Inov-8


Inov8™ pitää ihmisjalkaa mekaanisen ja rakenteellisen suunnittelun mestariteoksena. Kun aloimme suunnitella maastokenkämallistoamme, etsimme neuvoja sekä innoitusta jalasta itsestään, jonka 26 luuta ja monisuuntaiset nivelet auttavat sitä sopeutumaan täydellisesti vaihteleviin pinnanmuotoihin. Tarpeen mukaan jalka muuttuukin joustavasta ja mukautuvasta alustasta jäykäksi ja eteenpäin työntäväksi kammeksi.

Suunnittelumme perustana on luoda jalkineita jalan luonnollisen toiminnan ehdoilla. Kun Inov 8 -tiimi alkoi suunnitella kenkämallistoa, kysyimme itseltämme kaksi yksinkertaista kysymystä: ”Kuinka jalka käyttäytyy mekaanisesti, kun vuoristossa, mäillä ja tuntureilla liikkuvat juoksijat kohtaavat useita erilaisia maastoja? Kuinka voimme ottaa jalan luonnollisen biomekaanisen toiminnan ja liikkeen huomioon kenkämallistossamme? Maastokäyttöön tarkoitetut kenkämme myötäilevät täsmällisesti jalan muotoja, jolloin kenkä istuu niin varmasti ja tarkasti, että tuntuu kuin juoksisi paljain jaloin.

Paljain jaloin juokseminen aiheuttaa huomattavan vähän akuutteja ja kroonisia nilkan sekä alaraajojen vammoja. Koko kenkämallistomme on suunniteltu niin, että kengän rakenne sallii jalan vapaan ja luonnollisen liikkeen. Mallistomme kengät suojelevat jalkaa ankarilta maasto-olosuhteilta, mutta säilyttävät paljasjalkajuoksun tuntuman ja hyödyt. Inov8™ on vakuuttunut siitä, että jalka on vuosituhansien aikana kehittynyt vakaaksi juoksuvälineeksi. Periaatteemme nyt ja tulevaisuudessa on etsiä innoitusta ja mallia jalan luonnollisesta toiminnasta, aina kun suunnittelemme jalkineita niin huippu-urheilijoille, kuin kuntoilijoillekin.

Mukavuus
Jalkineet ovat tärkein juoksussa ja kävelyssä tarvittava varuste. Jokaisen liikkujan herkkyysaste on erilainen, ja tästä syystä olemmekin käyttäneet runsaasti aikaa erilaisten materiaalien tutkimiseen, jotta löytäisimme täydellisen yhdistelmän ja siten myös korkean mukavuustason. Kengän mukavuus on monen asian summa. Se muodostuu seuraavista pääelementeistä:

Lesti
Lesti on jokaisen hyvin tehdyn jalkineen perusta. Olemme tutkineet tarkoin jalkaa ja sen toimintaa askeleen aikana, sekä jalan ja maaston vuorovaikutusta. Tämä tieto on auttanut meitä kehittämään lestin, joka sallii jalan nivelten rajoittamattoman liikkeen.

Kengän hengittävyys
Kengän funktionaalinen päällinen on kehitetty maksimoimaan juoksijan suorituskyky. Päällinen kengän etuosassa ja iltissä on valmistettu verkkokankaasta, jotta kenkä hengittäisi mahdollisimman hyvin ja edistäisi siten juoksusuoritustasi. Jos juokset märissä olosuhteissa ja kenkäsi kastuvat läpimäriksi, kengissä syntyy eräänlainen pumppumekanismi, joka poistaa kosteutta ja auttaa kenkää kuivumaan nopeasti. Voit suorastaan tuntea, kuinka kengät kuivuvat juostessasi. Viileät ja kuivat jalat auttavat sinua keskittymään juoksuun ilman kipuja. Huomaa, että Gore-Tex -kalvollisten kenkien kanssa suosittelemme käyttämään säärystimiä, jotta vesi ei pääsisi kenkään yläkautta.

Pohjalliset
Kengissämme on irrotettavat, iskuja vaimentavat pohjalliset, jotka ovat erittäin pitkäikäisiä. Ne voidaan vaihtaa ortopedisiin pohjallisiin, tai niitä voi käyttää tarkemman istuvuuden luomiseen.

Standardi-istuvuus
Jalkineidemme koot perustuvat keskimääräisen juoksijan jalan mittoihin, kun käytössä on ohut sukka ja 6 mm:n vakiopohjallinen. Poikkeuksena on mudroc™ 280, jossa on vakiona 3mm: n pohjallinen herkemmän tuntuman aikaansaamiseksi (voidaan tarvittaessa toimittaa paksumman 6 mm: n pohjallisen kanssa hienosäätöä varten).

Matalat jalat
Jos jalkasi ovat kapeat tai sirot, suosittelemme 3 mm: n lisäpohjallista vakiopohjallisen alle.

Rintavat jalat
Jos jalkasi ovat leveät ja kookkaat, suosittelemme vakiopohjallisen vaihtamista 3 mm: n pohjalliseen.www.inov-8.com/

Tuotemerkin kaikki tuotteet