru kiilaan tukevasti ja pitävästi.
 • Toista kunnes kaikki kulmat ovat pystyssä ja narut kiinni kiiloissa.
 • Tarkasta teltta, korjaa rypyt ja epätasaisuudet kulmakeppejä ja kiiloja siirtämällä ja naruja kiristämällä/löysäämällä.
 • Asenna kiuas ja lauteet.
 • Jos saatavilla niin asenna 100 °C asti mittaava lämpömittari teltan sisälle katon keskipisteeseen kiinnitettyyn naruun.Lämpömittarin tulisi olla 140 cm korkeudessa maanpinnan yläpuolella.
 • Älä lämmitä teltan sisälämpötilaa yli 75 °C. Ylikuumentaminen voi vahingoittaa saunateltan rakenteita ja on tarpeetonta: höyry tekee saunatelttailusta nautittavaa, ei ilman lämpötila.
 • Nauti (vastuullisesti).
 

VAROITUKSET – LUE ENNEN KÄYTTÖÄ
Tämä saunateltta on suunniteltu käytettäväksi Savotta kamiinan ja kiviritilän kanssa. Väärinkäyttö voi johtaa lukuisiin vaaratilanteisiin ja jopa vakavaan loukkaantumiseen. 
 • Savotta saunateltat eivät ole tarkoitettu käytettäväksi pitkiä aikoja jatkuvasti pystytettyinä. Teltta tulee purkaa, puhdistaa ja kuivata käytön jälkeen ja säilyttää sisätiloissa. Auringonvalo kuluttaa materiaaleja, esim. kahden kuukauden yhtäjaksoinen pystytettynä pitäminen vahingoittaa telttaa. Takuu ei kata tästä aiheutuvia vaurioita.
 • Kipinävahinkojen vähentämiseksi kamiinan savupiipun tulee yltää 100 cm savupiipun läpiviennin yläpuolelle. Suosittelemme lehtipuun polttoa kipinöiden vähentämiseksi.
 • Vaikka teltan kankaat ovat palosuojattuja ja itsestään sammuvia ne eivät ole tulenkestäviä – kipinät ja liekit polttavat reikiä kankaisiin. Kamiinalämmitteiset teltat kärsivät aina normaalissa käytössä jonkin verran kipinävaurioita. Tämä on normaalia kulumaa ja kangas on helppo paikata tarpeen vaatiessa. Takuu ei kata normaali- tai väärinkäytöstä johtuvia tulen tai kipinän aiheuttamia vahinkoja.
 • Käytä vain saunakäyttöön tarkoitettuja kiviä. Sopimattomat kivet voivat haljeta kuumentuessaan ja sinkoutuvat sirpaleet voivat vahingoittaa saunojia.
 • Kamiinan kuumuus ja kipinät voivat aiheuttaa tulipaloja, poista kaikki helposti syttyvä materiaali saunateltan sisältä ja lähiympäristöstä ennen käyttöä.
 • Pidä aina täyttä vesiämpäriä tai sammutinta käden ulottuvilla kamiinasta sen ollessa kuuma ja ole valmis käyttämään sammutusvälinettä tilanteen vaatiessa.
 • Kuumaan kamiinaan tai kiviin koskeminen voi aiheuttaa vakavia palovammoja.
 • Käytön jälkeen varmista ettei teltan sisällä tai läheisyydessä ole kyteviä kipinöitä tai kekäleitä ja sammuta nämä tarpeen vaatiessa vedellä.

Tuotteen koko pakattuna tai myyntipakkauksen koko on arviolta 1700 x 200 x 150 mm.


Henkilömäärä
2


Majoitetyyppi
Telttasauna


Paino
5,6 kg
(myyntipakkauksen kanssa 7 kg)


Takuu
24 kk


Kommentit
Sebastian J. vahvistettu ostaja, 24.11.2023
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Saunakokemus on upea, valitettavasti taivaalla on pieniä reikiä. Mistä saan korjaussarjan?
Antti S. vahvistettu ostaja, 18.8.2023
Yleisarvosana
Yhden kerran kasannut ja on helppo. Olen todella tyytyväinen Kiitoksia paljon
jyrki k. vahvistettu ostaja, 25.7.2023
Yleisarvosana
Kaupankäynti oli sujuvaa ja tuote tuttua Savotta laatua. Yksinpystytys onnistuu pienellä ähellyksellä eli ei siis vaadi kahta, kuin löylyyn
Juhani R. vahvistettu ostaja, 20.7.2023
Yleisarvosana
Helppo kasata ja tilava kahdelle jopa kolmelle. Miinusta vain ettei paikkasarjaa tule mukana, sillä saunan kanssa kattoon tulee reikiä. Lisänarut olisivat olleet kivat, jotta saisi pidemmälle vedettyä kiinityspisteet
Markku K. vahvistettu ostaja, 7.7.2023
Yleisarvosana
Yksinkertainen, selkeä rakenne. Pystytys onnistuu yksin. Kolmekin ihmistä mahtuu saunomaan. Lauteiden sijaan voi käyttää retkituoleja. Kiukaan piippu kannattaa varustaa kipinäsuojalla, kattoon tuli jo reikä. Piipun läpiviennin sijainti mahdollistaa kiukaalle riittävän etäisyyden seinistä.

Daniel N. vahvistettu ostaja, 4.5.2023
Yleisarvosana
Kenttäsauna, paras sauna. Etenkin kotimainen. Erittäin korkealaatuinen.
Anonyymi vahvistettu ostaja, 4.4.2023
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Aivan mahtava sauna/teltta. Tein kuitenkin lukuisia ompelumuutoksia.
Dan S. vahvistettu ostaja, 27.3.2023
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Kiva tuote, viedään kesällä jollekin Saimajärven saarelle…
jukka p. vahvistettu ostaja, 6.2.2023
Hyvät löylyt
Bruno L. vahvistettu ostaja, 30.12.2022
Yleisarvosana
Googlen kääntämäNäytä alkuperäinen
Teltta on helppo pystyttää ja purkaa. Jos tuulee, muista venyttää kokoonpanoa, erityisesti puukiukaan vieressä olevia kahta sivua. Ennen taittamista se on tarpeen kuivata hyvin. Koko on täydellinen 2 hengelle, pienet tuolit laittamalla mahtuu 3. Materiaalit ovat kestäviä ja hyvin viimeisteltyjä.
Näytä kaikki (22) Lisää kommentti

Tuotemerkki


Savotta sauna tent basics
Savotta, Finnish sauna etiquette

Katso myösTuotteet, joita on ostettu usein tämän tuotteen kanssa:Blogi

Teltan korjaus-, huolto- ja käyttövinkit

Ennen retkeilyä Tarkasta teltta: Ennen jokaista retkeä, tarkasta teltta huolellisesti mahdollisten vaurioiden tai kulumien varalta. Varmista, että teltta on kaikilta osin ehjä. Katso myös, että kaikki telttaan liittyvät osat ovat tallella ja mukana. Varma tapa tehdä ennen retkeä ...


Vinkkejä talviretkeilijälle

Talvivaellus on loistava tapa kokea luonto uudenlaisessa elementissä. Metsät, kalliot ja järvet näyttävät lumi- ja jääpeitteiden alla huomattavan erilaisilta kuin sulan maan aikaan. Talvivaelluksen hyvänä puolena on se, että talvella ei tarvitse myöskään pelätä hyttysiä tai punkk...


Talvitelttailu: Ohjeet ja vinkit

Telttaa hankittaessa ensimmäisiä pohdintoja on usein käytetäänkö telttaa myös talvella lumisissa olosuhteissa? Mikäli vastaus on kyllä, valitaan sellainen teltta, joka toimii varmasti myös talviolosuhteissa. Talviteltan ehkä tärkein ominaisuus on hyvä tuuletus. Kosteuden on pääs...