Kuuma kahvi kaunistaa


Ulkoilu, Ruoka by Nina P., 26.7.2018
Retkeilykausi käy aivan kuumana, ja porukka on tiedustellut viimeaikoina enenemissä määrin, että mitähän hyvvee retkiruokaa sitä retkellensä kehittelisi.

En sitä sano, pidemmillä vaelluksilla kun on oikeasti väliä sillä, mitä rinkka painaaa, niin kuivatut sapuskat sun muut retkiruoat on ihan ehdottomia eväitä. Ja nykyään osaavat olla ihan oikeasti hyvänmakuisia - ja kaikkihan tunnetusti maistuu vielä triplasti paremmalta pitkän haikin jälkeen ulkoilmassa.

Nyt kuitenkin keskityn vinkkaamaan kivoista eväsideoista sellaisille retkille, joita ainakin itse kaikista eniten teen: hedonistimatkoja metsään. Homman nimi on, että kävellään se, mikä kävellään jonnekin hienoon paikkaan, pistetään leiri pystyyn ja ruvetaan valmistelemaan vaivalla hankittuja ja paikalle kannettuja herkkuja.

Kahvin nauttiminen on urbaanissa ympäristössä minulle (ja oletan että hyvin monelle muullekin) tärkeä nautiskeluhetki päivittäin, ja on ilo hiljentyä itsekseen tuoreen, höyryävän ja hyvin keitetyn kahvin äärelle, tai nautiskella mukavassa seurassa rennosti rupatellen.

Jos safkat maistuvat moninkertaisen hyvältä näreessä, niin niin tekee kahvikin. Talvella tai syysiltoina on siistiä tulistella ja fiilistellä kunnon nokipannukahvin äärellä, mutta näihin valoisiin ja kiireettömiin kesäaamuihin käy mielestäni paremmin hyvä mutteripannulla keitelty espresso tai AeroPress -kahvi.

Yhden tai kahden yön reissuilla ei nyt oikeastaan hirveästi henkilökohtaisia kamppeita tarvitse majoittautumisvälineiden lisäksi, joten rinkassa on tilaa kyllä mutteripannulle, AeroPress -tarvikkeille ja laadukkaalle kahvimyllylle. Kauniilla rantakalliolla aamuauringossa jauhettu kahvi johdattelee tunnelman hyvinkin seesteisiin ja nautinnollisiin tiloihin ja itseasiassa, nopean keittoprosessin päätteeksi höyryävän tuore herkkujuoma on valmiina alta aikayksikön.

Pikakahville tai kotona keitetylle termarikahville on aikansa ja paikkansa, mutta minun kesäaamuihini kuuluu vastajauhettu espresso. Kokeile - saattaa olla, että jää ihan tavaksi.

-12%
Aerobie AeroPress-keitin
 
Lajit‪»Vaellus‪»Retkikeittimet‪»Kahvinkeittimet‪»
Aerobie AeroPress-keitin
Kampanjahinta 35,21 €
(12)
-20%
Primus LiTech Trek Kettle
 
Lajit‪»Vaellus‪»Astiat‪»Kattilat‪»Retkikattilat‪»
Primus LiTech Trek Kettle
Kampanjahinta 31,12 €
(92)
Heti saatavilla
-20%
Primus 4-Season Mug 0.3L
 
Lajit‪»Vaellus‪»Astiat‪»Mukit‪»Retkimukit‪»
Primus 4-Season Mug 0.3L
Kampanjahinta 11,12 €
(29)
Heti saatavilla
-20%
Primus Power Gas 100 g
 
Lajit‪»Vaellus‪»Retkikeittimet‪»Tarvikkeet‪»Polttoaineet‪»Kaasut‪»
Primus Power Gas 100 g
Kampanjahinta 6,32 €
(86)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Painetaan koko ulkoiluvaatetus villasella

Yhteistyössä DevoldSeuraavaa ulkoiluretkeä tai haikkireissua suunnitellessa voisi miettiä, että olisiko perinteiselle kolmikerroskuoritakille (tai mille nyt ikinä säästä riippuen) muita vaihtoehtoja. Nyt etenkin villapaitabuumin roihutessa ulkoilukuvastossa onkin nähty erilaisia ...

Hyvät VIBAet – Portugalissa käsityönä valmistetut suomalaiset kengät

Perheyritys VIBAe sai alkunsa Lapin vaellusreissulla, kun suomalaiset Minna ja Kalle sekä kalifornialaiset Tammy ja Ludo päättivät yhdistää vuosikymmenten osaamisensa kenkäalalta. Ensimmäiset VIBAe-kengät tulivat markkinoille vuonna 2020, ja niitä on myyty jo yli 140 maahan.Hyvin...

Garmin Edge 840 Solar: täydellinen treenikumppani

Garmin Edge 840 Solar on täydellinen kumppani treenaamisen pyöräilyyn teillä ja poluillaGarminin aiemmin tänä vuonna ilmestynyt Edge 840 on valmistajan pyörätietokoneiden premium-osastoa edustava malli. Edge 840 Solar pääsi kokonaisen kesän mittaisen pitkän testijakson aikana tos...