Koiraperheen Uusi Vuosi


Ulkoilu, Geokätköily by Nina P., 31.12.2016
Raketteja karkuun Luukkiin

Uuden Vuoden aatto on meillä perinteinen retkipäivä, mielellään jonnekin mahdollisimman syrjään ja syvälle metsään. Niin, että miksi? No siksi, että meillä asuu kaksi koiraa, joista yksi (1kpl) pelkää sairaalloisesti raketteja.

Kuningassuunnitelma on joka vuosi etsiä joku kiva ulkoiretkikohde, jostä löytyy ihmisille mielenkiinnostavaa kävelyä ja tekemistä koko päiväksi, ja tänä vuonna valikoitui Luukin ulkoilualue, ja sieltä Seitsemän lammen lenkki (katso lisää Retkipaikasta!)

Sen lisäksi, että reittinä ja maastona seitsemän lammen lenkki on mielenkiintoinen ja mukavan oloinen, niin myöskin geokätköilijöille se tuo uuden ulottuvuuden, sillä lampien ympärille on rakennettu kokonainen kätkösarja, joka on kokonaisuutena itseasiassa todella miellyttävä. Voin varauksetta suositella päiväretken kohteeksi ja ohjelmaksi kaikille.

Lammet olivat kaikki hyvin eri luontoisia ja kaikilla on oma tarinansa.

1) Hepolampi (Nimi tulee siitä, että se on toiminut ennen hevosten juomapaikkana.
Lampea on kalastettu kautta aikain, ja kerrotaan, että siellä makaa uponneita ruuhia - en nähnyt.)

2) Hauklampi (Blogipostuksen pääkuva on otettu täällä)

3) Kierlampi (Matala, pienehkö lampi)

4) Mustalampi (Sysitumma suolampi)

5) Väärälampi (tämä valikoitui välipalaeväspaikaksi, koska teki mieli kahvia)

6) Halkolampi (täältä mm. löytyy hienot notksipaikat, ja tämä valikoitui meidän retkueen eväsmestaksi)

7) Kaitalampi (Kuuluisa uimapaikka, jossa on reunustoilla myös paljon notskipaikkoja. Pääsee viereen autolla MUTTA se tarkoittaa sitä, että täällä on aina aika paljon jengiä)

Seitsemän lammen kierros -sarjaan kuuluvien kätköjen lisäksi matkalla oli muutamia sarjaan kuulumattomia bonuksia, joita oli hauska välipalana hakea.

Retki oli monimuotoinen ja -vaiheinen ja tuntui, että olisi ollut kauemminkin poissa, kun pääsi kokemaan niin paljon erilaisia maisemia yhden reissun aikana. Suunnistaminen tässä maastossa on helppoa, jos seuraa selkeitä polkuja ja ihan OK sijoiteltuja opasteita. Jos taas haluaa seikkailla ympäriinsä ja poiketa poluilta ja käydä ns. "tsiigailemassa mestoja", niin itse en kokenut käsigepsiäni mitenkään ylimääräisenä kapistuksena.

Tältä retkeltä Uuden Vuoden huolinoihin palasi kaksi sangen väsynyttä koiraa ja kaksi punaposkista omistajaa, jotka nauttivat skumppansa parvekkeella raketteja ihaillen, koirien nukkuessa sisällä piilossa.

-8%
MuttMuffs Kuulosuojaimet koiralle
 
MuttMuffs Kuulosuojaimet koiralle (4)
Heti saatavilla

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Fjällräven x Specialized: Exchange Project

Hiking, biking & bikehiking!Ajattomuutta, toiminnallisuutta ja kestävyyttä – retkeilyn ja pyöräilyn maailma tarjoaa nyt entistä enemmän, kun Fjällrävenin ja kalifornialaisen pyörämerkki Specializedin kunnianhimoisen yhteistyömalliston kaikki tuotteet löytyvät meiltä.Tutust...

Craghoppersin käyttämät teknologiat

Craghoppers on englantilainen, vuonna 1965 perustettu ulkoiluvaatteiden valmistaja, joka tunnetaan nykyään maailmanlaajuisesti vaativiin olosuhteisiin valmistetuista vaatteista.  Craghoppers luo ja jalostaa monia erinomaisia ​​tekniikoita vaatteisiinsa, jotka on suunnitel...

Metsästysvaatteiden valinta lämpimille keleille

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Härkilan kanssaKun valitaan metsästysvaatteita sääolosuhteiden mukaan on muistettava ottaa huomioon päivän mittaan tapahtuvia lämpötilan sekä kosteuden vaihteluita.Lämpimien ajanjaksojen aikana vaatteen oltava kaiken lisäksi myös kevyt ja hengitt...