Kireitä siimoja

Etelässä vedet ovat olleet auki aikalailla koko talven, joten kalakausi on enää veden lämpötiloista riippuvainen. Täältä eteläisen Suomen karanteenista on hankala mennä sanomaan, että onko ihan siellä korkealla pohjoisessa vielä pilkkikelit - varmaankin on. Joten jos jäiden puolesta on turvallista, niin mikäs sen parempaa ulkoilmatekemistä näinä aikoina on, kun käkkiä jäällä ja narrata kalaa.

Vastaavanlaista tekemistä täällä etelän lämmössä on kuumana käyvä siikaonkisesonki. Rannalla oleilu, veden katselu ja mahdollinen herkkusaalis saavat kyllä ajatukset vähäksi aikaa pois neljästä seinästä, etätöistä tai muista poikkeusaikojen asioista.

Toinen kiva tekeminen jos ei eväkkäiden jymäyttäminen kiinnostele, on lähiretkeily ja kevään ilmiöiden seuraaminen.
Seuraa aihetta tarkemmin blogistamme, jonne kirjoitetaan laidasta laitaan mitä sattuu aiheita, ihan miten sattuu.


Muistukkeena, että pidämme edelleen myymälää auki, ja toimimme tietty kaikkien suositusten, sekä hyvien toiminatatpojen mukaan.
Lue aina ajankohtaiset uutiset Varuste.netin toimintaa käsittelevältä koronasivulta.

Kala-aiheisiin:
Vapa on keskeinen elementti kalastuksessa, ja onneksi niitä löytyy kaikenmoisia. Oli laji mikä hyvänsä ja kalastuksen tarkoitus, -olosuhteet tai saaliskohde mikä tahansa, on siihen varmasti oma vapansa. Katso vaikka. Aika lailla kaikki vavat kalastukseen -15% 16.4.2020 saakka.Kohta 2. Vieheet
Siiman päähän on hyvä laittaa joku houkutin. Ja vapaan on hyvä laittaa siima (Katso tästä kaikki siimat, myös lähes kaikki -15% 16.4.2020 saakka)
Valikoimassa on ihan käsittämätön määrä erilaisia vieheitä: jigejä, shadeja, lusikoita, vaappuja, lippoja, jerkkejä ja mitä muuta. Huomaa myös kaikki koukut, painot, perukkeet.Täydellinen puuha ja taiteenmuoto kaikille perhostelijoille, joita alkaa tekemättömyys riepottamaan. Perhojen sidonta on meditatiivista, joskus ärsyttävää, mutta usein palkitsevaa puuhaa. Materiaaleja ja tarvikkeita löytyy kaikkeen mahdolliseen ja jos olet harrastusta aloitteleva eikä entuudestaan ole kaikkia tarvittavia värkkejä, härveleitä ja työkaluja, voit tutustua valmiisiin setteihin, joita meillä on muutamaa erilaista valmista lajitelmaa.

Sidontatarvikkeet paistattelevat suurilta osin nekin -15% tarjouksessa 16.4.2020 saakka, joten kannattaa hyödyntää ja laittaa materiaalivarastot kuntoon.Kahluuvarusteet: Löytyy kahluuhousut, kahluukengät, kahluuvaatteet, kahluusauvat... mitä nyt tarvitsetkaan kahlataksesi turvallisesti, tukevasti ja tietty kuivana pysymiseen. Jos virtaaviin vesiin mielit, niin tarkista aina kunkin alueen aikataulut kahluun sallimiseen.
Kahluukamat passaavat myös tietty kellurengaskalastukseen, johon toinen (ja jopa vielä parempi vaihtoehto) on pelastuspuku.

Paljon kahluukamoja -15%:


No ne pelastuspuvut
Pelastuspuku on eittämättä suuri hankinta, ja hyvä niin: sen lisäksi, että voit nauttia mistä tahansa vesisateesta, kovasta pärskimisestä ja viileästä vedestä, se voi myös pelastaa henkesi, jos joudut veden varaan. Pelastuspukua kannattaa käyttää vähän kaikkeen: jäillä liikkumiseen, kahlaamiseen, kellurengaskalastukseen, veneilyyn ja muuhun veden ääressä kikkailuun. On myös muistettava, että pelastuspuku toimii ainoastaan silloin, kun käytät sitä oikein: Eli vetskari kiinni, ja mansetit suoraan ihoa vasten, eiks niin. Pelastuspuku ei HUOM korvaa pelastusliivejä, eli käytäthän oikein puetun puvun päällä myös esim. paukkuliivejä.

Kaikilla pitäisi olla oma pelastuspuku.


Mikäs se siellä nykii?
Tunnista kaloja Sakke Yrjölän upeiden kalataulujen avulla. Sakke Yrjölän fantastisien kuvitusten pohjalta on tehty myös mittava määrä muuta kalamielisten suosikkioheistuotetta: kirjoja, postikortteja, avaimenperiä, tauluja ja magneetteja <3 Todellisen kalahullun suosikkikamaa siis!

Sakke Yrjölä Suomen kalat

Laadukkaat opetustaulut/-julisteet uusista kalakuvista mökille, saunakamariin tai lastenhuoneeseen. Lajit kirjoitettuna suomeksi, ...
Kampanjahinta 18.70 €

-15%

Sakke Yrjölät »


En tiedä teistä,
mutta olen käynyt ikänäni jonkun kerran kalassa. Voi olla, että koska osaaminen on keskiarvoisen vähäistä /keskitasoa, on lopputulos se, että aika usein kyseeseen tulee ns. "munat pataan" -reissu jossa sai päivän aikana näpit viileeksi ja siiman kasteltua.

Sympaattinen haukipehmo lohduttaa, jos edellämainitusta jää paha mieli. Katso myös muut kala-aiheiset pehmot. Niiden kanssa on kiva käpertyä nautiskelemaan jääkaappiin varatut perunat höystettynä tillillä ja suunnittelemaan uusia menestyksekkäämpiä kalareissuja.

Hauki Pehmolelu 110cm

Mukava halailtava, kun kalareissuja ei ole tiedossa.
Hinta 23.90 €


Pehmokalat »Viisaasti vesillä
Kala-aiheisiin liittyy keskeisesti vesillä liikkuminen, ja olemmekin ynnänneet tähän alennuskampikseen myös pelastus- ja muut paukkuliivit.
Suurin osa pellareista nyt -15% 16.4.2020 saakka.

Baltic Winner Automatic 40-150 Kg

Yksi Balticin suosituimmista malleista.Fleece-kauluksella varustettu ilmatäytteinen pelastusiivi josta löytyy myös irroitettava ni...
Kampanjahinta 84.92 €

-15%
Baltic Flyfisher 150N Automatic 40-150kg

Fleece-kauluksella varustettu ilmatäytteinen pelastusiivi, josta löytyy myös irroitettava nivushihna.Lyhyt malli sopii käytettäv...
Kampanjahinta 126.65 €

-15%

Paukkuliivit »


Paukkuliivien lisäksi kaikki muutkin pelastusliivit kuuluu tähän diiliin ja huomaa, että alennuksessa on myös pienimpien kalasankareiden liivit. Kyllä se kesä sieltä tulee, eli liivit päälle kaikille veden ääressä touhuaville taapertajille.

Hokka Boating lasten pelastusliivi (alle 50 kg)

Parasta mahdollista turvaa vesille. CE EN 395/A1:1998 Hokka-Boating pelastusliivit sopivat niin ammatti kuin harrastuskäyttöönkin....
Kampanjahinta 92.65 €

-15%

Kaikki pelastusliivit »


Yleisesti ottaen vielä kannattaa käydä katsomassa kalastusaiheinen uutuus-/ mielenkiinnostavia kala-asioita sisältävä sivumme, missä on kootusti joitain valikoituja herkkuja:
Kalastusosaston vastaavan kalastukseen liittyvät tarvikevinkit/ -uutuudetHei vaan kaikille, ja pysykää terveinä. Ei voi liikaa korostaa, että kaiken tämän omituisen ajan keskellä on hyvä yrittää muistaa pitää mieli virkeänä ja puuhailla omia rakkaita juttuja tehden sen annettujen suositusten nojalla turvallisesti ja ajatuksella. Kyllähän tämä tästä, pakkohan sen on. Sitä odotellessa voitaisiin vaikka mennä kalalle.

Ystävällisin terveisin,
Varuste.net