Helkkarin hyvät Helsportit

Syyslomailun ja -irtiottojen paras aika on per hetinyt, ja ajattelimme tarjota vinkkejä lomamajoittautumiseen. Miltä tuntuisi asua raikkaassa, hyvin ilmastoidussa, 2, 3 tai 4+ hengen huoneessa mukavasti ja nauttia lomakodin ikkunasta/ovesta henkeä salpaavan kauniista maisemista - jotka toki saat itse omien mieltymyksiesi mukaan valita? No kuulostaahan se hyvälle. Tuumasta toimeen siis:

Skandinavian ykkösteltat löytyvät nyt meiltä

60 vuotta sitten norjalainen perhefirma päätti kehittää maailman parhaat teltat, ja sillä tiellä nuo vesselit ovat edelleen. 
Olemme nyt syksyn mittaan ottaneet valikoimiimme aikas laajan kattauksen Helsportin telttoja ja telttavarusteita. Telttoja löytyy aika ilahduttavalla frekvenssillä perusretkeilystä aina napajäätiköille, ja kaikkea siltä väliltä. 

Olemme valinneet tähän alle vertailuun muutaman erilaisen mallin, josta ominaisuuksia voi vertailla. Retkeilyyn sopivia erikokoisia ja erilaisilla ominaisuuksilla (sisäänkäyntien määrä / tilaratkaisut / jne) varustettuja päteviä tunnelitelttoja, erittäin kevytrakenteista tukevaa kupolitelttaa ja sitten tietty tota todella makeeta laavu-/kotamallista telttaa todellisille eräjormille. Nojuu. Pitemmittä puheitta asiaan, nauttikaa ja inspiroitukaa. 


Fjellheimen Trek 3 Camp on tilava ja korkea 3-hengen teltta, jonka saa tarvittaessa helposti pydeen vaikka yksikseenkin. Teltassa riittää hyvin tilaa, ja erinomainen ilmastointi takaa sen, ettei kosteus kondensoidu ärsyttävästi teltan sisäpintaan. Kokonaisuudessaan kaikkineen tämä 3-hengen hotellihuone painaa 4.1kg. Ei siis kovinkaan paljoa.

Helsport Fjellheimen Trek 3 Camp

Tilava ja korkea 3-hengen teltta, joka on helposti pystytettävissä myös yhden hengen voimin. Tilava eteinen Erinomainen ilma...
Hinta 449.00 €


Kaikki 3 hengen telttamme
No sitten tämä.
Viedään astetta kovempiin keleihin ylläoleva ja saadaan aikaiseksi melekomoisen aerodynaamisen muotoilun omaava Helsport Fjellheimen 3 Camp. Tämän idea piilee tässä muotoilussa, joka kestää vähän tymäkämmänkin viiman kaatumatta ja heilumatta. Lisäksi ajatellen, että tätä voisi käyttää vähän tiukemmissakin olosuhteissa, niin ollaan riisuttu myös painoa entisestään: tämä maja painaa nimittäin vain 3.2kg, koska jos tuulee niin että lähtee tukka päästä tms, niin onhan se kohtuullista helpottaa edes kantotaakkaa. Tää on aika Pro. 

Helsport Fjellheimen 3 Camp

Kevyt ja tilava kolmen vuodenajan tunneliteltta. Teltta pysyy vakaana kovassakin tuulessa aerodynaamisen muotoilun ansiosta. ...
Hinta 699.00 €


Koko teltta- ja majoitevalikoimammeTämä ei olekaan enää aika Pro, vaan tosiPro.
Senhän näkee meinaan lukea jo tosta nimestä Helsport Fonnfjell Pro. Alla on esitelty 2 hengen malli, joka on ultrakevyt (2.75kg) ja on otettu huomioon monia mukavuuksia, mitä osaa arvostaa, kun sataa jo kymmenettä tuntia ja haluaisi istua ja keitellä Real Turmatia ulkosalla. Ulko-oven saa meinaan ihan tukevaksi sadekatokseksi viriteltyä ja se yhdisteltynä eteiseen saadaan aika hyvä veranta-tyyppinen hengailuratkaisu aikaiseksi. Miksei? Tällä pärjää. Tällä viihtyy.

Helsport Fonnfjell Pro

2-hengen tunneliteltta kolmella sisäänkäynnillä ja reilulla eteisellä. Yhden suuaukoista saa levitettyä katokseksi, jolloinka kokk...
Hinta 649.00 €


Kaikki 2 hengen teltat
Helsport Fjellheimen Superlight on todella kevyt. Kolmen hengen kämppä painaa 1.85 kg. 
Suunnittelussa ollaan painotettu helppokäyttöisyyteen ja helposti pystytettävyyteen, joka takaa sen, että kostealla kelillä ehtii panna majan pystyyn, ennenkuin teltan sisäpuoli kastuu.

Helsport Fjellheimen Superlight 3 Camp

Kevyt ja monipuolinen kolmen hengen teltta. Etuosan saa avattua kokonaan, jolloinka telttaa voi käyttää myös katoksena. Sisä-ja ul...
Hinta 799.00 €


Kolmen hengen teltat

Helsportin tuotesivu
Intiimi ja kevyt, kompakti ja avara kahden hengen kupoliteltta. Reinsfjell Superlight on varustettu kahdella sisäänkäynnillä ja kahdella absidilla. Teltta kutsuu majoittautumaan upeiden näköalojen äärelle, jotka todella näkee omasta punkasta käsin. Tämä verraton kokonaisuus painaa rinkassa sen 1.9kg.


Helsport Reinsfjell Superlight 2
Vapaasti seisova todella kevyt kahden hengen kupoliteltta. Teltassa kaksi sisäänkäyntiä sekä absidia. Kevyet kankaat ja kom...
Hinta 699.00 €


2 hengen telttammeTämä Finnmark on ehdottomasti yksi Helsportin keskeisimpiä erikoisuuksia. Laavu- / kotamallinen teltta palvelee eritoten eräjormien jormia ja jänkhäjäärien jääriä. Kuudesta kahdeksaan tyyppiä mahtuu tähän majoitteeseen oikeinkin hyvin, ja teltan mukavuuksia voidaan parantaa lisätarvikkeilla, eli vaikkas lämmityksellä. Sopii siis kreisikylmiin keleihin niin ikään. Teltassa on kaksi sisäänkäyntiä hyttysverkolla, sekä kaksi suljettavaa tuuletusaukkoa. 

Myrskyläpät ja vahvistetut kiinnityspisteet telttanaruille takaavat sen, että teltan saa tukevasti juntattua ja särmättyä kohtaamaan rankemmatkin olosuhteet. Kyllä kelpaa.

Helsport Finnmark 6-8

Laavujen kunkku ! Suunniteltu vaativille eräkävijöille haastaviin olosuhteisiin. Kaksi sisäänkäyntiä hyttysverkolla Kaksi sul...
Hinta 999.00 €


Koko kotamallistomme

Helsport on suunnitellut oman kamiinan, joka passaa kaikkiin Helsportin laavuihin, lukuunottamatta Lavvulightiin. Kamina on siitä kätsy, että sen saa purettua osiin ja pakattua varsin kompaktiksi kuutioksi omaan kuljetuspussiinsa. 

Lisätarvikkeista mainittakoon kanssa toi kuivaus/ kahvipannuteline, tai mihink sitä ikinä haluaa käyttää. Elikäs näpsäkässä kuljetuspussissa 3 kpl Helsportin salkoon sopivaa ortta, johon sopii ripustaa tukevasti vaikka ja mitä nyt tarvitsee teltassa yleensä ripustella.

Nimenomaan näihin samaisiin kotatelttoihin passaa Helsportin oma risukeitin, joka niinikään kiinnitetään teltan keskisalkoon. Keitin itsessään tottakai tuottaa lämpöä, ja keittimen yläritilällä voi sitten keitellä emmeet nälkäisille retkeilijöille.

Helsport Kamiina

Jämäkkä ja kestävä rakenne Purettavissa kuljetusta varten. Mukana kuljetuspussi Eristävä putki suojaa laavun kangasta Sopii k...
Hinta 299.00 €

Helsport Kuivaus-/kahvipannuteline

Kuivaus-/kahvipannuteline. Pakkauksessa 3kpl varsia ja kuljetuspussi. Paino 850g
Hinta 49.90 €

Helsport Risukeitin

Kevyt risukeitin, joka sopii kotatelttoihin.  Kiinnitys kodan keskisalkoon Antaa hyvin lämpöä Kestävä rakenne parannellulla...
Hinta 169.00 €


Kaikki kamiinat

Tarvikkeet liittyen telttojen lämmitykseen, kamiinoihin yms.

Kamiinat yms kiukaat


Eikä tässäkään vielä kaikki. Helsportin tuotevalikoimassa on paljon mutakin pikkukivaa, joka parantaa huomattavalla harppauskella retkeily- ja ulkonaoleilumukavuuttasi: Helsport töppösillä pidät tassut lämpimänä esim hääräillessäsi tai loikoilessasi teltassa. Ehdottoman mukavat, ihanan muhkeat ja pieneen tilaan pakkautuvat muffelit.

Teltoissa on toki hyttysverkot itsessään, mutta minimoidakseen kaikki ärsyttävät inisijät (tai jos majoitut kevyemmässä majoitteessa kuin teltassa) niin tämä hyttyssuoja on ehdottomasti se juttu. Hyttyshuppu makuupussiin. Retkeilijä 1 - Hyttynen 0.

Sitten vielä huomionsa ansaitsee pikkunäppärät lisätarvikkeet, joka olisi sitten pussillinen lisänarulukkoja. Toimitetaan 10 kpl paketissa, eli pitäisi riittää retkelle se pussillinen - toivottavasti.


Helsport Bivy Shoes

Lämpimät töppöset leirikäyttöön kylmemmille keleille. Paino:  Medium 330g Large 430g X-Large 450g Ulkomateriaali: Polyami...
Hinta 59.00 €

Helsport Mosquito Mesh Cover

Makuupussin hyttysverkko pitämään itikat ulkona. Yläosa verkkokangasta ja alaosa vedenpitävää PU polyamidia.
Hinta 19.90 €

Helsport Narulukko 10kpl

Hinta 7.90 €


Taukojalkineet / toppatossut

Ötökkäverkot kaikkiin tarkoituksiin

Kiitokset vaan kaikille mielenkiinnosta, oli ilo jakaa tämä aihe, josta me kaikki täällä Konalassa ollaan ihan superfiiliksissä. Käykää ulkona, asukaa hyvissä maisemissa, nauttikaa raikkaista keleistä. Ja kertokaa toki, mitä piditte omasta Helsport-kokemuksestanne vaikka meidä Feisbuukissa tai Instagramissa, olisi mukava kuulla myös teidän tunnelmia syksyn reissuilta. Instasta meidät löytää @varuste_net. #Varustenet

Linkki meidän Feisbuuk-sivuille


Palataan ensi viikolla, hyvin ulkoillun viikonlopun jälkeen taas uusin visioin, ehdotuksin ja "hyvien" juttujen muodossa. Moi!

Ystävällismielisin terveisin,
Varuste.netin asiakaspalvelu

(Mikäli ette halua jatkossa meiltä markkinointiviestejä, ilmoitattehan siitä vastaamalla tähän viestiin, muut yhteydenotot alla olevaan osoitteeseen.)

Varuste.net, Aalto Group Oy, Ruosilankuja 3, 00390 Helsinki
P. 09 - 454 0707, email: info@varuste.net