Koiraperheen Uusi Vuosi


Ulkoilu, Geokätköily by Nina P., 31.12.2016
Raketteja karkuun Luukkiin

Uuden Vuoden aatto on meillä perinteinen retkipäivä, mielellään jonnekin mahdollisimman syrjään ja syvälle metsään. Niin, että miksi? No siksi, että meillä asuu kaksi koiraa, joista yksi (1kpl) pelkää sairaalloisesti raketteja.

Kuningassuunnitelma on joka vuosi etsiä joku kiva ulkoiretkikohde, jostä löytyy ihmisille mielenkiinnostavaa kävelyä ja tekemistä koko päiväksi, ja tänä vuonna valikoitui Luukin ulkoilualue, ja sieltä Seitsemän lammen lenkki (katso lisää Retkipaikasta!)

Sen lisäksi, että reittinä ja maastona seitsemän lammen lenkki on mielenkiintoinen ja mukavan oloinen, niin myöskin geokätköilijöille se tuo uuden ulottuvuuden, sillä lampien ympärille on rakennettu kokonainen kätkösarja, joka on kokonaisuutena itseasiassa todella miellyttävä. Voin varauksetta suositella päiväretken kohteeksi ja ohjelmaksi kaikille.

Lammet olivat kaikki hyvin eri luontoisia ja kaikilla on oma tarinansa.

1) Hepolampi (Nimi tulee siitä, että se on toiminut ennen hevosten juomapaikkana.
Lampea on kalastettu kautta aikain, ja kerrotaan, että siellä makaa uponneita ruuhia - en nähnyt.)

2) Hauklampi (Blogipostuksen pääkuva on otettu täällä)

3) Kierlampi (Matala, pienehkö lampi)

4) Mustalampi (Sysitumma suolampi)

5) Väärälampi (tämä valikoitui välipalaeväspaikaksi, koska teki mieli kahvia)

6) Halkolampi (täältä mm. löytyy hienot notksipaikat, ja tämä valikoitui meidän retkueen eväsmestaksi)

7) Kaitalampi (Kuuluisa uimapaikka, jossa on reunustoilla myös paljon notskipaikkoja. Pääsee viereen autolla MUTTA se tarkoittaa sitä, että täällä on aina aika paljon jengiä)

Seitsemän lammen kierros -sarjaan kuuluvien kätköjen lisäksi matkalla oli muutamia sarjaan kuulumattomia bonuksia, joita oli hauska välipalana hakea.

Retki oli monimuotoinen ja -vaiheinen ja tuntui, että olisi ollut kauemminkin poissa, kun pääsi kokemaan niin paljon erilaisia maisemia yhden reissun aikana. Suunnistaminen tässä maastossa on helppoa, jos seuraa selkeitä polkuja ja ihan OK sijoiteltuja opasteita. Jos taas haluaa seikkailla ympäriinsä ja poiketa poluilta ja käydä ns. "tsiigailemassa mestoja", niin itse en kokenut käsigepsiäni mitenkään ylimääräisenä kapistuksena.

Tältä retkeltä Uuden Vuoden huolinoihin palasi kaksi sangen väsynyttä koiraa ja kaksi punaposkista omistajaa, jotka nauttivat skumppansa parvekkeella raketteja ihaillen, koirien nukkuessa sisällä piilossa.

MuttMuffs Kuulosuojaimet koiralle
MuttMuffs Kuulosuojaimet koiralle
Captcha$
(2)
Heti varastossa

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Vinkkejä talviuimareille

Talviuinti on hyvää hommaa, ja kätevää siinä mielessä, että vedet ovat talviuiintilämpöiset suurimman osan vuotta. Joillekin talviuinti on talven ihan MUST -ohjelmanumeroita, ja joillekin se tekee yllättävän tiukkaa. Sen voi sanoa, että varmaan harva nauttii siitä, että tassut j...

TOP-10 talviaktiviteetit

Ideoita talviharrastamiseen Varuste.netin tapaan. Mitä tehdä talvella? Kaikkeen mielenkiintoiseen ei yksi artikkeli riitäkään, mutta kymmenen hauskinta tekemistä saatiin rääpäistyä aikaiseksi. Talviharrastuksia TOP-10, olkaa hyvät.

Miksi merinovilla on ylivoimainen materiaali

Merinovilla on ollut pitkään ulkoilmaihmisten luottomateraali kesät talvet aluskalsareista päällipusakkaan. Miksi merino on ominaisuuksiltaan niin ylivoimainen materiaali?