TAKAISINVETO: Optimus Vega kaasukeittimen tuulensuoja


Ruoka, Retkeily ja vaellus by Varuste.net / Toimisto-Jorma, 22.06.2022
Tuotteen nimi: Tuulensuoja Optimus Vega kaasukeittimeen

Mahdollinen riski: Mikäli käyttäjä ei jätä käyttöohjeen mukaista riittävää rakoa tuulensuojan ja padan väliin tilassa, jossa on huono ilmanvaihto, aiheuttaa suoja riskin hiilidioksidimyrkytyksestä.

Pyydämme kuluttajia olemaan yhteydessä Ibex-Sport Oy:ön saadakseen uuden päivitetyn tuulensuojan ilmaiseksi. Soittakaa ystävällisesti Ibex-Sports Oy at +358 103813510 klo 9-17 välillä arkipäivisin. Kuluttajat voivat myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info@ibex-sport.com. Ostotositetta (kuittia) ei tarvita. Takaisinveto ei koske Optimus Vega kaasukeitintä, ainoastaan tuulensuojaa.Optimus Vega -kaasukeitin on ollut Suomen markkinoilla yli 9 vuotta, eikä koko tänä aikana ole raportoitu yhtään vaaratilannetta. Tuotteemme on valmistettu huolellisesti ja erittäin korkeiden standardien mukaisesti leirintämatkailijoiden mukavuutta ja turvallisuutta ajatellen ympäri maailman, ja tuotteemme tunnetaan uskollisten asiakkaidemme keskuudessa luotettavina laatutuotteina. Näiden vuosien aikana olemme saaneet Optimus Vegan asiakkailta erinomaista palautetta, eikä meille ole raportoitu vaaratilanteita tai edes läheltä piti -tilanteita.

TUKES suoritti marraskuussa 2021 rutiininomaisen tuoteturvallisuuden markkinavalvonnan ja testasi useita retkikeittimiä. Testattujen keittimien joukossa oli kaksi Optimus Vega -keitintä.

TUKES testasi Optimus Vegan kaasulaiteasetuksen (Gas Appliance Regulation, ”GAR”) edellyttämän "ennakoitavissa olevan käytön" riskin mukaisesti. Optimus Vega ei läpäissyt tässä testiskenaariossa kahta testikohtaa:

1)   Hiilimonoksiditasot - jos käyttäjä ei noudata käyttöohjetta eikä jätä riittävästi tilaa tuulensuojan ja kattilan väliin (käyttöohjeessa 2,5 cm), hiilimonoksiditasot voivat nousta yli sallittujen rajojen. Optimus Vega läpäisi testin ilman tuulensuojaa sekä pienemmällä kattilalla, johon jätettiin 2,5 cm tilaa.

2)    Ylikuumeneminen: Optimus Vega voi ylikuumentua, kun sitä käytetään nestekaasutilassa yli 40 minuuttia yhtäjaksoisesti täydellä teholla. Höyrykaasutilassa (tavanomainen käyttötapa pidempään ruoanlaittoon) ei ole ylikuumenemisvaaraa. Varmistaaksemme, että maa ei pala lieden ylikuumenemisesta, parannamme pakkausta tarjoamalla lieden alle sijoitettavan lämpöheijastimen.

Vaikka kumpikaan näistä skenaarioista ei ole toteutunut kertaakaan, uskomme vakaasti tuoteturvallisuutemme jatkuvaan parantamiseen, ja päivitämmekin niitä nyt TUKESin neuvojen mukaisesti.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Metsästysvaatteiden valinta lämpimille keleille

Artikkeli toteutettu yhteistyössä Härkilan kanssaKun valitaan metsästysvaatteita sääolosuhteiden mukaan on muistettava ottaa huomioon päivän mittaan tapahtuvia lämpötilan sekä kosteuden vaihteluita.Lämpimien ajanjaksojen aikana vaatteen oltava kaiken lisäksi myös kevyt ja hengitt...

Käyttökokemuksia: Garmin inReach Mini 2

Mikäli haluaa säilyttää yhteyden muuhun maailmaan vaikkapa keskelle erämaata suuntautuvilla vaelluksilla, on paras ratkaisu ottaa mukaan satelliittiviestin. Iridium-satelliittiverkkoon pohjautuva viestintä ei ole riippuvainen puhelimien verkosta, ja viestit sekä hätäkutsut toi...

Garmin inReach -laitteiden hyödyt ja käyttötarkoitukset

Garmin inReach -laitteet tuovat turvaa ja yhdistää sinut läheisiisi seikkailulla kuin seikkailulla Parhaat seikkailut koetaan yleensä kaukana sivistyksestä. Vuoren rinteillä kiipeiltäessä, syvällä metsässä vaellettaessa tai merellä melottaessa voi kokea olevansa rauhassa lu...