Asiaa aseen voitelusta


Metsästys, Ampumaurheilu by Kaarle H., 10.12.2018
Taittuvapiippuinen haulikko ei ampumalla juurikaan kulu, mutta ne metallipinnat, jotka liikkuvat toista metallipintaa vasten kuluvat, ellei niitä voidella asiaankuuluvasti.

Voiteluaineen tulee olla asevaseliinia, aseöljy ei tähän riitä. Asevaseliini on täysin vedetön ja kovaa kuumuutta ketävää. Vaseliinilla voideltavia pintoja ovat taittuvapiippuisissa haulikoissa piippujen monoblokin metallinväriset pinnat jotka liikkuvat lukkorungon pintoja vastaan. Myös akseli tai akselitapit lukkorungossa tulee voidella.

Piippujen alla olevan etutukin lukituskappaleen kärki tulee voidella. Puoliautomaatti- ja pumppuhaulikoiden lukkokappale on hyvä voidella pari kertaa vuodessa hyvin ohuelti hyvälaatuisella ohuella öljyllä, samoin kiväärin lukkopultti.

Vaihtosupistajaholkkia vaihdettaessa tulee irrotettavan holkin ulkopinta pyyhkiä esim. talouspaperilla puhtaaksi palojäämistä.

Samoin on puhdistettava holkin kierteet piipussa sekä holkin vastainen piipun sisäpinta. Asennettavan holkin kierteeseen laitetaan vaseliini. Vaseliinia ei tarvitse lisätä välillä, vain siis holkkia vaihdettaessa laitetaan vaseliini. Vaseliini estää holkin palamisen kiinni piippuun.

Shooter's Choice Aserasva 10 ml
Shooter's Choice Aserasva 10 ml
Captcha$
(10)
Heti varastossa

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Harppuunan valinta

Mitä pidempi kuminauhaharppuuna sen tarkempi se on kauas kaloille, jotka ovat säikkyjä. Lyhyemmällä pääsee toisaalta esim. kaislikossa liikkumaan mukavammin. Komposiittirunkoiset ovat hyvin vakaita ja tarkkoja. Putkirunkoinen on myös varsin vakaa, muttei saavuta kompo...

Haulikonpatruunan valinta

Haulikon patruunoiden valintaan vaikuttaa keskeisesti se mitä olet menossa tekemään: treenaamaan / kisaamaan radalle, vesilintujahtiin, metsäjähtiin vai onko harrastuksena esimerkiksi sovellettu reserviläisammunta. Tässä oppaassa on lyhyt käsikirja ja perusperiaatteet patruuna...

Tompakin poisto - ja mitä se ylipäätään on

Tompak - ja mitä se on? Mitä merkitystä tompakilla on piipussa, ja miksi olisi tärkeää poistaa tompak piipuista. Vinkit ja vastaukset tompakin poistoon. ja kuinka usein se tulisi tehdä.