Seikkailuntäyteinen viikonloppu tulossa

Helsinki Adventure Nightia kekkeröidään GoExpo Winterin yhteydessä tänä viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa (3.-5.11.2017) Me Varustenettiläiset ollaan tietenkin mukana hurvittelemassa hulinoissa lauantaina ja sunnuntaina (4.-5.11.2017).

Tämä on nyt maailmankaikkeuden historian ensimmäinen kerta, kun kaikki vapaalaskuhampit sun muut vuoristoseikkailijat kokoontuvat uudistuneen SkiExpon, elikäs GoExpo Winterin katon alle - ja sen mitä tiedämme jo tässä vaiheessa, niin on kyllä ennennäkemätöntä talviurheilun messua odotettavissa, notta huhhuh.

No mitä me nyt seillä sitten tehdään. Hillutaan talviurheilutunnelmissa ja esitellään meidän mafftavia vapaalaskukamppeita sun muita lumille ja vuorille sopivia vermeksiä. Näitä on tietty täällä myymälässä nähtävillä jos jonninlaista, mutta ainakin alla olevat uutuudet on poimittu hiplusteltavaksi messuille.

Tapahtumassa on vapaalaskukamoista kertomassa ja esittelemässä meidän oma vapaalaskuässä Mika, jolta voi kysyä mitä vaan ja vastaukseksi saa asiantuntevaa materiaalia sekoitettuna mustanmakkarantummaan tamperelaishuumoriin.

Esillä myös maahantuomiamme laatubrändejä, mm. Ozone (leijat ja -tarvikkeet) sekä Mammut. Näistä pääset keskustelemaan leija-asiantuntijamme, mammuttimaisen taitavan Antin kanssa.

Jos planeetat loksahtaa kohdalleen, niin osastollamme vierailee myös ulkopuolisia asiantuntijoita sun muita mäenlaskustaroja, mutta huudellaan sitten vasta kun on varmaa ja ovat lähtökohtaisesti löytäneet paikan päälle.

Nonniin. Asiaan. Koska noita herkullisia herkkuja on sen verta paljon, että jos ne olisi laittaneet jokaisen tähän, niin olisivat tukkineet meiliplootanne, joten alla olevasta linkistä / bannerista pääsette yytsimään tarkemmin meidän messutuotteita ja -kuvioita. Mukana mm:
• Vapaalaskulankku-uutuuksia Salomonilta, Nordicalta, Black Crowsilta ja Blizzardilta.
• Monoja Atomicilta, Tecnicalta ja Nordicalta

Lumiturvallisuusvehkeitä ja -laitteita:
• Lapioita, sondeja, piippareita
• Lumivyöryreput


Mitä vielä.
Leijahiihto on hurjan hauskaa ja vauhdikasta puuhaa talviaikaan. Jos itsellä on suurin piirtein ihan hyvä käsitys esim. Laskettelusta tai lautailusta, niin perusvalmiudet on leijan kanssa pystyssä pysymiseen, ainakin lyhyitä aikoja kerrallaan. 


Leijahiihdossa on kysymys vähän samasta kuin purjehduksessa. Leija toimii purjeena samaan tapaan kuin purjeveneessä ja muodostaa nostetta kuten lentokoneen siipi, joten sen avulla voi liikkua miedossakin tuulessa ja kulkea sivutuuleen tai vastatuuleen samaan tapaan kuin purjeveneellä ja itse asiassa jopa hieman paremmin. Tämä tekeekin leijahiihdosta niin kiehtovan ja potentiaalisen lajin juuri Suomen oloihin. Talvisen lapin puuttomat lakeudet ja järvien jääpeitteiset selät ovatkin modernin leijahiihtäjän paratiisi. Onkin sanottu että Lappi on talvella leijahiihtäjälle samanlainen must-paikka kuin Hawaiji surffaajalle. 

Hiihtoleijaa voi käyttää erittäin monipuolisesti. Leijalla voi harrastaa retkihiihtoa. Sen avulla voi lähteä hakemaan koskemattomia tuntureita ja rinteitä, jolloin voit tunturin juurelle päästyäsi käyttää sitä henkilökohtaisena hiihtohissinä. Leijoilla pystyy nimittäin nousemaan ylös jopa 45 asteen ylämäkiä. 

Alla täkyjä, jota otamme mukaan messuille asenteella "kantakaa pois", kuten hinnasta voittekin huomata. Jos haluutte uusinta uutta, niin tulkaahan Antin kanssa haastelemaan, niin katsotaan tarpeeseesi sopiva leija.Hei hoi, ja Messukeskuksessa nähdään. Lauantaina Helsinki Adventure Night -alueelle pääsee messulipulla, ja klo 17.00 jälkeen tapahtuman pääsylipulla. Katso tästä koko lauantain kuuma ja mielenkiintoinen HAN-ohjelma.

Tulkaa sanomaan moi. 
Joko Messukeskukseen tai Konalaan - tai vuorotellen molempiin. Sehän se olisi hauskinta.

Mukavaa viikonloppua kaikille lumi- ja alamäkimielisille menijöille, ja erityisesti kaikille muillekin.

Ystävällismielisin terveisin,
Varuste.netin asiakaspalvelijat ja -palvelijattaret