Asiaa aseen voitelusta


Metsästys, Ampumaurheilu by Kaarle H., 10.12.2018
Taittuvapiippuinen haulikko ei ampumalla juurikaan kulu, mutta ne metallipinnat, jotka liikkuvat toista metallipintaa vasten kuluvat, ellei niitä voidella asiaankuuluvasti.

Voiteluaineen tulee olla asevaseliinia, aseöljy ei tähän riitä. Asevaseliini on täysin vedetön ja kovaa kuumuutta ketävää. Vaseliinilla voideltavia pintoja ovat taittuvapiippuisissa haulikoissa piippujen monoblokin metallinväriset pinnat jotka liikkuvat lukkorungon pintoja vastaan. Myös akseli tai akselitapit lukkorungossa tulee voidella.

Piippujen alla olevan etutukin lukituskappaleen kärki tulee voidella. Puoliautomaatti- ja pumppuhaulikoiden lukkokappale on hyvä voidella pari kertaa vuodessa hyvin ohuelti hyvälaatuisella ohuella öljyllä, samoin kiväärin lukkopultti.

Vaihtosupistajaholkkia vaihdettaessa tulee irrotettavan holkin ulkopinta pyyhkiä esim. talouspaperilla puhtaaksi palojäämistä.

Samoin on puhdistettava holkin kierteet piipussa sekä holkin vastainen piipun sisäpinta. Asennettavan holkin kierteeseen laitetaan vaseliini. Vaseliinia ei tarvitse lisätä välillä, vain siis holkkia vaihdettaessa laitetaan vaseliini. Vaseliini estää holkin palamisen kiinni piippuun.


Sinua saattaa kiinnostaa myös

Metsästysvaatteiden valinta lämpimille keleille

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Härkilan kanssaKun valitaan metsästysvaatteita sääolosuhteiden mukaan on muistettava ottaa huomioon päivän mittaan tapahtuvia lämpötilan sekä kosteuden vaihteluita.Lämpimien ajanjaksojen aikana vaatteen oltava kaiken lisäksi myös kevyt ja hengitt...

Garmin inReach -laitteiden hyödyt ja käyttötarkoitukset

Garmin inReach -laitteet tuovat turvaa ja yhdistää sinut läheisiisi seikkailulla kuin seikkailulla Parhaat seikkailut koetaan yleensä kaukana sivistyksestä. Vuoren rinteillä kiipeiltäessä, syvällä metsässä vaellettaessa tai merellä melottaessa voi kokea olevansa rauhassa lu...

Repun valinta — mitä kannattaa ottaa huomioon reppua ostaessa?

Reput ovat arjessa ja ulkoillessa usein korvaamaton varuste. Esimerkiksi päiväretkelle mukaan otetut eväät sekä mahdolliset vaihtovaatteet ja muut tavarat on pakko pakata jonnekin, eikä vaikkapa muovipussin kantaminen luontopoluilla ole kovinkaan houkutteleva idea. Arjessa sama r...