Miksi merinovilla on ylivoimainen materiaali


Ulkoilu, Talviurheilu, Retkeily ja vaellus by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 12.01.2021

Artikkeli on tuotettu yhteistyössä Devoldin kanssa

Mitä on merinovilla?
Villa on 100% luonnonkuitu, jota on noin 8000 erilaista laatua.

Pitkäkuituisesta merinovillasta saadaan erittäin miellyttäviä, pehmeitä vaatteita. Merinolla on suojaavia ominaisuuksia: kuidun luonnollinen keratiini tekee siitä palosuojatun, eikä se pala tai sula. Merinovillavaate eristää erittäin hyvin ja tuottaa parhaan suojan kylmyyttä ja kuumuutta vastaan, on erittäin hengittävää ja nopeasti kuivuvaa eikä tunnu inhottavalta tai kylmältä vaikka olisikin ihoa vasten hieman kosteana.

Merinovilla on siis eräs luonnonihmeistä
Merinovilla on 100% luonnonkuitua, jonka ominaisuuksia ei voida saada aikaan keinokuiduilla. Merinovillaa saadaan merinolampaista, jotka ovat sopeutuneet elämään vaativissa olosuhteissa, joissa on lämpimät kesät ja kylmät talvet. Tällaisissa olosuhteissa eläville lampaille on kehittynyt erinomainen villalaatu, joka hengittää kesällä ja eristää talvella.

Devold käyttää alusasuissaan vain hienointa, pitkäkuituista merinovillaa.

Tästä luonnollisesta ja pehmeästä ihmekuidusta valmistetaan ulkoilijaa suojaavia asuja, jotka pitävät kehon lämpötilan miellyttävänä missä tahansa säässä ja ilmastossa.


Ominaisuudet

1: Kosteudensiirto
Villa imee kosteutta ja pitää kehon kuivana. Kuiva ympäristö ehkäisee bakteerien muodostumista. Paha haju johtuu kuituihin takertuvista bakteereista, ei niinkään yksin hiestä. Bakteerit muodostuvat mieluiten tasaisille pinnoille - keinokuidut ovat nimenomaan lluonteeltaan hyvin sileitä. Villakuidut ovat suomuisia, eivätkä pahaa hajua aiheuttavat bakteerit siksi viihdy näillä alustoilla.

2: Eristys
Kuidun läpi pääsevän ilman määrä riippuu kuidun eristävyydestä. Villakuidut ovat kiharia, joten villakangas sisältää keinokuitukangasta enemmän ilmaa - tämän vuoksi villakankaan eristyskyky on parempi.

3: Lämmöntuotanto
Villa tuottaa lämpöä kastuessaan, ja villakuidut imevät kosteutta jopa 35% ominaispainostaan. Määrä kuulostaa hurjalta, mutta tästä huolimatta villa ei tällöinkään tunnu kostealta. Merinovilla imee suuren määrän kosteutta verrattuna keinokuituihin.

Eläintensuojelu
Kun valitset laadukkaita ja vastuullisia merinovillatuotteita, tarkasta, että villa on jäljitettävää ja että tuotemerkki huolehtii, että heidän ostamallaan villalla ja villantuottajilla on tarkat raamit toimintaansa.

Devoldin farmit noudattavat lampaidensa kohdalla tarkasti seuraavia toimenpiteitä:

1. Lampaille tarjotaan asianmukaista ja riittävää ravintoa, sekä riittävästi juomavettä.
2. Lampaille annetaan mahdollisuus luonnolliseen käyttäytymiseen.
3. Lampaat suojataan taudeilta ja niiden mahdollisesti loukkaantuessa diagnisoidaan vammat pikimmiten ja tarjotaan asianmukaista hoitoa.
4. Eläimillä on riittävästi hyviä suojapaikkoja.
5. Fyysisessä käsittelyssä minimoidaan lampaiden turha stressi ja kipu. Mulesing-vapaa käsittely.
6. Devoldin lampaat eivät päädy lihatuotantoon. Ne elävät vuoristossa noin 9 vuotiaiksi, kunnes jäävät eläkkeelle ja laiduntavat rauhassa loppuikänsä.

Lähes jokaisessa Devoldin tuotteessa on tägi joka kertoo, miltä farmilta villa on peräisin kyseiseen vaatteeseen ja jopa kuva farmariperheestä.

Ominaisuudet, hoito ja puhdistus
Merinovillalla on luontaisia lämmönsäätelyominaisuuksia, jotka imevät ja poistavat kosteutta. Näiden ominaisuuksien ansiosta käyttäjä pysyy kuivana kosteissakin oloissa. Keinokuiduista poiketen merinovillaan ei kehity pahaa hajua, edes useiden päivien käytön jälkeen. Jos asuihin hikoillaan, niin ensisijainen vaatteen raikastus on tuuletus, mutta aikanaan toki vaatteet tulevat siihen pisteeseen, että ne on pestävä.

Kaikki Devold tuotteet voidaan konepestä villaohjelmalla. Total Easy Care-merkityt tuotteet voidaan lisäksi rumpukuivata matalassa lämpötilassa.

Käännä tuotteet nurinpäin ennen pesua. Tavanomaiset pesuaineet sisältävät entsyymejä, jotka voivat vahingoittaa villakuituja. Siksi suositellaan käytettäväksi nestemäisiä villalle ja silkille tarkoitettuja pesuaineita. Nämä pesuaineet eivät sisällä entsyymejä ja niillä on PH-neutraali koostumus, joka on kehitetty villatuotteita silmällä pitäen.

Villatuotteet voivat kestää joitakin pesukertoja tavanomaisilla pesuaineilla, mutta pesuaineiden entsyymit vahingoittavat villakuituja toistuvassa pesussa.


Devold Expedition
Devold® Expedition ääriolosuhteisiin suunniteltu alusasu. Sisäkerros on 100% merinovillaa, päälikerros on 90% aquaduct käsiteltyä merinovillaa sekä 10% polyamidia jotta se olisi mahdollisimman kestävä. Paino 235 g/m2

Expedition eristää erittäin hyvin ja sillä on uniikki kyky haihduttaa kosteutta. Aquaduct merinovilla on eritoten suunniteltu siirtämään kosteuden ihoa vasten olevalta kerrokselta ja haihtumaan ulkopuoliselle osalle.

Alk. -21%
Devold Expedition Zip Neck Mens
Devold Expedition Zip Neck Mens
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 52.36 $
235 g/m²
(124)
Heti saatavilla
Alk. -21%
Devold Expedition Zip Neck Womens
Devold Expedition Zip Neck Womens
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 52.36 $
(73)
Heti saatavilla
Alk. -23%
Devold Expedition Woman Hoodie
Devold Expedition Woman Hoodie
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 59.93 $
(6)
Heti saatavilla
-10%
Devold Expedition Hoodie Mens
 
Devold Expedition Hoodie Mens
235 g/m2
(13)
Heti saatavilla
-10%
Devold Expedition Balaclava


Devold Breeze
Devold® Breeze -villatuotteet on suunniteltu käytettäväksi silloin, kun tarvitset vaatteelta äärimmäistä keveyttä ja hengittävyyttä. Paino 150 g/m2.
Breeze on 100 % merinovillaa ja sillä on viilentävä vaikutus kuumalla ilmalla ja se lämmittää, kun lämpötila alkaa laskea. Tuotteet ovat kutisemattomia.

Alk. -21%
Devold Breeze T-shirt Mens
Devold Breeze T-shirt Mens
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 37.18 $
150 g/m2
(44)
Heti saatavilla
Alk. -20%
Devold Breeze Shirt Mens
Devold Breeze Shirt Mens
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 37.57 $
150 g/m²
(29)
Heti saatavilla
-10%
Devold Breeze Shirt Womens
-10%
Devold Breeze Man Long Johns
-10%
Devold Breeze Man Half Zip Neck
Devold Breeze Man Half Zip Neck
150 g/m2
(16)
Heti saatavilla
-10%
Devold Breeze Woman Singlet


Devold Hiking
Devold® Hiking vaatteet ovat pehmeitä ja keveitä ja ne on neulottu 100% merinovillasta. Tämä takaa hyvän eristeen säilyttäen kuitenkin erinomaisen hengittävyyden ympäri vuoden, kesät talvet. Paino 190 g/m2. Vaatteet on varustettu strategisesti sijoitetuilla verkkopaneeleilla, jotka varmistavat optimaalisen ilmanvaihdon. Vaatteet istuvat mukavan napakasti vartaloa vasten ja litteät saumat ja sivupaneelit tarjoavat täydellistä mukavuutta reppua kannettaessa.

-18%
Devold Hiking Man Shirt
Devold Hiking Man Shirt
Kampanjahinta Captcha$
Poistossa alk. 41.75 $
190 g/m2
(24)
Heti saatavilla
-27%
Devold Hiking Man Long Johns

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Fjällräven x Specialized: Exchange Project

Hiking, biking & bikehiking!Ajattomuutta, toiminnallisuutta ja kestävyyttä – retkeilyn ja pyöräilyn maailma tarjoaa nyt entistä enemmän, kun Fjällrävenin ja kalifornialaisen pyörämerkki Specializedin kunnianhimoisen yhteistyömalliston kaikki tuotteet löytyvät meiltä.Tutust...

Craghoppersin käyttämät teknologiat

Craghoppers on englantilainen, vuonna 1965 perustettu ulkoiluvaatteiden valmistaja, joka tunnetaan nykyään maailmanlaajuisesti vaativiin olosuhteisiin valmistetuista vaatteista.  Craghoppers luo ja jalostaa monia erinomaisia ​​tekniikoita vaatteisiinsa, jotka on suunnitel...

TAKAISINVETO: Optimus Vega kaasukeittimen tuulensuoja

Tuotteen nimi: Tuulensuoja Optimus Vega kaasukeittimeen Mahdollinen riski: Mikäli käyttäjä ei jätä käyttöohjeen mukaista riittävää rakoa tuulensuojan ja padan väliin tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, aiheuttaa suoja riskin hiilidioksidimyrkytyksestä. Pyydämme kuluttajia olem...