Kuuma kahvi kaunistaa


Ulkoilu, Ruoka by Nina P., 26.07.2018
Retkeilykausi käy aivan kuumana, ja porukka on tiedustellut viimeaikoina enenemissä määrin, että mitähän hyvvee retkiruokaa sitä retkellensä kehittelisi.

En sitä sano, pidemmillä vaelluksilla kun on oikeasti väliä sillä, mitä rinkka painaaa, niin kuivatut sapuskat sun muut retkiruoat on ihan ehdottomia eväitä. Ja nykyään osaavat olla ihan oikeasti hyvänmakuisia - ja kaikkihan tunnetusti maistuu vielä triplasti paremmalta pitkän haikin jälkeen ulkoilmassa.

Nyt kuitenkin keskityn vinkkaamaan kivoista eväsideoista sellaisille retkille, joita ainakin itse kaikista eniten teen: hedonistimatkoja metsään. Homman nimi on, että kävellään se, mikä kävellään jonnekin hienoon paikkaan, pistetään leiri pystyyn ja ruvetaan valmistelemaan vaivalla hankittuja ja paikalle kannettuja herkkuja.

Kahvin nauttiminen on urbaanissa ympäristössä minulle (ja oletan että hyvin monelle muullekin) tärkeä nautiskeluhetki päivittäin, ja on ilo hiljentyä itsekseen tuoreen, höyryävän ja hyvin keitetyn kahvin äärelle, tai nautiskella mukavassa seurassa rennosti rupatellen.

Jos safkat maistuvat moninkertaisen hyvältä näreessä, niin niin tekee kahvikin. Talvella tai syysiltoina on siistiä tulistella ja fiilistellä kunnon nokipannukahvin äärellä, mutta näihin valoisiin ja kiireettömiin kesäaamuihin käy mielestäni paremmin hyvä mutteripannulla keitelty espresso tai AeroPress -kahvi.

Yhden tai kahden yön reissuilla ei nyt oikeastaan hirveästi henkilökohtaisia kamppeita tarvitse majoittautumisvälineiden lisäksi, joten rinkassa on tilaa kyllä mutteripannulle, AeroPress -tarvikkeille ja laadukkaalle kahvimyllylle. Kauniilla rantakalliolla aamuauringossa jauhettu kahvi johdattelee tunnelman hyvinkin seesteisiin ja nautinnollisiin tiloihin ja itseasiassa, nopean keittoprosessin päätteeksi höyryävän tuore herkkujuoma on valmiina alta aikayksikön.

Pikakahville tai kotona keitetylle termarikahville on aikansa ja paikkansa, mutta minun kesäaamuihini kuuluu vastajauhettu espresso. Kokeile - saattaa olla, että jää ihan tavaksi.

Aerobie AeroPress-keitin
 
Aerobie AeroPress-keitin
Captcha$
(4)
Heti saatavilla
Primus LiTech Trek Kettle
 
Primus LiTech Trek Kettle
Captcha$
(38)
Heti saatavilla
Primus 4-Season Mug 0.3L
 
Primus 4-Season Mug 0.3L
Captcha$
(14)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Repun valinta — mitä kannattaa ottaa huomioon reppua ostaessa?

Reput ovat arjessa ja ulkoillessa usein korvaamaton varuste. Esimerkiksi päiväretkelle mukaan otetut eväät sekä mahdolliset vaihtovaatteet ja muut tavarat on pakko pakata jonnekin, eikä vaikkapa muovipussin kantaminen luontopoluilla ole kovinkaan houkutteleva idea. Arjessa sama r...

Kartta-aineisto ilmaiseksi mukaan muistikorttipaikkaisiin Garmin-laitteisiin

Tarjoamme muistikorttipaikkaisiin Garmin GPS-laitteisiin kaupan päälle microSD-kortin, joka sisältää Maanmittauslaitoksen kartta-aineiston pohjalta laaditun maastotietokannan (Tekijä on Teemu Peltonen. Lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 4.0 Muokkaamaton...

Ideoita tarpin käyttöön

Tarppi eli kevytpeite tai kansankielellä "pressu" on uskomattoman monipuolinen varuste niin päivä- kuin yön yli retkillekin. Tarppi on minimalistisen yksinkertainen laitos, mutta nerokkaiden ja loppuun asti mietittyjen yksityiskohtiensa ansiosta ihan ylivoimaisen monipuolinen ...