Sukellusreissaamista lähimerille


Sukellus, Vesiurheilu by Nina P., 03.07.2017
Kotimerta edemmäs sukeltamaan

Kun miettii sukellusreissuja ulkomaille, niin monasti mielessä vilkkuu kaukomaiden koralliriutat ja palmulimppari ananaksesta imeskeltynä. Suomi itsessään on täynnä mitä mielettömämpiä mahdollisuuksia ja upeita mestoja, joskin niin on sellaisia naapurimaissakin - josa haluaa ulkomaan eksotiikkaa kokea.

Tässä postauksessa esillä oleva reissuformaatti on itseasiassa jo männävuosiltakin hyväksi havaittu kokonaisuus ja näin ollen ollaan otettu osaksi porukan vakiodyykkimatkakohteeksi: Jos esimerkiksi Norjassa sukeltaminen siintää haaveissa, mutta kukkaro ei kestä hintoja tai oma pemppunen ei jaksa autossa istumista niin pitkälle, niin lähempääkin löytyy kirkasta vettä ja kylmän veden koralleja: Voimme lämpimästi toivottaa kaikki kiinnostuneet tervemenneeksi Länsi-Ruotsiin. Upea meininki.

Kannattaa rohkeasti tiedustella kavereilta tutuilta tai vaikka meidän sukelluskoulun jengiltä, että mitä ihanaa lähiseuduilta löytyykään. Kehotamme kaikkia rohkeasti ottamaan yhteyttä mielenkiintoisiin sukelluskeskuksiin tai/ ja toimijoihin, pakkaamaan auton täyteen tarpeellisia vermeitä ja karauttavan matkaan.

Helpompaa, kuin sanoin kuvailu on kuvin esittäminen. Joku viksu joskus sanoi, että yksi kuva vastaa tuhatta sanaa, joten täältä pesee. Laivamatkan ja viiden tunnin ajon jälkeen Helsingistä oli tällaista Hamburgsundissa, Dyk-Leifin hellässä huomassa:


Maisemat on hyvin saaristolaisromanttiset tässä pienessä ja sympaattisessa Länsi-Ruotslaisessa kalastajakylässä.Ne ketkä tuntevat suomalaista, Itämeren eliöstöä huomaa tässä jotain tuttua: Suolaisemmassa, isossa vedessä Atlantin kynnyksellä Pohjanmeressä otukset ovat järestään isompia ja värikkäisempiä kuin täällä meidän Härmäläisellä puolella. Tässä siis särmäneulan isoveikka, kotimaansa kielellä kirjaimellisesti Stor Kantnål.


Hummereita, taskurapuja, peikkorapuja, erakkorapuja, naamiorapuja, norjanvuonohummereita... Puhumattakaan matalammassa tavattavissa olevista katkaravuista. Rapubongareiden paratiisi!Hylkyjäkin Ruotsin Länsi-Rannikolla toki on, mutta hylkydyykkaajan lempparipaikka se ei ole. Hylkyjä varten kannattaa maski suunnata kohti pohjoisempaa ja Norjan vuonoja, nimenomaan Norjassa Narvikin ollessa varsinainen hylkypääkaupunki.

Toisaalta jos historiaa haluaa fiilistellä, niin Itämeri on siihen paras mesta. Länsi-Ruotsi, Hamburgsund ja Sääsaaret (Väderöarna) ovat taas parasta antia biosukeltamiseen ja ötökkäbongaukseen.

Postaukseen liittyvät tuotteet / muuta
Ursuit Phantom 21L Wing
Ursuit Phantom 21L Wing
Captcha$
(2)
Halcyon Hihnasto Standard
      Halcyon Hihnasto Standard
Captcha$
(5)
Heti varastossa

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Packraftingin monet mahdollisuudet

Packraft on pumppupussilla täytettävä lautta, joka painaa mallista riippuen noin 3-6 kiloa. Tyhjennettynä kuminen lautta rullautuu yllättävän pieneen tilaan, jolloin sen voi ottaa helposti mukaan esimerkiksi vaellusrinkkaan. Packraft täytetään pumppupussilla tai retkipumpulla ja ...

Vinkkejä märkäpuvun valintaan

Monia mietityttää, että mikä olisi se omaan harrastukseen sopivimman paksuinen märkäpuku. Valitettavasti vastauksia taitaa olla ihan yhtä monta kuin vastaajaa, joten tässä oppaassa tarjoillaan aiheeseen yhtä näkökulmaa kirjoittajan toimesta. Ohjeista saanee kuitenkin kokonaisk...

Harppuunan valinta

Mitä pidempi kuminauhaharppuuna sen tarkempi se on kauas kaloille, jotka ovat säikkyjä. Lyhyemmällä pääsee toisaalta esim. kaislikossa liikkumaan mukavammin. Komposiittirunkoiset ovat hyvin vakaita ja tarkkoja. Putkirunkoinen on myös varsin vakaa, muttei saavuta kompo...