Kaikille leijamielisille ja muille leijoille tiedoksi

Leijahiihto on hurjan hauskaa ja vauhdikasta puuhaa näin talviaikaan. Jos itsellä on suurin piirtein ihan hyvä käsitys esim. Laskettelusta tai lautailusta, niin perusvalmiudet on leijan kanssa pystyssä pysymiseen, ainakin lyhyitä aikoja kerrallaan.

Leijahiihdossa on kysymys vähän samasta kuin purjehduksessa. Leija toimii purjeena samaan tapaan kuin purjeveneessä ja muodostaa nostetta kuten lentokoneen siipi, joten sen avulla voi liikkua miedossakin tuulessa ja kulkea sivutuuleen tai vastatuuleen samaan tapaan kuin purjeveneellä ja itse asiassa jopa hieman paremmin. 

Hiihtoleijaa voi käyttää erittäin monipuolisesti. Leijalla voi harrastaa retkihiihtoa. Sen avulla voi lähteä hakemaan koskemattomia tuntureita ja rinteitä, jolloin voit tunturin juurelle päästyäsi käyttää sitä henkilökohtaisena hiihtohissinä. Leijoilla pystyy nimittäin nousemaan ylös jopa 45 asteen ylämäkiä.

Eli mitäs kaikkea tässä nyt sitten tarvitaan: Leija nyt ainakin on yksi keskeisimmistä välineistä. Harjoitusleijalla pääsee treenaamaan lennättämistä ja homman haltuunottoa. On hyvä idea treenailla jonkun kanssa, jolla on harrastuksesta vähän hajua tai osallistua kurssille. Leijoja on moneen lähtöön, sivuiltamme saat hyödyllistä lisätietoa oikeanlaisen leijan valinnasta.

Sittenpä vielä sukset tahi lumilauta sen mukaan, kumman välineen hallitset parhaiten. Valjaat totta kai, sekä asianmukaiset suojavarusteet. 

Ollaan koottu tähän aika hyvä valikoima meidän suosikkeja, joilla taatusti pääsee alkuun ja vähän pidemmällekin.

Enshättään nämä Ozonen viime kauden varastostamme vielä löytyvät peruspatjat mielestämme aika hyvällä alennuksella.
Ozone Access V6 Complete 6m2, Light Blue

ACCESS V6 on kuudennen sukupolven talvileija aloittelijasta kokeneelle. Erittäin yksinkertainen ja kestävä rakenne. Leija on stabi...
Erikoishinta 865.00 €
Ozone Access V6 Complete 10m2, Forest Green

ACCESS V6 on kuudennen sukupolven talvileija aloittelijasta kokeneelle. Erittäin yksinkertainen ja kestävä rakenne. Leija on stabi...
Erikoishinta 875.00 €


Tuohon ylle ollaan listattu vain nuo viime kauden tarjoushintaistellut tuotteet. Sitten on tää koko Ozonen Access -mallisto. Uusin malli on toi V7, joka on ihan uusinta huutoa. Mutta tsekkaa itse, runsaudenpula tässä saattaa muodostua toki onkkelmaksi, kun on niin paljon kaikkea kiinnostavaa:

KOKO OZONE ACCESS -MALLISTOJos on jo leijaillen matkattuja kilometrejä jonnin verran alla, eli uskaltaisi tituleerata itseänsä 'vähän kokeneemmaksi leijailijaksi', niin tässä olisi peli & pensseli vähän vaativampaankin makuun. Erikoiseen hintaan, tottakai. Eikä tämä mikään liian pro-peli ole. Eli mainio väline myös ensimmäiseksi leijaksi.


Ozone Frenzy Complete, 9m2
FRENZY on todistanut toimivuutensa useilla maailmanmestaruuksilla. Usein kopioitu ja harvoin siinä onnistuttu. Frenzy on synonyymi...
Erikoishinta 949.00 €

KAIKKI OZONE FRENZYMME

Nämä kaikki Frenzyt ovat siis jossain määrin kokeneemmille tyypeille, ja nimenomaan lumille. Avoimen patjarakenteensa ansiosta /-syystä eivät meinaan passaa vesillä käytettäväksi.


HQ!
Suljettujen patjaleijojen kavalkaadi jatkuu näillä niin ikään erinomaismainioilla HQ Powerkitesin kamppeilla.


HQ Powerkites Matrixx II 15.0 Complete/R2F

Suljettu patjaleija sisältäen puomin ja narut. Sopii talvi- ja kesäkäyttöön. Ei sisällä leashia. Valmistajan tuotekuvaus: One Ki...
Erikoishinta 990.00 €


Kaikki HQ:n Matrixxit
Matrixx III on nimittäin saanut erittäin hyvän vastaanoton leijapiireissä.Millä ne leijat kiinnitetään leijailijaan?

Hyvät ja istuvat valjaat on kaiken A ja O. Parhaiten pääset valjaiden makuun ja fiilikseen sovittamalla niitä henkilökohtaisesti, joskin tuotteiden sivuilla on aika hyvää osviittaa siihen, että mikä passaa mihinkin.

Valikoimamme kaikki leijavaljaat

Jos olet harrastuksen alussa, ja valjaiden valkkaamiseen ei ole sen merkittävämpää näkemystä, niin kannattaa katsoa tuosta alta leijaharrastajiemme valkkaamat paketit, jossa on keskenään yhteensopivia tuotteita niputettu samaan pakettiin.Ja noista HQ Powerkiteista ja valjaista puheenollen.

Meidän leijahiihto-senseit on täällä pähkineet, että kuinka päästä leijahiihdon makuun alle tonnilla. Ja vielä siten, että on mahdollisimman parasta päällä ja pään päällä leijumassa. Tällaisiin pakettitarjouksiin on päädytty, ja vaikka ei leijailusta paljoa ymmärtäisikään, niin ymmärtää ainakin sen, että loistodiilejähän nämä on.

Leijahiihdon aloituspaketti HQ Powerkites 8m2 leijalla

Sisältää HQ Powerkites Apex V - leija, puomi ja narut Mystic Warrior Waist Harness Mystic Handlepass Leash Näiden lisäks...
Hinta 920.00 €

Leijahiihdon aloituspaketti HQ Powerkites 11m2 leijalla

Sisältää HQ Powerkites Apex V - leija, puomi ja narut Mystic Warrior Waist Harness Mystic Handlepass Leash Näiden lisäks...
Hinta 990.00 €Leijahiihtoon liittyvät tuotepakettimme


Jos repeää...
Jos nyt sattuu sellainen häpsähdys, että leijasi repeää tai siihen tulee jotain vekkiä tai muuta, niin ei hätää. Meillä on hyvin noita paikkausmatskuja. Jos mielii pidemmälle reissulle, tai muuten vaan haluaa pitää leijakauttaan aktiivisena, niin hyvä idea on omistaa jonnin verran peruspaikkaustarvikkeita.

Dr. Tuba on lajin ykköskorjausmerkki, ja heidän valmistamia tuotteita on myynnissä meillä paljon, ja paljon saadaan myös erikseen tilattua. Katso valikoimamme täältä:

Leijojen korjaustarvikkeet

Jos haluat vinkkejä, inspiraatiota ja ohjeita leijankorjauspuuhiin, niin Dr. Tuban sivuilta löytyy erinomaista materiaalia:

Dr. Tuban korjausohjeet ja -videot

Temppumittari
Viimein saatiin varastoon uutta versiota WOOsta. 2.0 versio sopii nykyjällään kiteilyn lisäksi myös wakeen sekä kaikkien suomalaisten tuntemiin lumilajeihin eli lumilautailuun ja lasketteluun. Mobiilisovelluksella pääsee tarkastelemaan jokaisen ym. lajin leaderboardeja ja maailman parhaita suorituksia. Kaveriporukat voivat tehdä oman käyttäjäryhmän ja kisata esim. kuka vetää Rukan parkin isoimmin ja eniten pyörien. Katsokaahan WOO-lajien esittelyvideot WOOn tuotekuvauksesta.

WOO 2.0 Package

Uusi WOO 2.0 kiteen/wakeen ja lumilautailuun ja lasketteluun. Mittaa hyppyjen korkeuden, hangtimen ja alastulojen G-voimat. Sisäl...
Hinta 249.00 €Ruuvit kireäksi
Muistakaas muuten hankkia itsellenne harrastusta varten jääruuvi. Jääruuvia tarvitaan siihen, että leijan voi turvallisesti ankkuroida jos vaikka haluaa huilata tai tulee tarve tehdä jotain muuta kesken leijailun. Laadukas ja riittävän jämäkkä jääruuvi on varuste, josta ei kannata liikaa pihistellä, varsinkin kun ruuvin voi huoltaa takaisin alkuperäiseen minttiinsä jääruuvinteroittimella. Kaikenlaista sitä onkin, ja kaikenlaista näissä hommissa kyllä tarvitaankin.

Black Diamond Express Ice Screw 16 cm

Express jääruuvi on todella nopeasti asennettavissa hankalissakin paikoissa. Ruuvissa on taitettava kampi joka helpottaa ruuvaamis...
Hinta 59.00 €

Petzl Lim Ice Jääruuviterotin

Teroitin, jolla jääruuvit pysyy erittäin terävinä ja suorituskykyisinä.  Oiva helposti mukana kuljetettava varuste jääkiipeilijöil...
Hinta 72.90 €


Valikoimamme kaikki jääruuvit

Jääruuveihin liittyvät lisätarvikkeet: teroittimet, pussukat sun muut


Parempi kypärä kuin kuhmu päässä
Oakleylta voimme suositella näitä kahta kohtalaisen uutta uutuutta.

Oakleyn MOD3 on hyvä, kevyt ja mukava laskukypärä. Ulkonäöllisesti siisti ja simppeli MOD3 pitää sisällään monia teknisiä ominaisuuksia, jotka tekevät tästä kypärästä erinomaisen valinnan vaativammallekin harrastajalle.


Entäs sitten tämä MOD5? No sehän on huippuluokan laskukypärä Oakleylta. MOD5:ssa yhdistyy erinomainen käyttömukavuus ja turvallisuus. Kuoren hybridirakenne antaa paremman suojan kriittisissä kohdissa ja tuo samalla kypärään keveyttä. MBS (Modular Brim System) takaa yhteensopivuuden laskulasien kanssa. Mukana kaksi vaihdettavaa "lippaa", jotka on suunniteltu eri kokoisille laseille. Lipan ilmanvaihtojärjestelmä kierrättää tehokkaasti ilman laseista pois, vähentäen lasien huurtumista.

Mitä laitetaan, viko laitetaanko molemmat.

Oakley MOD3 Snow Helmet
Hyvä, kevyt ja mukava laskukypärä Oakleylta. Ulkonäöllisesti siisti ja simppeli MOD3 pitää sisällään monia teknisiä ominaisuuksia,...
Hinta 129.00 €

Oakley MOD5 Snow Helmet

Huippuluokan laskukypärä Oakleylta. MOD5:ssa yhdistyy erinomainen käyttömukavuus ja turvallisuus. Kuoren hybridirakenne antaa pare...
Hinta 189.00 €


Kaikki Oakleyn laskuun/ leijahiihtoon passaavat kypärät

Kaikki laskemiseen/ vauhdikkaisiin lumilajeihin sopivat kypärät


Lonkat suojaan
Kun pannuttaa kunnolla, niin monestihan sitä mällää holtittomasti seljälleen tai kyljelleen. Pahimmat vammat voi yrittää minimoida käyttämällä asianmukaisia suojia. Lonkkasuojat suojaa nykyään hyvin lonkkia ja häntäluuta ja ovat ihan mukavia ja istuvia.

Suojaavat shortsit joustavilla lonkka- ja häntäluusuojuksilla. POCin VPD-suojat ovat pehmeät ja joustavat kehon liikkeiden mukaan, mutta kovettuvat iskusta. Pöksyissä on irroitettavissa oleva häntäluusuoja.

POC Hip VPD 2.0 Ski Shorts

Suojaavat shortsit joustavilla lonkka- ja häntäluusuojuksilla. POCin VPD-suojat ovat pehmeät ja joustavat kehon liikkeiden mukaa...
Hinta 119.00 €


Kaikki lonkkien ja lantion suojaamiseen tarkoitetut suojaimet


Suojaa selustasi
Yhtä varteenotettava suojaväline on tämä selkäsuoja.
Tämä alla mainittu on sen verran monikäyttöinen ja istuva vermes, että passaa aika lailla vauhtilajiin kuin vauhtilajiin. Myöskin leijahiihtoon, mutta miksei myös kaikenmaailman pyörätouhuihinkin.

POC Spine VPD 2.0 Back

Joustava ja kevyt selkäpanssari luotettavaksi suojaksi lajiin kuin lajiin. Suojaa kattavasti koko selän ja tuuletusaukot hoitavat ...
Hinta 119.00 €


Kaikki valikoimamme selkäsuojat


Jos olette ihan ekaa kertaa leijalla liikenteessä, niin kannattaa ottaa mukaan lajin parissa jo jonnin aikaa touhunnut kaveri tai osallistua leijakursseille. Googlettamalla "leijahiihtokurssi" löytyy kaikenmoista ympäri ämpäri suomenmaata.

Toivotamme vauhdikasta talvea kaikille, lajia aloittaville kuin myös kunnon konkareillekin. Leijahiihto on parasta mitä voi tehdä suksien/ laudan ja leijan kanssa, sano.


Varuste.net, Aalto Group Oy, Ruosilankuja 3, 00390 Helsinki
P. 09 - 454 0707, email:info@varuste.net