Sukella pinnan alle Suomessa


Sukellus, Vesiurheilu by Nina P., 27.07.2018
Ei näe mitään. On kylmä. On pimeää.
Voihan se toki olla noinkin, mutta ei pimeään ja kylmään ole pakko mennä, jos ei halua. Suomen kokoisesta, tuhansien järvien ja tuhansien rantaviivakilsojen maasta löytyy jokaiselle varmasti jotain sopivaa sukellettavaa.

Monia kutkuttaa ajatus siitä, että mitä jos kokeilisi ulkomailla vaivalla hankittuja taitoja myös kotisuomen vesissä. Asia on nyt heinä-elokuun taitteessa ajankohtainen siksikin, että veden lämmöt ovat kohdillaan niillekin, jotka eivät ole vielä olleet vakuuttuneita kuivapuvun kanssa sukeltamisesta. Kesäaika on hyvää aikaa käydä kokeneemman tutun / sukellusoppaan kanssa katsomassa mitä kirkasvetiset järvet kätkevät pintansa alle, tai vierailla helpoilla hylkykohteilla Itämerellä.

Sinisimpukat vastaavat omalta osaltaan Itämeren filtteröinnistä.


Sukelluskoulu Aalto järjestää kesäaikaan muutamia "sukella suomessa" -opastettuja sukelluskierroksia rantakohteelta, jossa keskitytään paikallisiin tekniikoihin ja siihen, että mitä kaikkea nähtävää sillä kertaa olisi odotettavissa. Meressä ja järvessä on usein niin hienojakoinen rakenne, että alkuun on yleensä pienet nosteenhallintasulkeiset ja sitten mennään.


Meduusoja voi ihailla loppukesästä alkaen loppusyksyyn saakka Itämeren rannikolla.


Ihan mukavan leppoisalla märkäpukusukelluksella suomen kohtuullisen lämpöisessä kesävedessä saattaa jo antaa käsityksen, että onko tämä Sinun juttusi vai ei - ja jos yhtään kärpänen puree, niin kuivapukukurssin kautta valloittamaan koko Suomen monipuolista sukelluskautta ympärivuotiseksi!

Jos taas toisaalta sukeltaminen ei ole entuudestaan tuttua ollenkaan, mutta se on ajatuksena kiehtonut, niin ei tämä Suomi ole siihen lainkaan hullumpi paikka ottaa taito haltuun ja sitä kautta sukellella näillä leveyspiireillä saavutetuilla taidoilla ympäri maailman. Alkeiskursseilla opitaan hallitsemaan myös kuivapukukin hyvin.

Lähdepohjaiset, kirkasvetiset järvet ovat upeita sukelluskohteita. Tässä joulukuinen Iso-Melkutin -järvi Lopen Räyskälässä.


Alla tarjoamaa, mistä voi olla hyötyä. Kurssia klikkaamalla näet myös aikataulut, jolloin ko. hommelia oltaisiin toteuttamassa:

Opastettu sukellus rannalta
 
Opastettu sukellus rannalta
Captcha$
(2)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kokemuksia soolomelonnasta koskilla

Seikkailija ja eräopas Juho Taskila kertoo ajatuksistaan suunniteltuaan ja toteutettuaan ensimmäisen pitkän soolomelontamatkansa meloen jokia ja koskia Abiskosta Perämerelle: Tornio 500-projektistaan. Mitä pitää ottaa huomioon? Mitä pitää treenata? Tuliko ylläreitä? Onko tässä m...

Leijahiihto ja leijalautailu lajina sekä varustevinkkejä

Leijalautailu (leijasurffaus, kitesurfing, kiteboarding) yhdistää waken, purjelautailun, lainelautailun ja varjoliidon. Leijasurffausta voi harrastaa Suomessa ympärivuoden. Suomen luonto tarjoaa loistavat ja vaihtelevat olosuhteet lajin harrastamiseen erilaisissa olosu...

Mitä eroa snorkkeleilla on?

Kaikenmaailman putkia, mutta mitä eroa näillä on?Millainen snorkkeli käy parhaiten omiin käyttötarkoituksiin? Valikoimamme snorkkelit jakautuvat karkeasti neljään eri ryhmään. Löytyy snorkkeleita tyhjennysventtiilillä, snorkkeleita ilman tyhjennysventtiiliä, lasten snorkkeleita ...